Οδηγός: πώς να αναγνωρίσετε τις εφαρμογές 32-bit σε Mac - iPhone - iPad

Οδηγός: πώς να αναγνωρίσετε τις εφαρμογές 32-bit σε Mac - iPhone - iPad
ired.gr

Η πιο πρόσφατη έκδοση για το macOS, το High Sierra, υποστηρίζει εφαρμογές αρχιτεκτονικής 32-bit χωρίς πρόσθετες απαιτήσεις.

Η τακτική αυτή αναμένεται να επηρεάσει αφενός τις εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών που διανέμονται μέσα από το Mac App Store και αφετέρου το λογισμικό που είναι διαθέσιμο προς λήψη μέσα από τις ιστοσελίδες των κατασκευαστών.

Διαβάστε επίσης: Προστατέψτε τις αναπάντητες κλήσεις σας στο iPhone

Με τον ερχομό του macOS High Sierra 10.13.4, ο χρήστης ενημερώνεται με ένα μήνυμα κατά την πρώτη εκκίνηση της εφαρμογής πως αυτή “τρέχει” στα 32-bit.

Πώς αναγνωρίζουμε τις εφαρμογές των 32-bit στο Mac;

Αρχικά πατάμε στο μήλο επάνω αριστερά και επιλέγουμε τις “Πληροφορίες για αυτό το Mac”.

2 32 bit apps mac

Στο παράθυρο που θα μας εμφανιστεί πατάμε στην “Αναφορά συστήματος”.

3 mac 32 bit apps

Στην αριστερή στήλη, θα βρούμε την ενότητα “Λογισμικό” και θα επιλέξουμε την υπό-ενότητα “Εφαρμογές”.

Σημείωση: Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να περιμένετε λίγο μέχρι το σύστημα να σαρώσει τον δίσκο και να φορτώσει τις εφαρμογές.

4 mac 32 bit apps

Στον κατάλογο των εφαρμογών που θα εμφανιστούν πηγαίνουμε εντελώς δεξιά στην οθόνη για να βρούμε τη στήλη με την ονομασία 64-Bit (Intel). Θα δούμε πως σε κάποιες εφαρμογές γράφει “Ναι” και σε κάποιες άλλες “Όχι”. Το “Ναι” δηλώνει πως η εφαρμογή τρέχει στα 64-bit ενώ το “Όχι” σημαίνει πως τρέχει στα 32-bit.

5 mac 32 bit apps

Αυτό ήταν όλο!

Πώς αναγνωρίζουμε τις εφαρμογές των 32-bit στο iOS;

Η Apple με το iOS 11 κατήργησε εντελώς την υποστήριξη των εφαρμογών στα 32-bit. Για να δείτε αν έχετε εγκατεστημένες εφαρμογές στα 32-bit ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Γενικά > Πληροφορίες > Εφαρμογές. Αν πατώντας πάνω στο “Εφαρμογές” δε γίνεται τίποτα, σημαίνει πως όλες οι εφαρμογές της συσκευής σας είναι στα 64-bit.

Διαβάστε επίσης: Πώς να εκτυπώσετε μία ιστοσελίδα χωρίς διαφημίσεις από τον Safari σε iPhone, iPad, Mac

Αυτές ήταν οι διαδικασίες για να βρείτε τις εφαρμογές των 32 και 64 bit στο Mac και στο iPhone-iPad. Αν έχετε κάποια απορία σχετικά με τα παραπάνω, ενημερώστε μας στα σχόλια!