Iνδικός χαρακτήρας προκαλεί επανεκκινήσεις στα μηνύματα και σε άλλες εφαρμογές σε iOS 11-macOS 10.13.14-watchOS-tvOS

Iνδικός χαρακτήρας προκαλεί επανεκκινήσεις στα μηνύματα και σε άλλες εφαρμογές σε iOS 11-macOS 10.13.14-watchOS-tvOS
ired.gr

Πρόσφατα ανακαλύφθηκε ένα νέο bug το οποίο προκαλεί επανεκκινήσεις στο iPhone, στο iPad, στο Mac και αφορά ένα συγκεκριμένο γράμμα στην ινδική γλώσσα Telugu.

Σύμφωνα με τα ξένα fora η “αναπαράσταση” του φαινομένου δεν είναι δυνατή στις συσκευές που “τρέχουν” τις δοκιμαστικές εκδόσεις του iOS 11.3. και του macOS 10.13.4 τη στιγμή που αυτό εμφανίζεται οπουδήποτε στο σύστημα της συσκευής.

 Μηνύματα iPhone

Το φαινόμενο Telugu φαίνεται επίσης πως δεν έχει επηρεάσει το watchOS 4.3 καθώς και το tvOS 11.3, εκδόσεις που βρίσκονται ήδη σε δοκιμαστικό στάδιο.

Διαβάστε επίσης: Χρήστες καταγγέλλουν πως αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά τη διαμόρφωση του HomePod

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η Apple δήλωσε στον Rene Ritchie του iMore πώς το bug έχει ήδη αντιμετωπιστεί, με την εταιρεία να αναμένεται να κυκλοφορήσει ένα μελλοντικό update πριν την έκδοση 11.3 ώστε οι καταναλωτές να μη χρειάζεται να περιμένουν για πολλές εβδομάδες ακόμη. Φυσικά, περιμένουμε να δούμε και τις ανάλογες ενημερώσεις και για τα υπόλοιπα λειτουργικά συστήματα της Apple.

Apple προϊόντα

Το bug εμφανίζεται όταν σταλεί ένας συγκεκριμένος χαρακτήρας της ινδικής γλώσσας Telugu μέσω εφαρμογών που υποστηρίζουν και δέχονται τη λήψη κειμένου. Κάποιες από αυτές τις εφαρμογές είναι τα Μηνύματα, το Safari, το WhatsApp, το Facebook Messenger και διάφορες άλλες εφαρμογές. Μόλις ο χαρακτήρας εμφανιστεί στην εκάστοτε εφαρμογή, αυτή “παγώνει” και δεν αποκρίνεται.

Επανεκκίνηση iPhone

Ως παράδειγμα θα φέρουμε τα μηνύματα. Όταν ο συγκεκριμένος χαρακτήρας σταλεί μέσω iMessage για παράδειγμα, μπορεί να παγώσει την εφαρμογή σε όλες τις συσκευές iOS και Mac του χρήστη. Τα μηνύματα θα “αρνούνται” να λειτουργήσουν σωστά μέχρι ο χρήστης να διαγράψει τη συνομιλία με τον χρήστη που του έστειλε τον χαρακτήρα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν ο χαρακτήρας διαβαστεί από τον χρήστη μέσα από την ειδοποίηση και όχι μέσα από την εφαρμογή, μπορεί να κάνει τη συσκευή να παγώσει οδηγώντας την σε κάποιο respring ή κάτι χειρότερο. Επίσης, αν ο χαρακτήρας επικολληθεί σε κάποιον browser (Chrome, Safari κ.λπ) θα προκαλέσει το πλήρες πάγωμά του. Χρήστες ανέφεραν επίσης πως η συσκευή δεν επανήλθε και η μόνη λύση ήταν η επαναφορά της μέσω DFU Mode.

iPhone

Για τους χρήστες που έλαβαν τον συγκεκριμένο χαρακτήρα και η εφαρμογή των μηνυμάτων δεν ανοίγει, προτείνεται να πουν σε κάποιον φίλο να τους στείλει ένα μήνυμα ώστε να ανακτήσουν εκ νέου πρόσβαση στην εφαρμογή για να διαγράψουν τη συζήτηση που περιέχει τον επιβλαβή χαρακτήρα. Η άλλη λύση είναι να εγκατασταθεί η beta έκδοση του iOS 11.3 και του macOS 10.13.4, όπου το πρόβλημα δεν υφίσταται.

Το bug με τον ινδικό χαρακτήρα ανέδειξαν αρχικά οι προγραμματιστές Peter Steinberger και Igor Bulyga.

Telugu iPhone

Τέτοιου είδους bugs έχουν έρθει στην επιφάνεια αρκετές φορές στο παρελθόν, σε μορφή κειμένου, videos κ.α. τα οποία δημιουργούσαν αρκετά προβλήματα στην εφαρμογή των Μηνυμάτων.

Διαβάστε επίσης: Barclays: Με μικρότερο Notch το iPhone Χ δεύτερης γενιάς

Πρόκειται για ένα bug το οποίο δεν “θίγει” τομείς όπως η ασφάλεια. Η σταθερότητα όμως και η smooth εμπειρία στη χρήση της συσκευής είναι πολύ βασικά στοιχεία όπου τα προϊόντα της Apple υπόσχονται. Όπως είπαμε και πιο πάνω, αναμένουμε σύντομα μία minor ενημέρωση σε όλα τα λειτουργικά συστήματα της Apple ώστε το πρόβλημα να εξαλειφθεί πλήρως.