Τα έσοδα της Apple για το τέταρτο τρίμηνο του 2017 από το iPhone ξεπέρασαν τα κέρδη όλων των υπόλοιπων κατασκευαστών συνολικά

Τα έσοδα της Apple για το τέταρτο τρίμηνο του 2017 από το iPhone ξεπέρασαν τα κέρδη όλων των υπόλοιπων κατασκευαστών συνολικά
ired.gr

Η Apple κατάφερε να καταλάβει πάνω από τα μισά κέρδη από τις πωλήσεις smartphones κατά τη διάρκεια του τετάρτου τριμήνου για το 2017, σύμφωνα με την Linda Sui από την Strategy Analytics. Φυσικά, σε αυτό το αποτέλεσμα συνετέλεσε και το γεγονός πως μεσολάβησε και η εορταστική περίοδος, κατά την οποία είθισται η αγοραστική κίνηση να είναι αυξημένη.

iPhone x

Η αναφορά επισημαίνει πως το iPhone της Apple κατάφερε να συγκεντρώσει το 51% των εσόδων των συνολικών πωλήσεων όλων των smartphones ανεξαρτήτως κατασκευαστή, κατά το τέταρτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους (2017), σημειώνοντας πως η Apple έκανε τζίρο συνολικά $61 δισεκατομμύρια. Το ίδιο τρίμηνο, η Apple κυκλοφόρησε και επίσημα την επετειακή της συσκευή iPhone X, κάτι που βοήθησε στην αύξηση των εσόδων και των πωλήσεων της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: πώς να αναγνωρίσετε τις εφαρμογές 32-bit σε Mac - iPhone - iPad

Τα έσοδα που κατάφερε να φέρει στην Apple το iPhone ήταν κατά τέσσερις φορές μεγαλύτερα, από αυτά του μεγαλύτερου ανταγωνιστή, που είναι η Samsung και επτά φορές μεγαλύτερα από την ανερχόμενη δύναμη στον χώρο των smartphones, Huawei. Όσο για τη μέση τιμή πώλησης του iPhone, άγγιξε τα $800 δολάρια, ένα νούμερο που είναι κατά τρεις φορές μεγαλύτερο από τη μέση τιμή της βιομηχανίας των smartphones.

iPhone 8

Η Samsung, κατάφερε να αυξήσει τη μέση τιμή πώλησης των έξυπνων τηλεφώνων της κατά 21% και συγκεκριμένα στα $254. Η τιμή θα μπορούσε να είναι ακόμα χαμηλότερη αλλά αυτό δεν έγινε εξαιτίας της τιμής πώλησης των Samsung Galaxy S8 και Galaxy Note 8 αφού πρόκειται για τα δύο πιο σημαντικά και διάσημα Smartphones της Κορεατικής εταιρείας.

Στην Κίνα, τα ακουστικά για παράδειγμα είναι ιδιαίτερα διάσημα, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του ποσοστού των smartphones χαμηλότερης κατηγορίας μέσα στο τρίμηνο.

Έσοδα Apple

Το γεγονός ότι το iPhone X έχει τιμή εκκίνησης τα $1.000 δολάρια, ήταν ένας από τους βασικούς παράγοντες που βοήθησαν στην τόσο υψηλή μέση τιμή πώλησης του iPhone. Ορισμένοι προσπάθησαν να απομυθοποιήσουν την επιτυχία του, σημειώνοντας πως η Apple θα σταματήσει την παραγωγή του επειδή η συσκευή δεν έτυχε της αναμενόμενης υποδοχής, κάτι που δεν ισχύει. Άλλωστε αν ήταν αποτυχημένο, οι φήμες δε θα έλεγαν πως οι νέες συσκευές που περιμένουμε τον Σεπτέμβριο θα έχουν τον ίδιο σχεδιασμό.

Διαβάστε επίσης: KGI: Η Apple εκτιμάται πως θα πουλήσει 100 εκατομμύρια μονάδες του νέου iPhone των 6.1 ιντσών

Λέγοντας δύο λόγια για τα έσοδα της Apple κατά το τελευταίο και εορταστικό τρίμηνο του περασμένου έτους, να επισημάνουμε πως πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία. Δεν ξέρουμε αν λέγεται μόνο marketing ή μόνο “πουλάω ποιοτικά προϊόντα” αλλά το να καταφέρεις να έχεις τζίρο μεγαλύτερο από όλους τους υπόλοιπους κατασκευαστές συνολικά, δεν είναι επίτευγμα αλλά άθλος. Περιμένουμε πως η Apple θα ακουμπήσει σύντομα το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια!