Το νέο LTE chip της Qualcomm αγγίζει τα 2Gbps και είναι ένα σημαντικό βήμα προς το 5G

Το νέο LTE chip της Qualcomm αγγίζει τα 2Gbps και είναι ένα σημαντικό βήμα προς το 5G
ired.gr

Η Qualcomm έχει ανακοινώσει το νεότερο LTE modem που προορίζεται για smartphones στο Mobile World Congress. Ονομάζεται Snapdragon X24 και υπόσχεται πως θα φτάνει ταχύτητες έως και 2Gbps.

Η εταιρεία ισχυρίζεται πως το X24 είναι το πρώτο LTE modem κατηγορίας 20 που υποστηρίζει αυτού του είδους τις ταχύτητες καθώς και το πρώτο το οποίο είναι αρχιτεκτονικής 7nm στην αγορά. Όταν ακουμπήσει την καλύτερη δυνατή ταχύτητα, αποδεικνύεται πως αυτή είναι η ακριβώς διπλάσια από το προηγούμενo LTE modem της εταιρείας.

Qualcomm

Από την άλλη, αν και είναι απίθανο κάποιος να δει αυτές τις τιμές σε πραγματικές συνθήκες, κάτι που έχει να κάνει με τις ταχύτητες που δίνει ο εκάστοτε πάροχος, η συνεχής βελτίωση της τεχνολογίας των συσκευών, μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερες ταχύτητες γενικά.

Διαβάστε επίσης: Πώς να βάλετε τραγούδια στο iPhone σας, χωρίς iTunes, χωρίς jailbreak!

Το Snapdragon X24 υποστηρίζει ακόμα και 7 παρόχους αθροιστικά (ξεπερνώντας τα πιο πρόσφατα chipsets της Samsung που υποστηρίζουν μέχρι και έξι παρόχους) και την τεχνολογία 4x4 MIMO που του επιτρέπει θεωρητικά να κάνει ταυτόχρονα 20 LTE streams.

Σύμφωνα με την Qualcomm, αυτή η λειτουργία θα επιτρέπει στις συσκευές που θα φέρουν το X24, να μπορούν να υποστηρίξουν ολόκληρο το φάσμα ζωνών δικτύου, κάτι που θα τους επιτρέπει να πιάνουν υψηλότερες ταχύτητες από αυτές που έχουμε τώρα συνηθίσει.

Qualcomm

Φυσικά, έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας μέχρι να δούμε κάτι τέτοιο να γίνεται πραγματικότητα, τη στιγμή που στις ΗΠΑ τα πιο ανεπτυγμένα δίκτυα δεν έχουν αυτές τις προδιαγραφές.

Το X24 αναμφίβολα, ανοίγει τον δρόμο για το 5G, οδηγώντας την εμπειρία 4G όσο γίνεται σε καλύτερα επίπεδα. Πρόκειται για μία λογική κίνηση από την Qualcomm, μιας και τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας του 5G, η κάλυψη θα είναι περιορισμένη, ειδικά όταν γίνεται λόγος για τα mmWave δίκτυα, τα οποία καλύπτουν αυτή τη στιγμή περιοχές στις οποίες υπάρχει μεγάλη κίνηση (πόλεις κ.α.). Άρα, έχοντας επιβεβαιώσει πως οι συσκευές μπορούν να αγγίξουν ακόμα υψηλότερες ταχύτητες 4G, θα κάνει τη μετάβαση πιο εύκολη για τους χρήστες.

Qualcomm

Ο στόχος είναι να κυκλοφορήσουν οι πρώτες συσκευές που θα φέρουν το Snapdragon X24, κάπου προς τα τέλη του 2018. Το modem θα δουλεύει παράλληλα με το Snapdragon X50 5G NR  modem στις συσκευές που θα υποστηρίζουν και τους δύο τύπους δικτύων, όταν το 5G κάνει την εμφάνισή του για πρώτη φορά το 2019.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: βγάλτε screenshot τις ιστορίες στο Instagram χωρίς ο χρήστης να λάβει κάποια ειδοποίηση

Κλείνοντας

Πρόκειται για μία εκπληκτική υλοποίηση από την Qualcomm. Σε αυτό το σημείο, να επισημάνουμε πως πέρα από την Qualcomm και άλλοι κατασκευαστές έχουν κάνει σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Μία από τις πιο γνωστές εταιρείες είναι η Intel αν και οι δικές της υλοποιήσεις θέλουν ακόμη αρκετή δουλειά για να φτάσουν αυτές της Qualcomm οι οποίες οδηγούν τις εξελίξεις.