Νέα αναφορά εξηγεί τον λόγο που η Apple θα αφοσιωθεί στη βελτίωση της ποιότητας του iOS

Νέα αναφορά εξηγεί τον λόγο που η Apple θα αφοσιωθεί στη βελτίωση της ποιότητας του iOS
ired.gr

Ακούσαμε ή μάλλον διαβάσαμε τον προηγούμενο μήνα πως η Apple σχεδιάζει να αναβάλει την κυκλοφορία κάποιων χαρακτηριστικών που επρόκειτο να ενσωματωθούν στο iOS 12, με σκοπό να αφοσιωθεί στην βελτίωση της απόδοσης και της σταθερότητας του iOS.

“Η Apple δουλεύει πάνω σε ορισμένες ενημερώσεις που έχουν να κάνουν με την Αρχική Οθόνη, τo CarPlay, την εφαρμογή Mail καθώς και με τις Φωτογραφίες, δίνοντας περισσότερες δυνατότητες επεξεργασίας και διαμοιρασμού. Αυτά τα χαρακτηριστικά “θα μπουν στο ράφι”, με σκοπό να βρεθούν οι μηχανικοί πόροι για να εστιάσει στα προβλήματα που αφορούν την απόδοση και ποιότητα του λογισμικού, ώστε το iPhone να έχει καλύτερη απόκριση και να μην είναι μία συσκευή που θα δημιουργεί προβλήματα στους χρήστες.”

2 ios improve

Μία νέα αναφορά όμως μας δίνει περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με το τι ακριβώς κρύβεται πίσω από την αλλαγή πλεύσης και πώς θα μπορούσε όλο αυτό το σχέδιο να εφαρμοστεί.

Το σκεπτικό είναι διττό, λέει η αναφορά του Bloomberg. Αφενός σκοπός είναι η βελτίωση του λογισμικού και αφετέρου να εξασφαλιστεί η κυκλοφορία των νέων χαρακτηριστικών του iOS την κατάλληλη στιγμή.

Διαβάστε επίσης: Έρευνα: Το Apple Watch μπορεί να ανιχνεύσει τον διαβήτη με επιτυχία 85%

Αυτό θα γίνει πιθανότατα με το να μειώσει την πίεση που ασκεί στον εαυτό της η Apple που έχει ως σκοπό την κυκλοφορία συνεχώς νέων χαρακτηριστικών κάθε χρόνο.

3 ios improve

“Ο επικεφαλής λογισμικού Craig Federighi και η ομάδα του θα έχουν περισσότερο χρόνο να εργαστούν και να εστιάσουν πάνω σε νέα χαρακτηριστικά καθώς και σε βελτιώσεις της απόκρισης του iOS, χωρίς να υποχρεώνονται να δίνουν κάθε χρόνο νέα χαρακτηριστικά. Η νέα τακτική που θα ακολουθήσει η εταιρεία σχεδιάστηκε ώστε να καταφέρει να τηρήσει τις υποσχέσεις της ενσωματώνοντας τα χαρακτηριστικά που θα ανακοινώνει ομαλά, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα.

Η αλλαγή αυτή είναι μία εισαγωγή γι’ αυτό που οι χρήστες έχουν ήδη επισημάνει: μέρος του λογισμικού της Apple είναι επιρρεπές στα προβλήματα και στα υπό κατασκευή χαρακτηριστικά. Τους περασμένους μήνες οι χρήστες διαμαρτυρήθηκαν για τα μηνύματα τα οποία εμφανίζονταν με λανθασμένη σειρά, την καθυστέρηση εμφάνισης των κλήσεων στο iPhone X καθώς και για τα συχνά προβλήματα που εμφανίζονται στις εφαρμογές.”

Οι μηχανικοί της Apple θα έχουν όλο τον χρόνο να καθυστερήσουν την κυκλοφορία χαρακτηριστικών που θεωρούν πως είναι “ανώριμα”.

4 ios improve

Η αλλαγή η οποία ανακοινώθηκε από τον Federighi τον προηγούμενο μήνα, λέει πως η εταιρεία θα πρέπει να επανεξετάσει τις προτεραιότητές της.

“Η απόφαση του να προσαρμόσουμε την εξέλιξη του λογισμικού και να δώσουμε χρόνο στους μηχανικούς μας να το τελειοποιήσουν είναι άμεση προτεραιότητα για εμάς. Για χρόνια, η εταιρία διασκόρπιζε τις ενέργειές της δίνοντας θολές αναβαθμίσεις οι οποίες σχεδιάστηκαν για να εντυπωσιάσουν το κοινό και παράλληλα να κάνουν τους αντιπάλους να συνειδητοποιήσουν ότι είναι “αργοί”.

Οι αναβαθμίσεις γεμάτες με νέες δυνατότητες απαιτούν τεράστια αποθέματα από την Apple μπερδεύοντας τους μηχανικούς της. Με το παλιό σύστημα, επισημαίνει κάποιος που γνωρίζει την Apple, ξεκάθαρα, κάποια πράγματα θα αργούσαν επειδή δεν γινόταν σωστή εκτίμηση για το πόσος χρόνος θα χρειαζόταν.”

5 ios improve

Τελευταία στιγμή μάθαμε πως η ανανέωση της Αρχικής Οθόνης είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που πήραν αναβολή, με την σημερινή αναφορά να προσθέτει πως καθυστέρηση θα δούμε και σε χαρακτηριστικά που θα έχουν να κάνουν και με το iPad.

“Οι καταναλωτές θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2019 για ορισμένα νέα εκπληκτικά χαρακτηριστικά για το iPad. Μεταξύ αυτών είναι η δυνατότητα να μπορεί ο χρήστης να “τρέξει” πολλαπλά παράθυρα σε μία εφαρμογή και παράλληλα να μπορεί να κάνει συνεχώς εναλλαγές σε αυτά σας να βρίσκεται σε κάποιον browser. Άλλα χαρακτηριστικά αφορούν το Apple Pencil και την εφαρμογή Mail”.

Διαβάστε επίσης: 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την τεχνολογία ασύρματων δικτύων 5G

Όπως είχαμε τονίσει ξανά, η ποιότητα του iOS το τελευταίο διάστημα έχει υποστεί πλήγμα. Η απόφαση της Apple να επικεντρωθεί στη βελτίωσή του είναι πολύ σωστή. Αν και τα νέα χαρακτηριστικά θα λείψουν σε πολλούς, αναμένεται να δούμε σημαντικές αλλαγές στην απόκριση των συσκευών μας, κάτι που φυσικά θα ικανοποιήσει μεγάλο μέρος του κοινού της εταιρείας.