Το Facebook δοκιμάζει την επιλογή Downvote δηλώνοντας πως δεν πρόκειται για Dislike

Το Facebook δοκιμάζει την επιλογή Downvote δηλώνοντας πως δεν πρόκειται για Dislike
ired.gr

Ίσως να πρόκειται για ένα από τα πιο πολυσυζητημένα χαρακτηριστικά που το Facebook δεν αποφάσισε ποτέ να δώσει στο κοινό του. Ποιο είναι αυτό; Η επιλογή “Δεν μου αρέσει”.

H εταιρεία αυτό το διάστημα εξετάζει μία εναλλακτική επιλογή με απήχηση για αρχή γύρω στο 2.5% των χρηστών του Facebook των ΗΠΑ που την ονόμασε Downvote button.

To Facebook απάντησε στο TechCrunch λέγοντας πως δεν πρόκειται για την επιλογή “Δεν μου αρέσει (Dislike button)” αλλά για κάτι αρκετά διαφορετικό! Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις του Facebook διαβάζουμε ότι:

“Όταν οι χρήστες πατούν την επιλογή Downvote θα μπορούν να κρύβουν κάποιο σχόλιο και επιπλέον θα μπορούν να το χαρακτηρίσουν ως προσβλητικό, παραπλανητικό ή εκτός θέματος. Η συγκεκριμένη τακτική θα βοηθήσει το Facebook να μπορέσει να καταλάβει αν κάτι είναι δυσάρεστο, άσχετο με το περιεχόμενο ή έχει τη μορφή ψευδούς είδησης”.

2 facebook downvote

Το downvote που θα κάνουν οι χρήστες δεν θα είναι ορατό στη δημοσίευση. Για όσους συμμετέχουν στα δοκιμαστικά tests που έχει οργανώσει το Facebook, να πούμε πως η επιλογή είναι μόνο διαθέσιμη μόνο σε δημοσιεύσεις σελίδων και όχι σε ομάδες ή προφίλ φυσικών προσώπων.

Διαβάστε επίσης: Πώς να δείτε και να διαχειριστείτε τις συνδρομές σας στο iPhone, στο iPad και στον Mac

Το Facebook θεώρησε πως η επιλογή “Δεν μου αρέσει” ενδεχομένως να δημιουργούσε μία αρνητική ατμόσφαιρα οπότε θεώρησε πως μία ορθότερη επιλογή είναι να υπάρχει η δυνατότητα τα ενοχλητικά, προσβλητικά ή γενικότερα το ακατάλληλο περιεχόμενο που αναρτάται, να “λογοκρίνεται” από τους διαχειριστές.

Ένας εκπρόσωπος του Facebook ανέφερε πως το κίνητρο για το Downvote button είχε να κάνει με τη δημιουργία ενός όσο γίνεται πιο ομαλού τρόπου με τον οποίο θα μπορούσε το Facebook να δει αν ένα σχόλιο ήταν απρεπές, αγενές ή παραπλανητικό.

3 facebook downvote

Ο οργανισμός κάνει συντονισμένες προσπάθειες με σκοπό να κάνει το περιβάλλον του Facebook όσο πιο φιλικό γίνεται προς τους χρήστες. Στις αρχές του Ιανουαρίου, η εταιρεία ανακοίνωσε ένα βασικό πακέτο επιδιορθώσεων και αλλαγών.

Μέσα σε αυτές τις αλλαγές έγινε η ρύθμιση ώστε στις ενημερώσεις να εμφανίζεται περισσότερο περιεχόμενο από τους φίλους των χρηστών και όχι τόσο πολύ από τις σελίδες. Επιπλέον, υποσχέθηκε πως θα απλοποιήσει την εφαρμογή του Messenger η οποία για μία μεγάλη μερίδα των χρηστών έχει γίνει δύσχρηστη.

Διαβάστε επίσης: iOS 11: Εισάγετε μία νέα σημείωση στο iPhone - iPad σας στο… λεπτό

Το Facebook φαίνεται πως έχει μπει σε μία διαδικασία αλλαγών. Η κατ’ εξακολούθηση απαίτηση των χρηστών για προσθήκη της επιλογής “Δεν μου αρέσει”, φαίνεται πως δεν θα γίνει πραγματικότητα μιας και το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει πως θέλει να αποφύγει τις εντάσεις που ενδέχεται να δημιουργηθούν μεταξύ των χρηστών, μετά την προσθήκη μίας τέτοιας επιλογής.

4 facebook downvote

Η δυνατότητα οι χρήστες να ειδοποιούν το Facebook για τυχόν ακατάλληλο περιεχόμενο, αποτελεί μία καινοτομία. Άλλωστε όλοι μας θέλουμε ένα όσο το δυνατόν πιο υγιές Facebook το οποίο θα “δουλεύει” σωστά και θα είναι όσο το δυνατόν πιο φιλικό. Μέχρι στιγμής δε ξέρουμε το πότε η συγκεκριμένη δυνατότητα θα διατεθεί στο ευρύτερο κοινό αφού όπως αναφέραμε και πιο πάνω αφενός είναι σε δοκιμαστικό στάδιο και αφετέρου προς το παρόν αφορά τις ΗΠΑ.