Οδηγός: Eνεργοποιήστε και απενεργοποιήστε τον PIN της SIM στο iPhone

Οδηγός: Eνεργοποιήστε και απενεργοποιήστε τον PIN της SIM στο iPhone
ired.gr

Η λειτουργία “Εύρεση iPhone” είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προστατεύσετε την συσκευή σας σε περίπτωση που την χάσετε ή σας την κλέψουν. Παρόλα αυτά δεν είναι ένας τόσο καλός τρόπος για να προστατέψετε την κάρτα SIM.

 

Ωστόσο, χωρίς να έχετε ενεργοποιήσει τον PIN στην κάρτα SIM, ο οποιοσδήποτε μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στην κάρτα SIM καθιστώντας εύκολη την πραγματοποίηση κλήσεων, την αποστολή μηνυμάτων και την ενεργοποίηση των δεδομένων.

iPhone Sim

Αυτό φυσικά είναι το χειρότερο σενάριο που μπορεί να συμβεί, αλλά η προστασία της κάρτας SIM με έναν προσωπικό κωδικό PIN είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να αυξήσετε το επίπεδο προστασίας στη συσκευή σας και να σιγουρευτείτε πως αν η συσκευή βρεθεί σε λάθος χέρια, δεν θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα.

Διαβάστε επίσης: iOS 11: Απεγκατάσταση αχρησιμοποίητων εφαρμογών. Μία έξυπνη λειτουργία για εξοικονόμηση αποθηκευτικού χώρου

Πώς ενεργοποιούμε τον κωδικό PIN στην κάρτα SIM

Αρχικά ανοίγουμε τις “Ρυθμίσεις” της συσκευής μας και κατεβαίνουμε προς τα κάτω μέχρι να βρούμε την ενότητα “Τηλέφωνο”.

Οδηγός κωδικού PIN

Από εκεί πατάμε στο SIM PIN και ενεργοποιούμε τον διακόπτη.

Οδηγός PIN SIM

Θα μας ζητηθεί να ορίσουμε τον PIN της κάρτας SIM που επιθυμούμε και στη συνέχεια πατάμε “Τέλος” επάνω δεξιά.

Σημείωση: ο κωδικός θα πρέπει να περιέχει από 4 έως 8 ψηφία

Οδηγός SIM PIN

Πλέον ο διακόπτης έχει ενεργοποιηθεί. Από εδώ και στο εξής, κάθε φορά που θα ενεργοποιούμε τη συσκευή μας, θα μας ζητείται αυτός ο κωδικός ώστε να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε τη συσκευή μας (τηλέφωνο, μηνύματα, δεδομένα για internet κ.α.).

Οδηγός PIN SIM

Πως απενεργοποιούμε τον κωδικό PIN στην κάρτα SIM

Αν το μετανιώσαμε και τελικά ο κωδικός PIN της κάρτας SIM κρίνουμε πως δεν μας είναι απαραίτητος, μπορούμε να τον απενεργοποιήσουμε πολύ εύκολα. Ακολουθούμε ακριβώς την ίδια διαδρομή όπως και στη διαδικασία ενεργοποίησης του κωδικού PIN της κάρτας SIM.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: βγάλτε screenshot τις ιστορίες στο Instagram χωρίς ο χρήστης να λάβει κάποια ειδοποίηση

Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι απλά να κλείσουμε τον διακόπτη, Αμέσως μετά θα μας ζητηθεί να επιβεβαιώσουμε τον ήδη υπάρχοντα κωδικό και μετά πατάμε “Τέλος”.

Οδηγός SIM PIN

Αυτή είναι η διαδικασία ενεργοποίησης και απενεργοποίησης του κωδικού PIN της κάρτας SIM. Για τυχόν απορίες ρωτήστε μας στα σχόλια!