KGI Securities: Αμφιβολίες σχετικά με την κυκλοφορία του iPhone SE 2

KGI Securities: Αμφιβολίες σχετικά με την κυκλοφορία του iPhone SE 2
ired.gr

O γνωστός αναλυτής της KGI Securities, Ming-Chi Kuo, ο οποίος έχει τις πηγές του μέσα από την εφοδιαστική αλυσίδα της Apple στην Ασία, εξέδωσε ένα σημείωμα το οποίο γεννά αρκετές αμφιβολίες σχετικά με την φημολογούμενη κυκλοφορία του iPhone SE 2 κατά το δεύτερο μισό του 2018.

Ο Kuo πιστεύει πως η Apple δεν έχει τους ανάλογους αναπτυξιακούς πόρους ώστε να επικεντρωθεί στην κυκλοφορία ενός ακόμα μοντέλου iPhone, τη στιγμή που στη σειρά παραγωγής βρίσκονται ήδη τρεις νέες συσκευές για τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους. Να θυμίσουμε πως τα νέα μοντέλα θα είναι ένα δεύτερης γενιάς iPhone X, μία μεγαλύτερη συσκευή στις 6,5 ίντσες και μία πιο οικονομική στις 6,1 ίντσες.

2 iphone se 2

Ένα απόσπασμα από το σημείωμα, αναφέρει τα εξής:

“Η ανακοίνωση των τριών νέων μοντέλων iPhone στο ίδιο τρίμηνο του δευτέρου μισού του 2017, ήταν η πρώτη μεγάλη προσπάθεια της Apple και πιστεύουμε πως η καθυστέρηση του iPhone X, της συσκευής με το πιο περίπλοκο design, έδειξε πως η εταιρεία δεν έχει τους κατάλληλους πόρους διαθέσιμους για την ανάπτυξη ενός τέτοιου εγχειρήματος.

Με τρία νέα μοντέλα στη σειρά για το δεύτερο μισό του 2018, πιστεύουμε πως η Apple μπορεί να έχει ήδη εξαντλήσει τους αναπτυξιακούς της πόρους. Επιπλέον, θεωρούμε πως θα γίνουν οι ανάλογες κινήσεις για να αποφευχθούν στο μέλλον προβλήματα καθυστερήσεων και διαθεσιμότητας των συσκευών. Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν πιστεύουμε πως η Apple δεν θα προχωρήσει στον σχεδιασμό ενός νέου μοντέλου iPhone το 2018”.

3 iphone se 2

Αν τελικά όντως κυκλοφορήσει ένα iPhone SE 2, τότε ο Kuo περιμένει να ενσωματώνει μικρές αλλαγές. Προβλέπει πως η συσκευή θα έχει έναν πιο γρήγορο επεξεργαστή και χαμηλότερη τιμή παρά τα χαρακτηριστικά του iPhone X που έχουν να κάνουν με την πλήρη οθόνη χωρίς περιθώρια (bezels), την αναγνώριση προσώπου (Face ID) ή την ασύρματη φόρτιση!

Διαβάστε επίσης: Ο Messenger μας παρακολουθεί ακόμη κι όταν δεν χρησιμοποιούμε το κινητό μας!

Οι φήμες που θέλουν την Apple να κυκλοφορεί ένα iPhone SE δεύτερης γενιάς το 2018, με τις περισσότερες από αυτές να προέρχονται από την Ασία είναι αρκετές. Η τελευταία μάλιστα φήμη τοποθετούσε την κυκλοφορία του iPhone SE 2 με το χαρακτηριστικό της ασύρματης φόρτισης κάπου στον Μάιο με Ιούνιο.

Το iPhone SE που κυκλοφορεί ήδη μοιάζει κατά πολύ με το iPhone 5s, με την οθόνη των 4 ιντσών να έχει κερδίσει μεγάλο μέρος των καταναλωτών. Η συσκευή “φοράει” τον επεξεργαστή A9 (ίδιο με του iPhone 6s), ενσωματώνει 2GB μνήμης RAM, φέρει πίσω κάμερα στα 12 megapixel και αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων (Touch ID).

4 iphone se 2

Η Apple μέχρι τώρα δεν έχει “αναζωογονήσει” το iPhone SE από τότε που κυκλοφόρησε (Μάρτιος, 2016), με την μόνη αλλαγή να αφορά τον αποθηκευτικό χώρο κάνοντας διαθέσιμες τις εκδόσεις των 64 και 128GB τον περασμένο Μάρτιο.

Διαβάστε επίσης: iOS 11: Απεγκατάσταση αχρησιμοποίητων εφαρμογών. Μία έξυπνη λειτουργία για εξοικονόμηση αποθηκευτικού χώρου

Δύο σκέψεις

Αν όντως η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει 3+1 συσκευές στο δεύτερο μισό του έτους, θα πρέπει να το σκεφτεί αρκετά καλά. Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τη διαθεσιμότητα του iPhone X κυρίως το διάστημα που πέρασε, δεν άφησε καλές αναμνήσεις στους καταναλωτές αλλά και στην αίγλη της εταιρείας. Άλλωστε, λάθη τέτοιου μεγέθους είναι ανεπίτρεπτα, ειδικά όταν γίνονται από τη μεγαλύτερη εταιρεία στον πλανήτη!