Έρευνα: Το Apple Watch μπορεί να ανιχνεύσει τον διαβήτη με επιτυχία 85%

Έρευνα: Το Apple Watch μπορεί να ανιχνεύσει τον διαβήτη με επιτυχία 85%
ired.gr

Το Apple Watch μπορεί να εντοπίσει τον διαβήτη σε άτομα που έχουν ήδη διαγνωστεί με την πάθηση σε ποσοστό 85%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μίας ακόμη κλινικής έρευνας σχετικά με τις φορετές συσκευές.

Η έρευνα, που έγινε από την Cardiogram και το University of California San Francisco (UCSF), χρησιμοποίησε τα δεδομένα από 14.000 χρήστες Apple Watch. Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως μπόρεσαν να ανιχνεύσουν επιτυχώς σε 462 από τους συμμετέχοντες τον διαβήτη, μέσα από τον αισθητήρα για τους καρδιακούς παλμούς.

2 apple watch diabetes

Ο διαβήτης αποτελεί ένα τεράστιο πρόβλημα στις ΗΠΑ και με τον καιρό μεγαλώνει ακόμα πιο πολύ. Σύμφωνα με το κέντρο διάγνωσης διαβήτη, πάνω από 100 εκατομμύρια αμερικανοί ενήλικες έχουν προδιάθεση για διαβήτη ή ήδη ζουν με αυτόν, ενώ άλλοι είναι ασθενείς οι οποίοι δεν έχουν διαγνωστεί.

Ευτυχώς, η έγκαιρη διάγνωση του διαβήτη μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη διάφορων παρενεργειών που μπορεί να προκαλέσει η νόσος.

Διαβήτης και αισθητήρες καρδιακών παλμών

Τη στιγμή που έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες για τη δημιουργία Hardware που θα ανιχνεύει την γλυκόζη, η έρευνα της Cardiogram απέδειξε πως ο εντοπισμός της νόσου μπορεί να γίνει μέσα από τους ήδη υπάρχοντες αισθητήρες καρδιακών παλμών.

Διαβάστε επίσης: Πώς να δημιουργείτε τα δικά σας GIF στο iPhone

Το 2015, το Framingham Heart Study συμπέρανε πως ο χαλαρός και εναλλασσόμενος καρδιακός παλμός μπορούν να προβλέψουν με αξιοπιστία τον διαβήτη και την υπέρταση. Στη πραγματικότητα, αυτός ήταν και ο λόγος που η Cardiogram διεξήγαγε τη δική της έρευνα.

3 apple watch diabetes

Οι συνιδρυτές της Cardiogram, Brandon Ballinger και Johnson Hsieh, τόνισαν πως οι συμμετέχοντες στην έρευνα είχαν ήδη διαγνωστεί με διαβήτη ή με την αντίστοιχη προδιάθεση.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα ήταν αρκετά ενθαρρυντικά, παρουσιάζοντας την πρώτη μεγάλη κλινική έρευνα η οποία απέδειξε πως οι αισθητήρες καρδιακών παλμών, μπορούν να ανιχνεύσουν τον διαβήτη.

Άλλες πρωτοβουλίες της Cardiogram

Η συγκεκριμένη έρευνα είναι ένα κομμάτι του προγράμματος DeepHeart, το οποίο χρησιμοποίησε τους αλγόριθμους της Cardiogram στην ανάλυση και τη συλλογή των δεδομένων από τους αισθητήρες του Apple Watch.

4 apple watch diabetes

Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους η Cardiogram ανακοίνωσε πως το Apple Watch μπορούσε να ανιχνεύσει με επιτυχία την υπέρταση και την υπνική άπνοια. Πιο πριν, είχε επίσης επιβεβαιωθεί η δυνατότητα του Apple Watch να μπορεί να εντοπίσει τις αρρυθμίες με επιτυχία που αγγίζει το 97%.

Η εταιρεία ανάλυσης της υγείας έχει μέχρι στιγμής ανακοινώσει πως εξετάζει και έναν αριθμό άλλων ασθενειών που θα μπορούσαν να ανιχνευθούν μέσα από φορετές συσκευές.

5 apple watch diabetes

Η Apple και η σχέση της με την Υγεία

Η Apple τα τελευταία χρόνια έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον τομέα της υγείας με το Apple Watch να έχει την πρωτοπορία των φιλοδοξιών της στη σφαίρα της υγείας.

Διαβάστε επίσης: iOS 11: πώς να διαγράψετε παλιά backups από το iPhone - iPad

Το έξυπνο ρολόι της Apple έχει χρησιμοποιηθεί σε αρκετές έρευνες και σε κάποιες περιπτώσεις κατάφερε να σώσει ζωές.