Νέο πρόγραμμα δωρεάν επισκευής ορισμένων προβληματικών iPhone 7 από την Apple

Νέο πρόγραμμα δωρεάν επισκευής ορισμένων προβληματικών iPhone 7 από την Apple
ired.gr

Η Apple μετά το πρόγραμμα που αφορά την μειωμένη τιμή στην αλλαγή μπαταρίας για κάποια μοντέλα iPhone, ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα αντικατάστασης ορισμένων iPhone 7, που παρουσίασαν ένα πρόβλημα που αφορά την έλλειψη δυνατότητας εντοπισμού δικτύου κινητής τηλεφωνίας με την ένδειξη “Καμία υπηρεσία” να κάνει την εμφάνισή της.

Το πρόβλημα αυτό φαίνεται να έχει επηρεάσει ένα μικρό ποσοστό iPhone 7, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στη συνδεσιμότητα των συσκευών σε κάποιο δίκτυο.

2 iphone 7 no sevice repair

Οι χρήστες που έχουν έρθει αντιμέτωποι με το συγκεκριμένο ζήτημα, θα πρέπει να απευθυνθούν στο Service της Apple για μία δωρεάν επισκευή, ενώ αυτοί που πλήρωσαν την επισκευή, θα έχουν τη δυνατότητα να αποζημιωθούν. Η εταιρεία πρόκειται να ενημερώσει μέσω email τους χρήστες που έχουν πληρώσει, ώστε να τους επιστρέψει τα χρήματά τους.

Σύμφωνα με την ίδια την Apple, το ζήτημα αυτό έχει επηρεάσει τις συσκευές που κατασκευάστηκαν μεταξύ του Σεπτεμβρίου του 2016 και του Φεβρουαρίου του 2018. Κατά κανόνα πουλήθηκαν στην Κίνα, στο Hong Kong, στην Ιαπωνία, στο Macao και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι συσκευές που επηρεάστηκαν έχουν τις κωδικούς αριθμούς μοντέλου Α1660, Α1780 και Α1779.

3 iphone 7 no service bug

Η αλήθεια είναι πως το bug αυτό είχε πρωτο-ακουστεί τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν η Apple διεξήγαγε έρευνα για το iPhone 7 όπου ορισμένος αριθμός συσκευών εμφάνιζε το μήνυμα “Καμία Υπηρεσία” ακόμα και μετά την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της λειτουργίας πτήσης.

Το πρόγραμμα αντικατάστασης συσκευών της Apple, αφορά μόνο το iPhone 7 με την εταιρεία να εξετάζει αναλυτικά τις συσκευές ώστε να διαπιστώσει αν όντως αντιμετωπίζουν πρόβλημα και χρίζουν επισκευής. Η Apple επίσης τόνισε πως συσκευές με άλλα προβλήματα, όπως για παράδειγμα σπασμένη οθόνη, θα πρέπει να αντιμετωπίζουν το “No Service bug” πριν από οποιαδήποτε άλλη φθορά.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Περιορίστε τη χρήση δεδομένων στο Netflix και κατεβάστε τις αγαπημένες σας ταινίες - σειρές

Φυσικά, για τη χώρα μας δεν έχει ανακοινωθεί το παραμικρό από την επίσημη αντιπροσωπεία αφού το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο στις Η.Π.Α τα τελευταία εικοσιτετράωρα και ως εκ τούτου είναι ακόμα νωρίς. Κατά πάσα πιθανότητα, μέσα στις επόμενες μέρες, θα έχουμε κάποια ανακοίνωση σχετικά με την πολιτική που θα ακολουθηθεί στη χώρα μας σχετικά με την επισκευή των iPhone 7 που αντιμετωπίζουν πρόβλημα κατά τη σύνδεσή τους σε κάποιο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

4 iPhone 7 no service bug repair

Να σημειώσουμε πως ενδέχεται να έχουν επηρεαστεί και κάποιες συσκευές 7 Plus, χωρίς αυτό να έχει επιβεβαιωθεί.

Διαβάστε επίσης: Προτεραιότητα της Apple η βελτίωση του iOS και του macOS ενώ αναβάλλεται η κυκλοφορία νέων χαρακτηριστικών!

Τέλος, για να δείτε αν η συσκευή σας ανήκει στα προβληματικά μοντέλα, μπορείτε αφενός να το διαπιστώσετε από την πλάτη της συσκευής και τις αναγραφόμενες πληροφορίες στο κάτω μέρος ή αφετέρου μέσα από τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Γενικά > Πληροφορίες. Κατεβαίνοντας προς τα κάτω θα δείτε το “Μοντέλο”. Πατήστε μία φορά επάνω του και αμέσως θα εμφανιστεί ο αντίστοιχος αριθμός μοντέλου, στον οποίο ανήκει η συσκευή σας.