Nikkei: Η μειωμένη παραγωγή του iPhone X θα κάνει την Samsung να ψάχνει για αγοραστές OLED οθονών

Nikkei: Η μειωμένη παραγωγή του iPhone X θα κάνει την Samsung να ψάχνει για αγοραστές OLED οθονών
ired.gr

Μία νέα αναφορά της Nikkei εξηγεί πως οι μειωμένες παραγγελίες για το iPhone X, έκαναν την Apple να αφήσει την Samsung εκτεθειμένη, κάνοντάς τη να ψάχνει υποψήφιους αγοραστές για τις OLED οθόνες που τελικά, “έμειναν στο ράφι”.

Η αναφορά εξηγεί πως στην αρχή η Samsung είχε ανεβάσει την παραγωγή ώστε να ανταπεξέλθει στην αυξημένη ζήτηση του iPhone X, αλλά τώρα αντιμετωπίζει πρόβλημα, αφού της ξέμεινε μεγάλο stock οθονών, δεδομένης της μειωμένης παραγωγής του iPhone X από την Apple.

iphone X

Η Nikkei επισημαίνει πως η Samsung είχε την ελπίδα πως συνδυαστικά με την συνεργασία που έχει με την Apple, όλο και περισσότεροι κατασκευαστές smartphone θα έκαναν τη μετάβαση στην “πραγματικότητα”. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη αφού πολλοί κατασκευαστές προτίμησαν τα LCD panels, δεδομένης της υψηλής τιμής αγοράς των OLED οθονών.

iPhone X οθόνη

Επιπλέον, είναι και ένας άλλος παράγοντας που πιέζει ασφυκτικά την Apple. Όλο και περισσότεροι Κινέζοι κατασκευαστές OLED οθονών αυξάνουν τον ανταγωνισμό παράλληλα με τη ραγδαία εξάπλωσή τους και την αυξημένη παραγωγή τους, κάνοντας την Samsung να ρίχνει όλο και περισσότερος τις δικές της τιμές για να μην χάσει τους ήδη υπάρχοντες πελάτες της.

Διαβάστε επίσης: Η Apple απαιτεί από τις νέες εφαρμογές να υποστηρίζουν πλήρως από τον Απρίλη την οθόνη του iPhone X

Συμπληρωματικά για την Apple η Nikkei αναφέρει και πάλι πως η Apple θα μειώσει την παραγωγή του iPhone X στο μισό αυτό το τρίμηνο, με τη Samsung να μην έχει που να πουλήσει το απόθεμα που θα τις ξεμείνει και το οποίο προοριζόταν για το iPhone X.

iPhone X οθόνη

“Η Samsung πουλάει όλο και περισσότερες OLED οθόνες σε τρίτους κατασκευαστές, αναφέρει μία πηγή ηλεκτρονικού εμπορίου από το Τόκυο. Η παραγωγή του iPhone X, η οποία έχει γίνει αρκετά αργή, αναμένεται να μειωθεί στο μισό στο παρόν τρίμηνο, συγκριτικά με τις αρχικές προβλέψεις που έκαναν λόγο για πάνω από 40 εκατομμύρια μονάδες.

Έχοντας αυξήσει κατακόρυφα την παραγωγή για να καλύψει τις απαιτήσεις του iPhone X, του πρώτου μοντέλου που θα ενσωμάτωνε αυτά τα panels, η Samsung πλέον έχει μείνει με επιπλέον απόθεμα το οποίο δεν ξέρει σε ποιον να το πουλήσει”.

iPhone X οθόνη

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Nikkei ισχυρίζεται πως η Apple θα μειώσει στο μισό την παραγωγή του iPhone X. Τον προηγούμενο μήνα, είχε αναφέρει και πάλι πως η απόφαση της Apple ήρθε μετά από τις μη αναμενόμενες πωλήσεις κατά την περίοδο των εορτών, κάτι που οδήγησε την μετοχή της στο να υποχωρήσει κατά 2% εκείνο το διάστημα.

Διαβάστε επίσης: Quick Guide: Κάντε σίγαση τις ειδοποιήσεις για συγκεκριμένα SMS ή iMessages στο iOS

Από την άλλη, τα πράγματα χειροτερεύουν για την Samsung αφού οι φήμες θέλουν την LG ως άμεσο προμηθευτή OLED οθονών για το iPhone των 6.5 ιντσών που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2018. Η Apple προσπαθεί εδώ και αρκετό καιρό να μειώσει την εξάρτησή της από την Samsung. Πλέον, δεδομένου των όλο και περισσότερων κατασκευαστών OLED οθονών, έχει την επιλογή που έψαχνε, καθιστώντας δυνατή την απομάκρυνσή της από την Νοτιοκορεάτικη εταιρεία και συνάμα άσπονδο εχθρό της.