Σκανδαλώδης φήμη: Το iPhone SE 2 θα παρουσιαστεί στο WWDC με κλασικό σχεδιασμό αλλά οθόνη 4.2 ιντσών

Σκανδαλώδης φήμη: Το iPhone SE 2 θα παρουσιαστεί στο WWDC με κλασικό σχεδιασμό αλλά οθόνη 4.2 ιντσών
ired.gr

Μέχρι στιγμής έχουμε ακούσει αρκετές φήμες σχετικά με την πιθανή κυκλοφορία ενός iPhone SE 2 από την Apple μέσα στη χρονιά. Μία νέα αναφορά από την αλυσίδα εφοδιασμού της Apple στην κινεζική ιστοσελίδα QQ.com υποστηρίζει πως ξέρει περισσότερα σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής.

Αρχικά, η αναφορά λέει πως το νέο iPhone SE δεν θα είναι σαν το iPhone X. Οπότε, αναμένεται μία συσκευή παρόμοια με το υπάρχον iPhone SE με μεταλλική πλάτη και περίβλημα, bezels πάνω και κάτω καθώς και Home Button.

iPhone se

Ένα βασικό σημείο που μπορεί να είναι και η μόνη εξωτερική διαφορά είναι η οθόνη, η οποία μπορεί να είναι στις 4.2 ίντσες, αν και το ερώτημα είναι το κατά πόσο θα είναι εύκολη η χρήση της συσκευής με το ένα χέρι, κάτι για το οποίο το iPhone SE προτιμήθηκε από τους καταναλωτές. Ωστόσο, η Apple μπορεί να μειώσει τα bezels στη νέα συσκευή.

iPhone se

Προτεραιότητα της Apple είναι να δώσει βαρύτητα σε under the hood βελτιώσεις στο iPhone SE, από τη στιγμή που η συσκευή κουβαλάει κάποια χρόνια στην πλάτη της. Η αναφορά υποστηρίζει πως το νέο μοντέλο θα έρθει με τον A10 Fusion αν και αναμένεται να έχει 2GB RAM με εσωτερικό χώρο αποθήκευσης στα 32 και 128GB.

Διαβάστε επίσης: Κυκλοφόρησαν οι ενημερώσεις iOS 11.2.6 - watchOS 4.2.3 - tvOS 11.2.6 - macOS 10.13.3 (συμπληρωματικό πακέτο)

Σύμφωνα με τα όσα λέγονται, η Apple θα παρουσιάσει το iPhone SE 2 στο WWDC του Ιουνίου, αν και η εταιρεία δεν έχει εισάγει νέα συσκευή στο συγκεκριμένο event από το iPhone 4 το 2010.

Τη στιγμή που όλα αυτά τα χαρακτηριστικά θα μπορούσαν να κάνουν αίσθηση, η συγκεκριμένη φήμη θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με κάποιον σκεπτικισμό αφού η πηγή δεν έχει ιστορικό φημών στο αντίστοιχο πεδίο.

iPhone se

Ο αναλυτής της KGI Ming-Chi Kuo, ο οποίος έχει τις πηγές του μέσα από την αλυσίδα εφοδιασμού της Apple, ανέφερε πως έχει αρκετές αμφιβολίες σχετικά με την κυκλοφορία ενός iPhone SE δεύτερης γενιάς κατά το δεύτερο μισό του 2018.

Αν τελικά εμφανιστεί το iPhone SE 2, ο Kuo περιμένει πως θα ενσωματώνει ορισμένες εξωτερικές αλλαγές. Προβλέπει πως η συσκευή θα έχει έναν πιο γρήγορο επεξεργαστή και χαμηλότερη τιμή, αντί των χαρακτηριστικών του iPhone X όπως η οθόνη του, η αναγνώριση προσώπου και η ασύρματη φόρτιση.

iPhone se

Το υπάρχον iPhone SE μοιάζει πιο πολύ με το iPhone 5s, με την οθόνη των 4 ιντσών να έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα. Η συσκευή φέρει τον A9 επεξεργαστή όπως τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus με 2GB RAM, 12-megapixel πίσω κάμερα, θύρα ακουστικών 3.5mm και Touch ID.

Διαβάστε επίσης: Quick Guide: Κάντε σίγαση τις ειδοποιήσεις για συγκεκριμένα SMS ή iMessages στο iOS

Η Apple δεν έχει ανανεώσει καθόλου το iPhone SE από τότε που αυτό κυκλοφόρησε (Μάρτιος 2016). Η μόνη αναβάθμιση έχει να κάνει με τον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής, ο οποίος διπλασιάστηκε στα 64 και 128GB τον περασμένο Μάρτιο. Επίσης, η τιμή της συσκευής έπεσε στα $349 τον Σεπτέμβριο.