Barclays: Με μικρότερο Notch το iPhone Χ δεύτερης γενιάς

Barclays: Με μικρότερο Notch το iPhone Χ δεύτερης γενιάς
ired.gr

H Apple θα παρουσιάσει τρία νέα μοντέλα iPhone μέσα στη χρονιά με το σύστημα TrueDepth κάμερας δεύτερης γενιάς, το οποίο ενδέχεται να έχει μικρότερο μέγεθος, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε χθες από τους αναλυτές Andrew Gardiner, Hiral Patel, Joseph Wolf και Blayne Curtis για λογαριασμό της investment bank Barclays.

Οι αναλυτές θεωρούν πως η νέα TrueDepth κάμερα θα εξελιχθεί ελαφρώς και προβλέπουν πως θα υπάρξουν οι προϋποθέσεις για ένα μικρότερο notch για τα iPhones του 2018 που θα φέρουν το Face ID, τα οποία θα είναι ένα iPhone X δεύτερης γενιάς, ένα μεγαλύτερο iPhone X Plus και ένα iPhone στις 6.1 ίντσες με LCD οθόνη.

iPad Pro 2018

Σύμφωνα με την αναφορά, διαβάζουμε τα εξής:

“Βασιζόμενοι πάνω σε διάφορα στοιχεία που συγκεντρώσαμε το τέταρτο τρίμηνο του 2017 καθώς και μέσα από τις συναντήσεις μας με διάφορους προμηθευτές στο CES, παραμένουμε πεπεισμένοι πως η Apple θα “μοιράσει” την TrueDepth κάμερα σε όλη τη γκάμα των iPhones του 2018, καθώς και στο ανανεωμένο iPad Pro.

Διαβάστε επίσης: KGI: Η Apple εκτιμάται πως θα πουλήσει 100 εκατομμύρια μονάδες του νέου iPhone των 6.1 ιντσών

 

Δεδομένης της πολυπλοκότητας και του χρόνου που έχει σπαταλήσει η Apple για την ανάπτυξη του συστήματος, δεν περιμένουμε να υποστεί μεγάλες αλλαγές μέσα στο 2018.

Αναμένουμε ο αισθητήρας να βελτιωθεί ελάχιστα και ενδεχομένως να έχει μικρότερο μέγεθος που θα μπορέσει να οδηγήσει στη δημιουργία ενός μικρότερου notch.”

iPhone X notch

Ένα μικρότερο notch θα τραβήξει τα βλέμματα και τις κριτικές σχετικά με το design του iPhone X, αν και θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε για το αν κάτι τέτοιο θα συμβεί. Μία πιο παλιά φήμη ανέφερε πως δεν θα δούμε αλλαγές στο notch μέχρι το 2019, με τα iPhones του 2018 να μοιάζουν με το τωρινό iPhone X.

Η επικρατούσα άποψη αναφέρει πως η Apple δεν θέλει να βιώσει τις καθυστερήσεις που αντιμετώπισε με το iPhone X και με τα νέα iPhones, οπότε αν διατηρήσει το hardware χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές, θα βρεθεί ο χρόνος ώστε οι προμηθευτές να μπορέσουν να ανταποκριθούν έγκαιρα. Ωστόσο, είναι πιθανό η TrueDepth κάμερα να συρρικνωθεί ελάχιστα, μέσα στη χρονιά.

Σχετικά με τα επόμενα χρόνια, η Barclays ισχυρίζεται πως η Apple δουλεύει σκληρά σε ένα σύστημα TrueDepth πίσω κάμερας για τα μελλοντικά iPhones. Η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορούσε να είναι έτοιμη το 2019, αν και το διάστημα είναι μεγάλο για να μπορέσουμε να πούμε κάτι στα σίγουρα.

Ένα σύστημα πίσω TrueDepth κάμερας, είναι λογικό να οδηγήσει στην ανάπτυξη και καλύτερη προσέγγιση της AR τεχνολογίας (Επαυξημένη Πραγματικότητα). Η Apple επανειλημμένα έχει εκφράσει το έντονο ενδιαφέρον της για την επαυξημένη πραγματικότητα και πρόσφατα μας παρουσίασε, στην αντίστοιχη σελίδα της που θα βρείτε εδώ, ορισμένες περιπτώσεις που θα μπορούσε αυτή η τεχνολογία να εφαρμοστεί, όπως είναι η εκπαίδευση και το gaming.

iPhone X notch

To Bloomberg επίσης ανέφερε πως η Apple εξερευνά τη δυνατότητα της 3D ανίχνευσης προσώπων και αντικειμένων μέσω της πίσω κάμερας, η οποία θα μπορούσε να ενσωματωθεί στα iPhones του 2019, τη στιγμή που ο Ming-Chi Kuo, αναλυτής της KGI, συμφωνεί πως μία τέτοια υλοποίηση δεν θα είναι έτοιμη μέσα στο 2018. Αυτό σημαίνει πως δεν χρειάζεται να ασχολούμαστε και ιδιαίτερα με κάτι τόσο μελλοντικό.

Διαβάστε επίσης: Η ενότητα “Προστασία” της εφαρμογής του Facebook εγκαθιστά λογισμικό Spyware στο iOS και στο Android

Η τριάδα των νέων iPhone αναμένεται να ανακοινωθεί, όπως κάθε χρόνο, τον Σεπτέμβριο, με το νέο iPad Pro που θα ενσωματώνει το Face ID να παρουσιάζεται κάπου τον Ιούνιο.