Ευρασιατικοί φάκελοι δηλώνουν τον ερχομό δύο νέων μοντέλων iPad πολύ σύντομα

Ευρασιατικοί φάκελοι δηλώνουν τον ερχομό δύο νέων μοντέλων iPad πολύ σύντομα
ired.gr

Η Apple την προηγούμενη εβδομάδα κατέθεσε ένα φάκελο σχετικά με δύο iPad στη βάση δεδομένων της ευρασιατικής επιτροπής, όπως ανακάλυψε το Consomac.

Οι νομικές διατάξεις απαιτούν οι συσκευές να διαθέτουν κρυπτογράφηση για να κατατεθούν πριν την επίσημη κυκλοφορία τους. Στο παρελθόν, αντίστοιχοι φάκελοι είχαν αποκαλύψει τα νέα μοντέλα MacBook, το iPhone 7 και τα AirPods.

iPad

Οι πιο πρόσφατες καταχωρήσεις παρουσιάζουν δύο νέες συσκευές, με αναγνωριστικά μοντέλου A1954 και A1893 που αντιστοιχούν σε Tablets της Apple που “τρέχουν” το iOS 11. Αυτό δηλώνει πως τα νέα iPad θα κάνουν αρκετά σύντομα την εμφάνισή τους, χωρίς να ξέρουμε προς το παρόν την ακριβή ημερομηνία.

Διαβάστε επίσης: Η Samsung αποκαλύπτει τον μεγαλύτερο SSD σκληρό δίσκο με χωρητικότητα 30TB

Μία κύρια ενημέρωση του iPad αναμένεται αργότερα φέτος με αρκετά στοιχεία να είναι παρμένα από το iPhone X συμπεριλαμβανομένων του σχεδόν bezel-less σχεδιασμού, καθώς και την έλλειψη πλήκτρου αφετηρίας (Home Button) για χάριν της αναγνώρισης προσώπου, γνωστής ως Face ID. Ωστόσο, οι συγκεκριμένοι φάκελοι της βάσης δεδομένων, δεν φαίνεται να αναφέρονται σε αυτά τα χαρακτηριστικά.

iPad

Τα iPads με το Face ID έχει αναφερθεί πως έχουν σχεδιαστεί σαν προϊόντα τα οποία θα κυκλοφορήσουν το δεύτερο μισό του 2018. Το χρονικό σημείο όμως των ευρασιατικών φακέλων, δηλώνουν πως θα τα δούμε αρκετά νωρίτερα από την παραπάνω ημερομηνία.

Για παράδειγμα, οι αναφορές σχετικά με το iPhone 7 και τα AirPods εμφανίστηκαν 15 μέρες πριν το event της παρουσίασής τους. Το MacBook και το νέο πληκτρολόγιο κατατέθηκαν στην ευρασιατική βάση δεδομένων τον Μάιο. Η αποκάλυψή τους έγινε στο WWDC στις αρχές του Ιουνίου.

Επομένως, η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι τα νέα iPads να εμφανιστούν στο επόμενο δίμηνο χωρίς όμως να φέρουν Face ID. Ενδεχομένως να πρόκειται για μία ανανέωση της σειράς που δεν ανήκει στα iPad Pro.

iPad

Η Apple κυκλοφόρησε το iPad των $329 τον Μάρτιο του 2017 και το οποίο με τη σειρά του στάθηκε επάξια για έναν χρόνο. Συνδυαστικά με το χρονικό σημείο που εμφανίστηκαν οι φάκελοι, μάλλον ήρθε η ώρα για μία ετήσια ανανέωση.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: πώς να αναγνωρίσετε τις εφαρμογές 32-bit σε Mac - iPhone - iPad

Η DigiTimes πρόσφατα είχε δηλώσει πως η Apple μπορεί να κυκλοφορήσει ένα φθηνότερο iPad στα $218 το 2018, με την ημερομηνία κυκλοφορίας να τοποθετείται στο δεύτερο μισό του έτους. Το Consomac επισημαίνει πως τα νέα αυτά σηματοδοτούν ένα event τον Μάρτιο.

Συμπέρασμα

Πρόκειται για μία από τις πιο έγκυρες μέχρι τώρα φήμες, σχετικά με την κυκλοφορία των νέων iPad. Επιπλέον, αντίστοιχες διαρροές φακέλων της Ευρασιατικής επιτροπής, στο παρελθόν έχουν βγει αληθείς. Άρα, είναι πολύ πιθανό να δούμε την κυκλοφορία ορισμένων iPad κάπου τον Μάρτιο ως μία ανανέωση της υπάρχουσας σειράς. Εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων…