Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Siri του HomePod απάντησε σωστά στο 52.3% των ερωτήσεων ενός νέου test τεχνητής νοημοσύνης

Η Siri του HomePod απάντησε σωστά στο 52.3% των ερωτήσεων ενός νέου test τεχνητής νοημοσύνης
ired.gr

Σε μία νέα δοκιμή που δημοσιεύθηκε χθες από τη Loup Ventures, το HomePod της Apple έκανε τα δικά του βήματα χρησιμοποιώντας τη Siri, συνδυάζοντας ποιότητα ήχου και ευκολία χρήσης. Για τη Siri, ο Gene Munster από τη Loup Ventures δήλωσε πως τη στιγμή που ο βοηθός τεχνητής νοημοσύνης κατάλαβε το 99.4% των ερωτήσεων, κατάφερε να απαντήσει σωστά μόνο στο 52.3%. Η Loup Ventures δοκίμασε τρία διαφορετικά HomePod κάνοντας συνολικά 782 ερωτήσεις.

 

Συγκριτικά με τα έξυπνα ηχεία του ανταγωνισμού, το HomePod βρέθηκε στην τελευταία θέση στην απόδοση του φωνητικού βοηθού τεχνητής νοημοσύνης. Πιο συγκεκριμένα, το Google Home απάντησε σωστά στο 81% των ερωτήσεων, η Alexa της Amazon απάντησε στο 64% σωστά και η Cortana της Microsoft απάντησε στο 57% των ερωτήσεων.

2 homepod

Κάτι σημαντικό που πρέπει να επισημάνουμε είναι το γεγονός πως πολλές από τις ερωτήσεις δεν υποστηρίζονταν από το HomePod. Μερικές από αυτές αφορούσαν το email, την πλοήγηση και τις κλήσεις. Όταν αφαιρέθηκαν οι συγκεκριμένες ερωτήσεις, το ποσοστό “εύστοχων” απαντήσεων ανήλθε στο 67% για τις εντολές ξεπερνώντας τις Alexa και Cortana.

Διαβάστε επίσης: iOS 11: δείτε πώς να σταματήσετε την αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο στο App Store

H Loup Ventures εκτιμά πως θα πουληθούν 7 εκατομμύρια HomePod μέσα στο 2018, με τον αριθμό αυτό να αυξάνεται στα 10.9 εκατομμύρια το 2019. Επιπλέον, η έρευνα αναφέρει πως η Apple αναμένεται να “αρπάξει” το 12% της παγκόσμιας αγοράς έξυπνων ηχείων.

4 homepod

Σχετικά με το ενδιαφέρον των καταναλωτών για το HomePod, η Loup Ventures φρόντισε να κάνει μία δημοσκόπηση σε 500 άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες και διαπίστωσε πως το 3.3% σκοπεύει να αγοράσει το HomePod την επόμενη χρονιά. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και με το ενδιαφέρον που είχε εκδηλωθεί το πρώτο διάστημα κυκλοφορίας του Apple Watch:

3 homepod

“Την περασμένη εβδομάδα ρωτήσαμε 500 άτομα στις ΗΠΑ και διαπιστώσαμε πως το 3.3% θα αγοράσει το HomePod μέσα στην επόμενη χρονιά. Αναμεταξύ αυτών που ερωτήθηκαν, οι οποίοι ήδη έχουν στην κατοχή της ένας προϊόν της Apple, το 5.2% σκοπεύει να αγοράσει ένα HomePod. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και με το Apple Watch όταν είχε κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2015 με το αντίστοιχο ποσοστό ενδιαφέροντος τότε να αγγίζει το 7%.”

5 homepod siri

Τελικά, η Apple παρουσιάζει ξεκάθαρα το HomePod ως ένα ηχείο το οποίο προσφέρει ένα εκπληκτικό ηχητικό αποτέλεσμα. Επιπλέον, ενσωματώνει τη Siri, τη φωνητική βοηθό της Apple μέσω της οποίας μπορεί ο κάτοχος να διαχειριστεί το έξυπνο ηχείο.

Διαβάστε επίσης: 8 από τα καλύτερα δωρεάν First-Person Shooter παιχνίδια για το iPhone, το iPad και το iPod Touch

Το αν ο σχεδιασμός της Apple “θα βγει” αναμένεται να το δούμε. Η έρευνα όμως της Loup Ventures έδειξε πως το HomePod δε βρίσκεται πολύ πίσω στον ανταγωνισμό όπως αρκετοί πίστευαν στην αρχή. Περιμένουμε σημαντικές βελτιώσεις με τον καιρό στο HomePod από την Apple κάνοντας τον ανταγωνισμό και τον κόσμο των έξυπνων ηχείων αρκετά ενδιαφέρον. Αυτό είναι ξεκάθαρο.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status