Το Apple Watch και το χαρακτηριστικό SOS αποδείχθηκαν σωτήρια για μία μητέρα και των 9 μηνών γιο της

Το Apple Watch και το χαρακτηριστικό SOS αποδείχθηκαν σωτήρια για μία μητέρα και των 9 μηνών γιο της
ired.gr

Το Apple Watch συνεχίζει να σώζει ζωές σε απλά καθημερινά περιστατικά. Η Kacie Anderson, η οποία μοιράστηκε τη δική της ιστορία, είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα όπου κάποιος είχε μία εκπληκτική εμπειρία με το Apple Watch. Η Anderson αναφέρει πως το ρολόι τη βοήθησε να σώσει τη ζωή τη δική της και του εννιά μηνών γιου της, όταν ένα αυτοκίνητο που το οδηγούσε ένας μεθυσμένος, προσέκρουσε στο δικό τους όχημα.

Η Kacie Anderson επικαλέστηκε το χαρακτηριστικό SOS του Apple Watch για να καλέσει το 911 (αντίστοιχο ελληνικό 100 για τις ΗΠΑ), τη στιγμή που το iPhone της μετά την πρόσκρουση είχε πέσει σε σημείο που δεν μπορούσε η ίδια να φτάσει.

Apple Watch δίκτυο

“Τη στιγμή που αυτός μας χτύπησε, όλα μέσα στο αυτοκίνητο εκτινάχθηκαν. Το πρόσωπό μου χτύπησε με δύναμη επάνω στο τιμόνι, στο προσκέφαλο της θέσης, πάλι στο τιμόνι και μετά στο παράθυρο. Για ένα περίπου λεπτό είχα θολώσει και δεν μπορούσα να δω αν και τα μάτια μου ήταν ανοιχτά. Τα χέρια μου ξεκίνησαν να ψάχνουν για το iPhone μέχρι τη στιγμή που θυμήθηκα πως φοράω το Apple Watch. Αμέσως του έδωσα την εντολή να καλέσει το 911”.

Apple Watch έκτακτη ανάγκη

Η 24-χρονη μητέρα είπε πως φοράει το Apple Watch για δύο χρόνια μιας και είναι προπονήτρια ομάδας μπάσκετ, αλλά ποτέ δεν της είχε χρειαστεί το χαρακτηριστικό SOS. Τα τραύματα που έφερε μετά το ατύχημα ήταν αρκετά σοβαρά και έπρεπε να λάβει την απαραίτητη ιατρική φροντίδα, αφού και η ίδια δεν μπορούσε να φροντίσει το παιδί της.

Διαβάστε επίσης: Έρευνα: Το Apple Watch μπορεί να ανιχνεύσει τον διαβήτη με επιτυχία 85%

“Τη στιγμή που ο γιος της Anderson υπέφερε από μώλωπες και γρατσουνιές, τα δικά της τραύματα ήταν αρκετά πιο σοβαρά.

Apple watch 3

Το ασθενοφόρο έφτασε σύντομα στο σημείο του ατυχήματος και αφού με τοποθέτησαν σε ένα φορείο μου σταθεροποίησαν τον αυχένα και την πλάτη. Είχα πάθει σοβαρή διάσειση η οποία μου προκαλούσε ζάλη και σύγχυση για αρκετές εβδομάδες και προβλήματα με τα αυτιά μου και τη μύτη μου. Ο λαιμός μου έχει πάθει ρήξη σε δύο μυς και παράλληλα έχω διόγκωση σε δύο δίσκους, κάτι για το οποίο παίρνω θεραπεία”.

Η Anderson προσθέτει στην αναφορά της πως νιώθει πραγματικά ευλογημένη που φορούσε εκείνη τη στιγμή το Apple Watch αφού τη βοήθησε να φωνάξει βοήθεια σώζοντας τη δική της ζωή και του γιου της.

Apple watch

Η Apple πρόσθεσε το χαρακτηριστικό SOS στο Apple Watch με ενημέρωση στο watchOS 3 το 2016 στις ΗΠΑ. Η ενεργοποίησή του γίνεται πατώντας το πλευρικό πλήκτρο για ορισμένα δευτερόλεπτα. Αυτομάτως ενημερώνεται το 911 και η αγαπημένη επαφή του χρήστη πως αυτός χρειάζεται βοήθεια.

Διαβάστε επίσης: Το Apple Watch κατάφερε να σώσει τη ζωή ενός άντρα!

Για την αποτελεσματική χρήση του SOS θα πρέπει το Apple Watch να είναι συνδεδεμένο με ένα iPhone για να πραγματοποιήσει την κλήση. Εξαίρεση αποτελεί το Apple Watch Series 3 το οποίο μπορεί να κάνει κλήση αυτόνομα μιας και μπορεί να συνδεθεί σε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας χωρίς κάποιο iPhone για διαμεσολαβητή.