KGΙ: LTE modems αποκλειστικά από την Intel θα φέρουν τα iPhones του 2018

KGΙ: LTE modems αποκλειστικά από την Intel θα φέρουν τα iPhones του 2018
ired.gr

Από την εποχή του iPhone 7, η Apple προμηθεύεται τα LTE chips των iPhone από την Intel και την Qualcomm. Φέτος όμως περιμένουμε το καθεστώς αυτό να αλλάξει αφού σύμφωνα με την παγκοσμίου φήμης εταιρεία αναλύσεων και συγκεκριμένα με τον γνωστό και επιτυχημένο αναλυτή της Ming-Chi Kuo, τα iPhones του 2018 που αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον Σεπτέμβριο με Οκτώβριο του 2018, θα φέρουν αποκλειστικά LTE modems κατασκευασμένα από την Intel.

Αν και αποτελεί μία φήμη προς το παρόν, θα μπορούσε πολύ εύκολα να αποτελεί πραγματικότητα, αφού Apple και Qualcomm βρίσκονται σε νομικές έριδες εδώ και αρκετούς μήνες.

2 intel lte modem iphones

Η KGI επισημαίνει πως η Intel κατάφερε να ανταποκριθεί στις τεχνικές απαιτήσεις της Apple και παράλληλα κατάφερε να προτείνει πολύ πιο ανταγωνιστικές τιμές από την Qualcomm.

Τον Νοέμβριο, η KGI ανέφερε πως η Apple θα βελτιώσει τις ταχύτητες LTE υποστηρίζοντας τα chips 4x4 MIMO. Τότε, ο Kuo είχε προβλέψει πως η Apple θα ανέθετε το 30% των παραγγελιών στην Qualcomm.

Διαβάστε επίσης: iOS 11: Απεγκατάσταση αχρησιμοποίητων εφαρμογών. Μία έξυπνη λειτουργία για εξοικονόμηση αποθηκευτικού χώρου

Tώρα όμως, πιστεύει πως η Apple θα αποκλείσει εντελώς την Qualcomm από την παραγωγή των LTE modems για τα iPhones του 2018. Ωστόσο, η KGI δεν αποκλείει την επιστροφή της Qualcomm στην αλυσίδα εφοδιασμού της Apple, ενδεχομένως μετά τη λήξη της μεταξύ τους διαμάχης.

3 lte iphone chip intel

Να επισημάνουμε πως η KGI θεωρεί πως η απόφαση της Apple, αν τελικά ισχύει, αποτελεί κατά κάποιο τρόπο ένα ρίσκο, αφού η Intel μπορεί να μην είναι τόσο έτοιμη στην ανάπτυξη της τεχνολογίας 5G όσο είναι η Qualcomm, η οποία έχει κάνει τεράστια βήματα προς την κατεύθυνση αυτή.

Επιπλέον, τα chips της Intel είναι σε θέση να υποστηρίξουν δύο κάρτες SIM. Βέβαια, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία ένδειξη που να δηλώνει πως η Apple θα σχεδιάσει κάποιο iPhone που να υποστηρίζει τη λειτουργία Dual Sim.

Στο παρελθόν διάφορα benchmarks, είχαν δείξει πως τα iPhone που έφεραν το LTE chip της Qualcomm παρουσίαζαν λίγο καλύτερη απόδοση από τα αντίστοιχα που έφεραν το chip της Intel. Αυτό αναμένεται να μην ισχύσει πλέον αν η Intel αποκτήσει το μονοπώλιο και γίνει ο βασικός προμηθευτής της Apple στα LTE modems για τα iPhones του 2018.

4 iphone lte chips intel

Συμπεραίνουμε…

…ότι είναι μία σχετικά ουδέτερη εξέλιξη με θετικές προεκτάσεις που αφορούν τον ψυχολογικό τομέα. Οι χρήστες, όπως είχε συμβεί και με τα iPhone 6s αλλά και με τα iPhone 7, ψάχνουν εναγωνίως να βρουν ποιο chip φέρει η συσκευή τους.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Περιορίστε τη χρήση δεδομένων στο Netflix και κατεβάστε τις αγαπημένες σας ταινίες - σειρές

Στην πραγματικότητα και σε καθημερινή χρήση, δεν υπάρχει η παραμικρή διαφορά, κάτι που είναι αναμενόμενο, αφού ακόμα και οι μετρήσεις που γίνονται υπό συγκεκριμένες συνθήκες, δεν έχουν τρομακτικές διαφορές μεταξύ τους.