Οδηγός: βγάλτε screenshot τις ιστορίες στο Instagram χωρίς ο χρήστης να λάβει κάποια ειδοποίηση

Οδηγός: βγάλτε screenshot τις ιστορίες στο Instagram χωρίς ο χρήστης να λάβει κάποια ειδοποίηση
ired.gr

Το Instagram πρόσφατα δοκίμασε ένα νέο χαρακτηριστικό με το οποίο οποιοσδήποτε χρήστης θα ειδοποιείται όταν κάποιος βγάλει στιγμιότυπο οθόνης την ιστορία του. Κάτι αντίστοιχο είχε κάνει και το Snapchat για ένα διάστημα. Πλέον, το Instagram με αυτή την νέα λειτουργία θέλει να αυξήσει ακόμη περισσότερο την προστασία των χρηστών του.

Η εταιρεία όμως δεν ξαφνιάζει αυτούς που βγάζουν screenshots τις ιστορίες χρηστών. Την πρώτη φορά που θα το επιχειρήσουν, θα τους εμφανίζεται ένα μήνυμα, που θα λέει πως την επόμενη φορά που θα γίνει κάτι τέτοιο, “το θύμα” θα ενημερωθεί με μήνυμα πως κάποιος έβγαλε screenshot την ιστορία του. Φυσικά, είναι απόλυτα δίκαιο.

Διαβάστε επίσης: 7 κόλπα που επιβάλλεται να γνωρίζετε στην εφαρμογή Instagram

Βέβαια, για τους κυνηγούς των ιστοριών του Instagram που δεν θέλουν να γίνονται αντιληπτοί την ώρα του εγκλήματος, αποφασίσαμε να παραθέσουμε δύο λύσεις στο πρόβλημά τους. Πάμε να τις δούμε;

Λειτουργία πτήσης

Η πρώτη μέθοδος είναι εύκολη και πολύ σύντομη. Ανοίγουμε την εφαρμογή του Instagram στο κινητό μας και φορτώνουμε την ιστορία που θέλουμε να αποθηκεύσουμε με screenshot. Αν το κάνουμε εκείνη τη στιγμή, ο χρήστης θα ειδοποιηθεί. Τι κάνουμε λοιπόν; Τη στιγμή που ξεκινάει “να παίζει” η ιστορία ενεργοποιούμε τη λειτουργία πτήσης από το Κέντρο Ελέγχου και επιστρέφουμε ξανά στην εφαρμογή και τραβάμε screenshot.

Λειτουργία πτήσης κέντρο ελέγχου

Η φωτογραφία μας θα έχει πλέον αποθηκευτεί και ο χρήστης δεν θα έχει ειδοποιηθεί, αφού η λήψη έγινε ενώ είχαμε κλείσει τις ασύρματες συνδέσεις. 

Εφαρμογή Instagram ιστορία

Μπείτε στο Instagram από το διαδίκτυο

Εδώ δεν χρειάζεται η ενεργοποίηση της λειτουργίας πτήσης. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μπείτε στον Instagram λογαριασμό σας μέσα από κάποιον browser. Φυσικά, μπορεί να γίνει είτε μέσω κινητού, είτε μέσω υπολογιστή.

instagram browser ιστορία

Πατήστε εδώ από τον browser για να βρεθείτε στη σελίδα του Instagram. Μετά τη σύνδεσή σας, μπορείτε να ανοίξετε μία ιστορία και να τραβήξετε screenshot άφοβα. Ο χρήστης δεν πρόκειται να ειδοποιηθεί μιας και το εν λόγω χαρακτηριστικό αφορά την εφαρμογή του Instagram.

Διαβάστε επίσης: Πώς να προσθέσετε μουσική σε ιστορίες του Instagram

Τελειώσαμε!

Αυτές είναι οι δύο μέθοδοι με τις οποίες μπορείτε να αποθηκεύσετε την ιστορία κάποιου χρήστη με screenshot χωρίς αυτός να το καταλάβει. Αν υπάρχουν απορίες ενημερώστε μας κάτω στα σχόλια!