Η Google σχεδιάζει να μιμηθεί το “Notch” του iPhone X στην επόμενη γενιά των Android phones σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά

Η Google σχεδιάζει να μιμηθεί το “Notch” του iPhone X στην επόμενη γενιά των Android phones σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά
ired.gr

Ήδη έχουμε δει δύο Κινέζικα smartphones με λειτουργικό σύστημα Android, να μιμούνται το Notch του iPhone X. Σήμερα όμως, μία νέα αναφορά σημειώνει πως η Goolge σχεδιάζει να κάνει κάτι αντίστοιχο στα νέα android phones που θα κατασκευάσει.

Η αναφορά επισημαίνει πως ο λόγος που η Google θα προβεί σε μία τέτοια υλοποίηση, έχει να κάνει με το γεγονός πως θέλει να πείσει με έναν πολύ έξυπνο τρόπο τους iPhone χρήστες, να μεταβούν στο Android οικοσύστημα, υποσχόμενη σταθερότητα και βελτίωση του λογισμικού της με παράλληλα τεχνολογικά άλματα.

2 notch google

Το Bloomberg που αναφέρθηκε στο νέο πλάνο της Google επικαλείται ανώνυμες πηγές.

“Η Google εργάζεται πάνω σε ένα πακέτο διορθώσεων και επιμέλειας του λογισμικού των Android συσκευών της για μία νέα γενιά smartphones που θα μιμούνται το αμφιλεγόμενο “notch” του iPhone X της Apple, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν αρκετά τη συνολική κατάσταση.”

Διαβάστε επίσης: Γιατί το iPhone X χρειάζεται το “Notch”;

Τη στιγμή που οι Κινέζοι κατασκευαστές απλώς αντιγράφουν την εμφάνιση και το design του iPhone X, η Google πάει ένα βήμα παραπέρα θέλοντας να αντιγράψει και την τεχνολογία που “κουβαλάει” η ναυαρχίδα της Apple.

3 google notch

“Τη στιγμή που το Android κυριαρχεί στη μεσαία και χαμηλότερη κατηγορία των χρηστών στην παγκόσμια αγορά, η Apple έχει καταλάβει την high-end κατηγορία χρηστών οι οποίοι σπαταλούν ακόμη περισσότερα σε εφαρμογές και σε διάφορες άλλες υπηρεσίες. “Αγκαλιάζοντας” λοιπόν η Google το “notch” ενδεχομένως να καταφέρει να αλλάξει τις ισορροπίες.

Ο σχεδιασμός αυτός θα σημαίνει πως περισσότερα Android smartphones θα έχουν εγκοπές στο πάνω μέρος της οθόνης ώστε να χωρέσει η κάμερα και ορισμένοι άλλοι αισθητήρες. Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει υποστήριξη για νέα χαρακτηριστικά, βοηθώντας έτσι τους κατασκευαστές android συσκευών να διατηρήσουν μία ισορροπία με την τεχνολογία της Apple.”

4 iphone x notch

Όπως είναι λογικό, κάτι που επιβεβαιώνει και το Bloomberg, δεν αναμένεται όλοι οι κατασκευαστές Android συσκευών να ακολουθήσουν τον δρόμο που αποφάσισε να πάρει η Google, αν και η Huawei πιστεύεται πως δουλεύει πάνω σε αντίστοιχο σχεδιασμό. Η πρώτη συσκευή που αντέγραψε ολοκληρωτικά το “notch” της Apple ήταν το Essential Phone το οποίο δημιούργησε ο συν-δημιουργός του Android, Andy Rubin, αν και στην περίπτωση αυτή υπήρχε ένα μικρό “notch” για την κάμερα.

5 iphone x notch

Όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν, το iPhone X της Apple θα χάραξε τον δρόμο που θα ακολουθήσουν και άλλοι κατασκευαστές smartphone. Ενδεχομένως τότε να μην είχαμε σκεφτεί τη Google. Από την άλλη το “notch” από την αρχή προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Άλλοι το θεώρησαν ως μία αποτυχία που η Apple δεν θα έπρεπε να υιοθετήσει, ενώ άλλοι το λάτρεψαν από την πρώτη κιόλας στιγμή.

6 google notch

Εδώ που τα λέμε, είναι κάτι χαρακτηριστικό. Είναι κάτι που δίνει αυτή την ιδιαίτερη χροιά στη συσκευή και που φυσικά την κάνει να διαφέρει από κάθε άλλη συσκευή που κυκλοφορεί εκεί έξω. Συνδυαστικά με τα χαρακτηριστικά που ενσωματώνει, το iPhone X φαίνεται πως είναι η αρχή μίας πορείας που η Apple θα ακολουθήσει και σε άλλα προϊόντα της χαράζοντας το μέλλον της επόμενης γενιάς των συσκευών της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης: Leagoo S9: Θα αγοράζατε ένα κλώνο Android iPhone X στα 300€;

Η Google από τη μεριά της με την κίνηση αυτή, στην περίπτωση που ισχύει, δηλώνει μάλλον δύο πράγματα. Είτε πως στέρεψε από ιδέες, είτε πως εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεται την επιτυχία που γνώρισε η νέα συνταγή της Apple στο iPhone X. Το αν η δική της υλοποίηση θα είναι το ίδιο επιτυχημένη, θα φανεί στο κοντινό μέλλον!