Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το iPad είναι το πιο διάσημο tablet εκτοπίζοντας τις πωλήσεις των Samsung και Amazon συνδυαστικά

Το iPad είναι το πιο διάσημο tablet εκτοπίζοντας τις πωλήσεις των Samsung και Amazon συνδυαστικά
ired.gr

Το iPad παραμένει το πιο διάσημο tablet στον κόσμο με διαφορά, έχοντας εκτοπίσει τις αντίστοιχες συσκευές του ανταγωνισμού. Συνδυαστικά οι πωλήσεις των Samsung και Amazon συνδυαστικά, δεν κατάφεραν να “φτάσουν” τις συνολικές πωλήσεις του iPad, σύμφωνα με την IDC.

Η Apple κατάφερε να πουλήσει 43.8 εκατομμύρια μονάδες iPad το 2017, όπως επιβεβαιώθηκε από τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοινώθηκαν, τη στιγμή που η IDC προβλέπει πως Samsung και Amazon πούλησαν 24,9 και 16.7 εκατομμύρια tablets αντίστοιχα καταφέρνοντας να βρεθούν πίσω από το iPad κατά 2.2 εκατομμύρια.

2 ipad sales

Η Apple κατέλαβε το 26.8 της παγκόσμιας αγοράς tablet το 2017, κάτι που σημαίνει πως περίπου ένα στα 4 tablets που πουλήθηκαν ήταν iPad.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Apple ανακοίνωσε πως τα κέρδη από τις πωλήσεις iPad ανήλθαν στα $5.8 δισεκατομμύρια για το τέταρτο τρίμηνο του έτους, σημειώνοντας ανάπτυξη κατά 6% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Η μέση τιμή πώλησης των iPad ήταν $445 σε σχέση με τα $423 που ήταν πέρσι, κάτι που οφείλεται στις αυξημένες πωλήσεις του ακριβότερου iPad Pro.

Διαβάστε επίσης: Δημιουργία Email σε Gmail, Hotmail, Yahoo

Η αύξηση των πωλήσεων του iPad, εν αντιθέσει με την πτωτική πορεία που γνωρίζει ο τομέας των tables παγκοσμίως είναι κάτι που μας επιτρέπει να εξάγουμε αρκετά συμπεράσματα. Να επισημάνουμε πως οι συνολικές πωλήσεις των tablets για το 2017 ήταν κατά 6.5% χαμηλότερες από αυτές του 2016.

3 ipad sales

Για να επικεντρωθούμε όμως στη φετινή χρονιά, η Apple φημολογείται πως θα κυκλοφορήσει τουλάχιστον ένα νέο μοντέλο iPad Pro, με μικρότερα bezels, χωρίς Home Button, ενώ θα ενσωματώνει και τη νέα τεχνολογία ταυτοποίησης του χρήστη Face ID. Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε πληροφορίες σχετικά με το iPad Pro των 9.7 ιντσών και το iPad mini.

Αρκετοί θεωρούν πως τo iPad Pro 9.7 και το iPad mini ενδεχομένως να υποστούν μία πολύ καλή αναβάθμιση η οποία φυσικά, όπως είπαμε και παραπάνω, δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς θα περιλαμβάνει.

4 ipad sales

Κλείνοντας, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα νέα μοντέλα iPad αναμένεται να ανακοινωθούν κάπου τον Μάρτιο, όπως έγινε και πέρσι. Η ανοδική πορεία και η “αντίσταση” που δείχνει το iPad στην πτωτική τάση της αγοράς δείχνει πως έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού. Μη ξεχνάμε άλλωστε πως από τότε που κυκλοφόρησε το iPad, έχει αποκτήσει μία εκπληκτική φήμη, κερδίζοντας διαρκώς μερίδιο στην αγορά των tablets.

Διαβάστε επίσης: Νέο πρόγραμμα δωρεάν επισκευής ορισμένων προβληματικών iPhone 7 από την Apple

Οι αλλαγές στην επόμενη γενιά των iPad που πρόκειται να δούμε τον Μάρτιο κατά πάσα πιθανότητα, περιμένουμε να αλλάξουν ακόμα περισσότερο τις ισορροπίες. Τέλος, το φρεσκάρισμα της επόμενης γενιάς του tablet της Apple, θα μπορούσε να δείξει την κατεύθυνση και στους υπόλοιπους κατασκευαστές, όπως έγινε και στην περίπτωση της κυκλοφορίας του iPhone X.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status