Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tim Cook: To iPhone X είναι το κορυφαίο σε πωλήσεις iPhone ανά εβδομάδα από τότε που κυκλοφόρησε

Tim Cook: To iPhone X είναι το κορυφαίο σε πωλήσεις iPhone ανά εβδομάδα από τότε που κυκλοφόρησε
ired.gr

Μέσα στο εορταστικό κλίμα για την Apple που έφεραν τα υψηλά κέρδη για το τελευταίο τρίμηνο του 2017 και τα οποία έσπασαν κάθε ρεκόρ για μία ακόμη φορά, ο CEO της Apple Tim Cook, αναφερόμενος στο iPhone X, είπε πως “ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες μας” και πως είναι “το iPhone με τις περισσότερες πωλήσεις” ανά εβδομάδα, από τον Νοέμβριο που κυκλοφόρησε.

Η Apple είπε πως το iPhone X, το iPhone 8 και το iPhone 8 Plus έφεραν τα υψηλότερα έσοδα στην ιστορία της εταιρείας.

2 iphone x tim cook

Ο Αμερικανικός κολοσσός δεν “έσπασε” ανά μοντέλο τις πωλήσεις, αλλά συνολικά πουλήθηκαν 77.3 εκατομμύρια συσκευές, ένα νούμερο που ξεπέρασε κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ως προς τη μέση τιμή του iPhone παρατηρήθηκε αύξηση στα $796 συγκριτικά με τα $695 του προηγούμενου τριμήνου. Η αλλαγή αυτή οφείλεται φυσικά στην κυκλοφορία του iPhone X, το οποίο λόγω της αυξημένης τιμής πώλησης, επηρέασε τον συνολικό τιμολογιακό μέσο όρο.

3 iphone x tim cook

Ο Cook ανέφερε επίσης πως η ικανοποίηση των πελατών ήταν τεράστια σχετικά με το iPhone X, ενώ αναφορικά με το Face ID επισήμανε πως η αποδοχή του ήταν σχεδόν καθολική. 

Διαβάστε επίσης: Νέο πρόγραμμα δωρεάν επισκευής ορισμένων προβληματικών iPhone 7 από την Apple

Επιπλέον, ο Tim Cook ερωτήθηκε σχετικά με το μέλλον του iPhone X και για το αν η Apple σχεδιάζει δύο νέα μοντέλα στα χνάρια της επετειακής συσκευής. Όπως ήταν αναμενόμενο, αρνήθηκε να απαντήσει.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στο iPhone X είπε πως η Apple είναι ενθουσιασμένη σχετικά με την υποδοχή του από το κοινό συμπληρώνοντας πως με την κυκλοφορία του, τέθηκαν τα θεμέλια εξέλιξης για την επόμενη δεκαετία. Τόνισε πως προς αυτή την κατεύθυνση κινείται το όραμα της Apple δικαιολογώντας με αυτό τον τρόπο τον λόγο που το iPhone X είναι τόσο ξεχωριστό.

4 iphone x tim cook

Συνεχίζοντας, την σκυτάλη πήρε ο CFO Luca Maestri, για να απαντήσει στην ερώτηση σχετικά με τις προβλέψεις για πιο αργή ανάπτυξη των πωλήσεων της εταιρείας λέγοντας πως περιμένει οι πωλήσεις των iPhone να ακουμπήσουν διψήφια νούμερα συγκριτικά με την ίδια περίοδο το 2017.

Λίγες σκέψεις

Η αλήθεια είναι πως η Apple, έχει καταντήσει κουραστική. Από χρονιά σε χρονιά καταρρίπτει διαρκώς τα ρεκόρ διαψεύδοντας όλες τις εκτιμήσεις, συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία. Από την άλλη, το πρόσφατο σκάνδαλο που αφορά την επιβράδυνση των συσκευών με φθαρμένη μπαταρία ίσως να επηρεάσει τα μελλοντικά νούμερα της Apple. Αυτό βέβαια αποτελεί μία υπόθεση και το μόνο που μένει είναι να κάνουμε υπομονή μέχρι να δούμε τις πωλήσεις και τα έσοδα της Apple, για το πρώτο τρίμηνο του 2018.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status