Κυκλοφόρησαν οι ενημερώσεις iOS 11.2.6 - watchOS 4.2.3 - tvOS 11.2.6 - macOS 10.13.3 (συμπληρωματικό πακέτο)

Κυκλοφόρησαν οι ενημερώσεις iOS 11.2.6 - watchOS 4.2.3 - tvOS 11.2.6 - macOS 10.13.3 (συμπληρωματικό πακέτο)
ired.gr

H Apple χθες διέθεσε ένα πακέτο ενημερώσεων για όλα τα λειτουργικά της συστήματα (iOS, macOS, watchOS και tvOS).

Από αυτές, η πιο σημαντική είναι αυτή του iOS με την έκδοση 11.2.6, η οποία έρχεται να επιδιορθώσει ένα σημαντικό bug το οποίο είχε προκληθεί και αφορούσε έναν ινδικό χαρακτήρα της γλώσσας Telugu ο οποίος προκαλούσε τον απροσδόκητο τερματισμό εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων και άλλων εφαρμογών που μπορούν να δεχθούν κείμενο.

macOS ενημέρωση 10.13.3

Το συγκεκριμένο bug εντοπίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Επέτρεπε σε ένα μήνυμα κειμένου που περιελάμβανε έναν συγκεκριμένο ινδικό χαρακτήρα της γλώσσας Telugu, να προκαλεί επανεκκινήσεις στο iPhone, καθιστώντας αδύνατη την πρόσβαση στα μηνύματα, στο Facebook Messenger, στο Outlook, στο Gmail και σε άλλες εφαρμογές του iOS.

Η πιο πρόσφατη ενημέρωση για το iOS διορθώνει αυτό το ζήτημα μαζί με ένα άλλο πρόβλημα που δεν επέτρεπε στις εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών να επικοινωνήσουν με εξωτερικά αξεσουάρ.

Διαβάστε επίσης: iOS: Δείτε πώς να μπλοκάρετε τις αναβαθμίσεις - ενημερώσεις λογισμικού στο iPhone και στο iPad

Στις πληροφορίες που συνοδεύουν την ενημέρωση διαβάζουμε:

  • Επιδιόρθωση ζητήματος που μπορούσε να προκαλέσει ολικό σφάλμα εφαρμογών κατά τη χρήση συγκεκριμένων ακολουθιών χαρακτήρων
  • Επιδιόρθωση ζητήματος λόγω του οποίου μπορούσε να αποτύχει η σύνδεση κάποιων εφαρμογών τρίτων σε εξωτερικά αξεσουάρ

iOS 11.2.6 ενημέρωση

Να τονίσουμε πως οι χρήστες που “φοράνε” στις συσκευές τους τις δοκιμαστικές εκδόσεις του iOS 11.3, δεν αντιμετωπίζουν το Telugu bug, αφού αυτό έχει διορθωθεί. Η Apple διέθεσε την έκδοση 11.2.6 για να μην αφήσει τους χρήστες με το Telugu bug για εβδομάδες, μέχρι την κυκλοφορία του iOS 11.3.

Για την εγκατάσταση του iOS 11.2.6 θα πρέπει να ακολουθήσετε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού, μέσα από τη συσκευή σας.

Και τα υπόλοιπα του “πακέτου”

Μαζί με την κυκλοφορία του iOS 11.2.6, η Apple διέθεσε και την συμπληρωματική ενημέρωση του macOS 10.13.3 για την επιδιόρθωση του Telugu bug ενώ την εμφάνισή τους έκαναν τα watchOS 4.2.3 με κάποιες μικρές βελτιώσεις και το tvOS 11.2.6, ενημέρωση που “στοχεύει” στην καλύτερη απόδοση του Apple TV.