Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεταχειρισμένα Samsung και iPhone: αυτές είναι οι συχνότερες βλάβες που εμφανίζουν

Μεταχειρισμένα Samsung και iPhone: αυτές είναι οι συχνότερες βλάβες που εμφανίζουν
ired.gr

Τα smartphone των δύο μεγάλων εταιρειών αποτελούν τις πιο συχνές επιλογές των καταναλωτών όταν τα αγοράζουν είτε καινούρια είτε μεταχειρισμένα, κρατώντας το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς και βρισκόμενα σε συνεχή ανταγωνισμό μεταξύ τους. Και ενώ όταν τα παίρνουμε καινούρια, μπορούμε να αναμένουμε κάποιο χρονικό διάστημα που συνήθως φτάνει τα 2-3 χρόνια, στο οποίο δεν θα παρουσιαστεί κάποια βλάβη και θα μπορούμε να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο, τα μεταχειρισμένα Samsung και iPhone ενδέχεται να εμφανίσουν κάποιο πρόβλημα ανάλογα με την κατάσταση και την παλαιότητά τους. Ποια είναι αυτά τα προβλήματα και τελικά ποια από τις δύο εταιρείες αξίζει περισσότερο για μεταχειρισμένα κινητά;

2 metaxeirismena iphone

iPhone

Οι πιο συχνές βλάβες που μπορεί να εμφανιστούν σε κάποια συσκευή iPhone αφορούν το Home Button, το κουμπί κλειδώματος, τον διακόπτη σίγασης και τα πλαϊνά κουμπιά αυξομείωσης του ήχου, με αποτέλεσμα αυτά να μην πατιούνται ή να χρειάζεται να ασκήσουμε αρκετή δύναμη για να ανταποκριθούν. Αυτό συμβαίνει λόγω της πολύ συχνής τους χρήσης με τις πιθανές πτώσεις να παίζουν σίγουρα το ρόλο τους. Άλλος επιβαρυντικός παράγοντας είναι η υγρασία που συνήθως επηρεάζει τη βάση φόρτισης, οπότε το κινητό δε φορτίζει ή δε συνδέεται στον υπολογιστή. Μία ακόμα πιθανή βλάβη έχει να κάνει με το ακουστικό, από το οποίο μπορεί να μην ακούγεται καλά η φωνή του συνομιλητή σας ή να ακούγονται τριγμοί.

Διαβάστε επίσης: Καταρρίπτουμε 5 από τους κυριότερους μύθους που αφορούν την Apple

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι τα iPhone δεν αξίζουν ως μεταχειρισμένα κινητά. Αφενός οι βλάβες αυτές αποκαθίστανται εύκολα και οικονομικά στο service κινητών, ενώ στα πλεονεκτήματα αυτών των smartphone είναι ότι η υποστήριξη από την Apple είναι υποδειγματική με το λογισμικό τους να ανανεώνεται συνεχώς και χάρη στην υψηλή τους τεχνολογία τα μεταχειρισμένα iPhone μπορούν να λειτουργούν άψογα από άποψης software για πολλά χρόνια με τα προβλήματα στην απόδοση και την ταχύτητά τους να αργούν να εμφανιστούν.

3 metaxeirismena samsung

Samsung

Οι περισσότερες φθορές που μπορεί να εμφανιστούν στα κινητά Samsung σχετίζονται με κάποια απροσεξία του ιδιοκτήτη τους, όπως μία πτώση, η επαφή της συσκευής με το υγρό στοιχείο ή η λάθος τοποθέτηση του βύσματος του φορτιστή. Η αλλαγή της μπαταρίας στα μεταχειρισμένα Samsung είναι σαφώς δυσκολότερη υπόθεση σε σχέση με τα iPhone με τα ανταλλακτικά τους συνήθως να είναι πιο ακριβά. Ωστόσο, έχει διαπιστωθεί ότι με συνετή χρήση η μπαταρία των Samsung θέλει ταχύτερα αλλαγή σε σχέση με τα iPhone στα οποία η διαχείριση της ενέργειας είναι εξαιρετική, ενώ συχνότερο είναι και το σπάσιμο της οθόνης ή του πίσω καλύμματος μετά από πτώση.

Διαβάστε επίσης: Οι 10 καλύτερες εναλλακτικές εφαρμογές για video κλήσεις στο iPhone και στο iPad αντί του FaceTime

Σε κάθε περίπτωση, μεγαλύτερη σημασία από το αν θα αγοράσετε Samsung ή iPhone παίζει το πού θα απευθυνθείτε στην περίπτωση κάποιας βλάβης ή ατυχούς περιστατικού. Είναι απαραίτητο στο service κινητών οι εξειδικευμένοι τεχνικοί να διαθέτουν την τεχνογνωσία και την εμπειρία να διαχειριστούν τέτοιες εξελιγμένες συσκευές, όπως είναι αυτά τα smartphones, για να ολοκληρωθεί η επισκευή σωστά και χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις. Επιπλέον, σημαντικό ρόλο παίζει και το ανταλλακτικό που θα τοποθετηθεί, αφού η εγγύηση που μπορεί να δοθεί έπειτα γι’ αυτό αλλά και η τιμή του διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status