Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προτεραιότητα της Apple η βελτίωση του iOS και του macOS ενώ αναβάλλεται η κυκλοφορία νέων χαρακτηριστικών!

Προτεραιότητα της Apple η βελτίωση του iOS και του macOS ενώ αναβάλλεται η κυκλοφορία νέων χαρακτηριστικών!
ired.gr

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η Apple κάνει τα δικά της πλάνα εκ νέου και αυτή τη φορά έχουν να κάνουν με τα λειτουργικά της συστήματα macOS και iOS.

Όπως διαβάζουμε τις τελευταίες ώρες, η Apple αποφάσισε να αναβάλει την κυκλοφορία κάποιων βασικών νέων χαρακτηριστικών που προορίζονταν για το iOS 12, αποφασίζοντας να ρίξει όλο το βάρος στη βελτίωση της απόδοσης και της ποιότητας του iOS, το οποίο “άργησε να συνέλθει” στην έκδοση 11, αφού χρειάστηκαν αρκετά updates για να διορθωθούν βασικά προβλήματα χρήσης και ασφάλειας.

Την είδηση αυτή έφερε στην επιφάνεια η Ina Fried, ανταποκρίτρια τεχνολογίας του Axios.

H αναφορά αυτή λοιπόν, στηρίζει τα όσα λέει στο γεγονός πως ο Craig Federighi, επικεφαλής του τμήματος λογισμικού της Apple, σε συνάντηση του προηγούμενου μήνα με τους εργαζομένους, έκανε γνωστά τα νέα σχέδια της Apple.

2 ios mac os

H Fried επισημαίνει πως ένας αριθμός χαρακτηριστικών έχουν αναβληθεί για το 2019, συμπεριλαμβανομένων της ανανέωσης της αρχικής οθόνης του iPhone, του interface του CarPlay και των βελτιώσεων των εργοστασιακών εφαρμογών όπως το Mail και οι “Φωτογραφίες”.

Η αναβολή αυτή επιτρέπει στην Apple να εστιάσει στη σταθερότητα και στις επιδιορθώσεις σφαλμάτων στο iOS 12, οι οποίες θα μπορούσαν να ενσωματώνουν και ορισμένες βελτιώσεις σε ορισμένους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του ARKit, της εφαρμογής “Υγεία” και του γονικού ελέγχου.

Διαβάστε επίσης: KGI Securities: Αμφιβολίες σχετικά με την κυκλοφορία του iPhone SE 2

Επιπλέον, η Apple έχει επισημάνει πως έχει θέσει ήδη ως προτεραιότητα να βελτιώσει την απόκριση του iPhone και να μειώσει τις πιθανότητες να εμφανιστούν προβλήματα που έχουν να κάνουν με την υποστήριξη των πελατών, αναφερόμενη φυσικά στις αστάθειες του iOS.

Όπως επισημάναμε και πιο πάνω, η ίδια τακτική θα ακολουθηθεί και στον τομέα των υπολογιστών Mac.

Την αναφορά σχετικά με τα Mac επιβεβαίωσε ο Mark Gurman, για λογαριασμό του Bloomberg.

3 ios mac os

Η είδηση αναφέρει τα εξής:

“Η εταιρεία ενημέρωσε τους εργαζομένους σχετικά με τις επερχόμενες αλλαγές τον προηγούμενο μήνα. Μαζί με το iOS αναβολές αναμένονται και για το macOS, αλλά σε μικρότερο βαθμό, συμπληρώνοντας πως οι προγραμματισμένες αναβαθμίσεις για το Apple TV και το Apple Watch δεν πρόκειται να επηρεαστούν”.

Η Apple σχεδιάζει να εστιάσει στην ποιότητα, δίνοντας έμφαση στην επιδιόρθωση των σφαλμάτων και στη γενικότερη σταθερότητα των λειτουργικών της συστημάτων.

Μη ξεχνάμε πως η Apple το τελευταίο διάστημα αντιμετώπισε αρκετά ζητήματα με τα λειτουργικά της συστήματα. Βασικότερο όλων το Root bug στο macOS High Sierra. Να προσθέσουμε επίσης και το App Store bug πάλι στο macOS.

4 mac os ios

Αν κάνουμε μία αναδρομή στο παρελθόν, θα διαπιστώσουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple περνάει άσχημες φάσεις. Όταν κυκλοφόρησε το iOS 9 το 2015, υπήρχαν διάφορα ζητήματα τα οποία η Apple κλήθηκε να αντιμετωπίσει.

Η αναφορά επιβεβαιώνει επίσης πως η Apple σχεδίαζε την ανανέωση των εικονιδίων των εφαρμογών στο iOS 12 με την αλλαγή αυτή να μετατίθεται για το 2019 , μαζί με κάποια νέα χαρακτηριστικά που θα αφορούν τις “Φωτογραφίες”.

Ο Gurman πάντως περιμένει να δούμε μικροβελτιώσεις στην εφαρμογή “Φωτογραφίες” στο iOS 12.

5 ios mac os

Κλείνοντας

Πρόκειται για μία κίνηση στρατηγικής από την Apple. Ζύγισε ουσιαστικά τα πράγματα και αποφάσισε να μη “θυσιάσει” τον smooth χαρακτήρα των λειτουργικών της συστημάτων μόνο και μόνο για να φέρει νέα χαρακτηριστικά. Ένας άλλος παράγοντας που η Apple σίγουρα θα υπολόγισε είναι και η ασφάλεια αφού τα συνεχόμενα πρόσφατα λάθη θα μπορούσαν να κλονίσουν ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία που της είχε αποδώσει το καταναλωτικό κοινό.

Δεδομένου ότι οι χρήστες των προϊόντων της Apple είναι “καλομαθημένοι” (με την καλή έννοια), ενδεχομένως να είδαν διαφορά στην ποιότητα του iOS και του macOS το τελευταίο διάστημα προς το αρνητικό, σε κάτι που θα συμφωνήσουμε.

Διαβάστε επίσης:iOS 11: Εισάγετε μία νέα σημείωση στο iPhone - iPad σας στο… λεπτό

Από την άλλη όμως, πιστεύουμε πως η Apple ορθώς έπραξε αποφασίζοντας να δώσει προτεραιότητα στην ποιότητα και στη βελτίωση των λειτουργικών της συστημάτων. Εσάς, ποια είναι η γνώμη σας;

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status