Elon Musk: Σε 3-6 μήνες τα αυτοκίνητα της Tesla θα διαθέτουν πλήρη αυτόνομη οδήγηση!

Elon Musk: Σε 3-6 μήνες τα αυτοκίνητα της Tesla θα διαθέτουν πλήρη αυτόνομη οδήγηση!
ired.gr

Τα οικονομικά αποτελέσματα της Tesla για το τέταρτο τρίμηνο του 2017 δεν ήταν τόσο εντυπωσιακά, αφού η εταιρεία έχασε $675 εκατομμύρια στα συνολικά κέρδη των $3.3 δισεκατομμυρίων.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως η Tesla σταμάτησε να καινοτομεί και να αναπτύσσει νέα χαρακτηριστικά. Ο CEO της εταιρείας Elon Musk είπε πως σε 3-6 μήνες, περιμένει τα αυτοκίνητα της Tesla να μπορούν να οδηγήσουν μόνα τους, χωρίς την επέμβαση του οδηγού, από τη μία ακτή των ΗΠΑ στην άλλη.

2 tesla autonomous driving

Ο Musk είχε δώσει αυτή την υπόσχεση τον Οκτώβριο του 2016, όταν η Tesla είχε δημοσιεύσει ένα video στο οποίο ένα αυτοκίνητό της οδηγούσε αυτόνομα. Αυτό το Video είχε εμφανιστεί αμέσως μετά τη διακοπή της συνεργασίας με την Mobileye η οποία ανέπτυσσε το λογισμικό αυτόνομης οδήγησης των αυτοκινήτων της Tesla. Από εκείνη τη στιγμή και μετά η Tesla ανέπτυξε το δικό της λογισμικό επάνω στην αυτόνομη οδήγηση.

Διαβάστε επίσης: iOS 11: Απεγκατάσταση αχρησιμοποίητων εφαρμογών. Μία έξυπνη λειτουργία για εξοικονόμηση αποθηκευτικού χώρου

Τώρα, ωστόσο, φαίνεται πως η πλήρης οδηγική αυτονομία είναι προ των πυλών.

Ο Musk ανέφερε πως το μέλλον θα είναι διαθέσιμο για τους καταναλωτές, χωρίς βέβαια να διευκρινίζει το “πότε” ακριβώς θα γίνει αυτό.

3 autonomous driving tesla

Απαντώντας σε μία ακόμη ερώτηση, ο CEO της Tesla σχολίασε την απουσία της τεχνολογίας LIDAR από τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης της εταιρείας. Ο Musk χαρακτήρισε το LIDAR ως ένα στήριγμα, σημειώνοντας πως το κλειδί στο πρόβλημα των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης είναι η παθητική οπτική αναγνώριση, η οποία τελικά επετεύχθη μέσω καμερών.

Άσχετα με τις δηλώσεις του Elon Musk, ο οποίος υποσχέθηκε πως η πλήρης οδηγική αυτονομία των αυτοκινήτων της Tesla απέχει μόνο 3 με 6 μήνες, θα πρέπει να σημειώσουμε πως το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της εταιρείας βρίσκεται στο Level 2, το οποίο είναι αρκετά πιο πίσω σε σχέση με άλλων κατασκευαστών, όπως είναι για παράδειγμα η Audi.

4 tesla autonomous driving

Ένα ταξίδι από τη μία ακτή των ΗΠΑ στην άλλη μόνο με τη χρήση της αυτόνομης οδήγησης, θα απαιτεί τουλάχιστον Level 4.

Ενδεχομένως ο Elon Musk να είναι λίγο υπερβολικός. Αν όντως τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης της Tesla βρίσκονται στο Level 2 και η εταιρεία δεν κρύβει άσους κάτω από το μανίκι της, τότε θα χρειαστεί ένα ικανό διάστημα για να φτάσει ας πούμε το Level 4 της Audi που αναφέραμε παραπάνω.

Διαβάστε επίσης: Google Maps - Aναλυτικό αφιέρωμα στους χάρτες της Google για iPhone - iPad - Pc - Mac

Η Tesla έχει αποδείξει πως μπορεί να κάνει θαύματα, αφού είναι μία εταιρεία με πολλές καινοτομίες στον χώρο του αυτοκινήτου και όχι μόνο. Δεν θα μας παραξενέψει αν μέσα στο επόμενο διάστημα δούμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα αυτόνομης οδήγησης από την Tesla δεδομένου ότι ο ρυθμός που εξελίσσει τις εφευρέσεις της, είναι ραγδαίος.