Fast Company: Η Apple η πιο καινοτόμος εταιρεία λόγω της προσήλωσής της στο Hardware και στο Software

Fast Company: Η Apple η πιο καινοτόμος εταιρεία λόγω της προσήλωσής της στο Hardware και στο Software
ired.gr

Η Fast Company χθες δημοσίευσε την ετήσια λίστα με τις 50 πιο καινοτόμες εταιρείας στον πλανήτη και για φέτος η Apple είναι η νούμερο ένα εταιρεία στη λίστα, για το γεγονός ότι έφερε το μέλλον στο σήμερα.

Η Apple κατέλαβε την πρώτη θέση εξαιτίας των καινοτομιών που έφερε μέσα στο 2017 με τα επιτεύγματά της. Μερικά από αυτά είναι η επετειακή συσκευή iPhone X, το Apple Watch Series 3, τα AirPods, το ARKit καθώς και η μοναδική προσήλωση που επέδειξε στην ενσωμάτωση του Hardware και του Software, στοιχεία που την διαφοροποίησαν εντελώς από τους ανταγωνιστές της.

AirPods

Η Apple σχεδιάζει τα δικά της chip τα οποία έχουν βελτιστοποιηθεί για τα δικά της λειτουργικά συστήματα, κάτι που φυσικά φαίνεται στην απόδοση η οποία κάθε φορά ανοίγει τη διαφορά από τον ανταγωνισμό.

Διαβάστε επίσης: Nikkei: Η μειωμένη παραγωγή του iPhone X θα κάνει την Samsung να ψάχνει για αγοραστές OLED οθονών

“Η δημιουργικότητα δεν είναι κάτι τόσο επιφανειακό. Η προσέγγιση της Apple στη μηχανική του Hardware και του Software που δημιουργεί τις δικές της εμπειρίες, δεν έχει γίνει πιο φιλόδοξη. Οι άλλοι κατασκευαστές smartphone και tablet αγοράζουν ακριβώς τα ίδια chips όπως και οι ανταγωνιστές τους. Η Apple, από την άλλη, σχεδιάζει τα δικά της chip. Άρα λοιπόν, ένα iPhone φέρει έναν επεξεργαστή ο οποίος είναι ειδικά σχεδιασμένος για το λειτουργικό σύστημα της Apple, τις εφαρμογές της, την οθόνη, την κάμερα και τον αισθητήρα αφής. Η εταιρεία είναι τόσο καλή στον σχεδιασμό των chip, όπου ο A10 Fusion μέσα στο iPhone 7 μαστίγωσε τους αντίπαλους επεξεργαστές στα αντίστοιχα benchmarks.”

Apple Watch

Μερικοί ακόμα λόγοι που κατάφεραν να φέρουν την Apple στην κορυφή της λίστας είναι και η πρόοδός της στην τεχνητή νοημοσύνη σχετικά με την προστασία του απορρήτου τον χρηστών και η δουλειά που έχει κάνει πάνω στη βελτίωση της υγείας μέσω του CareKit και του ResearchKit. Αυτά τα επιτεύγματα την έκαναν να κερδίσει τρεις θέσεις σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, που κατέλαβε την τέταρτη θέση στη λίστα με τις πιο πολύτιμες εταιρείες του πλανήτη.

iPhone X

Για να φτιάξει αυτή τη λίστα, η Fast Company είπε πως περισσότεροι από τρεις δωδεκάδες εκδότες, δημοσιογράφοι και συνεισφέροντες, έκαναν μία δημοσκόπηση για χιλιάδες εταιρείες για να καταλήξουν στις πιο αξιοσημείωτες εφευρέσεις της χρονιάς, εξετάζοντας παράλληλα την επιρροή τους στην επιχειρηματικότητα, στις βιομηχανίες και σε μεγαλύτερες κουλτούρες.

Άλλες εταιρείες που συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα είναι οι Netflix, Square, Tencent, Amazon, Patagonia, CVS Health, Th Washington Post, Spotify και το NBA.

Apple λογότυπο

Επιπλέον σε αυτή τη λίστα, η Fast Company εξέδωσε και άλλες λίστες σχετικά με τις πιο καινοτόμους εταιρίες ανά τομέα. Η Apple πήρε τα πρωτεία στη λίστα “Consumer Electronics”, εκτοπίζοντας άλλες εταιρείας όπως οι Amazon, Nintendo και Sony. 

Διαβάστε επίσης: Το Apple Watch και το χαρακτηριστικό SOS αποδείχθηκαν σωτήρια για μία μητέρα και των 9 μηνών γιο της

Αν θέλετε να δείτε όλη τη λίστα πατήστε εδώ.

Τελικά…

… η Apple καινοτομεί. Μπορεί αρκετοί να την κατηγορούν πως έχει στερέψει από ιδέες, αλλά σύμφωνα με την Fast Company, μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Ναι, σε πολλά πράγματα, μπορεί να μην έχει κάνει την “έκρηξη” άλλων εταιρειών ενδεχομένως επειδή μπορεί αν μην είναι απαραίτητο. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν είναι μία από τις εταιρείας που έχουν κάνει βήματα προς το μέλλον καινοτομώντας διαρκώς.