Την καθυστέρηση προβολής των εισερχόμενων κλήσεων σε μερίδα συσκευών iPhone X διερευνά η Apple

Την καθυστέρηση προβολής των εισερχόμενων κλήσεων σε μερίδα συσκευών iPhone X διερευνά η Apple
ired.gr

Η γνωστή Financial Times πριν λίγες ώρες αναφέρει σε δημοσίευμά της το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ορισμένοι κάτοχοι iPhone X και έχει να κάνει με την καθυστέρηση προβολής των εισερχόμενων κλήσεων. Η Apple επιβεβαίωσε στο MacRumors πως γνωρίζει για το συγκεκριμένο ζήτημα και πως ήδη διεξάγει έρευνα.

H αναφορά, η οποία συνδέεται με κάποιες συζητήσεις στις κοινότητες υποστήριξης της Apple, σημειώνει πως εκατοντάδες καταναλωτές παραπονέθηκαν πως η οθόνη του iPhone X δεν απεικονίζει έγκαιρα τις εισερχόμενες κλήσεις. Κατά κανόνα η καθυστερημένη απόκριση της συσκευής αγγίζει τα 10 δευτερόλεπτα με αποτέλεσμα οι χρήστες να μην μπορούν να απαντήσουν έγκαιρα, αφού δεν μπορούν να επιλέξουν “Αποδοχή” ή “Απόρριψη”, και ως εκ τούτου καταλήγουν να έχουν μία “αναπάντητη”.

2 iPhone x incoming calls

Συγκεκριμένα το πρόβλημα έχει ως εξής: η συσκευή ξεκινά να χτυπά στην εκάστοτε εισερχόμενη κλήση. Η οθόνη όμως δεν ενεργοποιείται για να εμφανίσει το όνομα αυτού που καλεί καθώς και τις επιλογές για απόρριψη ή αποδοχή της κλήσης. Όπως είπαμε και πιο πάνω, το διάστημα της καθυστερημένης απόκρισης της οθόνης μπορεί να ξεπεράσει και τα 10 δευτερόλεπτα.

Διαβάστε επίσης: iOS 11: Εισάγετε μία νέα σημείωση στο iPhone - iPad σας στο… λεπτό

Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής, το ζήτημα αυτό δε φαίνεται να έχει διορθωθεί στην τελευταία έκδοση του iOS 11.2.5, οπότε, συνυπολογίζοντας και τα πρώτα παράπονα που ακούγονται από τον Νοέμβριο, φαίνεται πως όλες οι προηγούμενες εκδόσεις έχουν επηρεαστεί.

Η Apple έχει ήδη ξεκινήσει να συλλέγει δεδομένα από τις επηρεασμένες συσκευές iPhone X, με σκοπό οι μηχανικοί να μπορέσουν να εξετάσουν εις βάθος το πρόβλημα και να βρουν τη λύση του. Μη ξεχνάμε πως αυτή είναι η πάγια αντιμετώπιση της Apple απέναντι στα προβλήματα που προκύπτουν κατά καιρούς είτε αυτά έχουν να κάνουν με Software είτε με Hardware.

3 incoming calls iphone x

Ενδεχομένως, μπορεί σε μελλοντικό update του iOS να έρθει και η λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα, μόλις οι μηχανικοί της εταιρείας καταφέρουν να το διορθώσουν.

Μέχρι στιγμής η Apple έχει έρθει αντιμέτωπη με αρκετά προβλήματα που έχουν να κάνουν με το iPhone X. Ενδεικτικά αναφέρουμε την πράσινη κάθετη γραμμή που εμφανίστηκε στην οθόνη ορισμένων συσκευών, την προσωρινή έλλειψη απόκρισης σε χαμηλές θερμοκρασίες, καθώς και το ζήτημα στο οποίο η πίσω κάμερα δεν μπορούσε να κάνει Autofocus.

4 iphone x incoming call problem

Την προηγούμενη εβδομάδα, μία διαρροή που είδε το φως της δημοσιότητας, ανέφερε πως η Apple ανέβαλε για μία επιπλέον χρονιά την κυκλοφορία ορισμένων χαρακτηριστικών που προορίζονταν για το iOS 12, με σκοπό να εστιάσει στην απόδοση και σταθερότητα του iOS στο άμεσο μέλλον, δεδομένων των πρόσφατων πολλαπλών προβλημάτων του.

Διαβάστε επίσης: iOS: Δείτε πώς να μπλοκάρετε τις αναβαθμίσεις - ενημερώσεις λογισμικού στο iPhone και στο iPad

Το νέο πρόβλημα που ήρθε στην επιφάνεια και αφορά ορισμένα iPhone X, φαίνεται πως δημιουργεί για μία ακόμη φορά αναστάτωση στο εσωτερικό της Apple. Κλείνοντας να επισημάνουμε πως πριν λίγα εικοσιτετράωρα, ανακοινώθηκε ένα νέο πρόγραμμα, με το οποίο θα επισκευαστούν δωρεάν κάποια iPhone 7 που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν κάποιο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.