Αποκαλύφθηκαν τα νέα χαρακτηριστικά που θα φέρει το iOS 11.3 και είναι εκπληκτικά!

Αποκαλύφθηκαν τα νέα χαρακτηριστικά που θα φέρει το iOS 11.3 και είναι εκπληκτικά!
ired.gr

Δεν πέρασαν 48 ώρες από την κυκλοφορία της τελευταίας ενημέρωσης iOS 11.2.5 και η Apple ήδη διέθεσε την πρώτη δοκιμαστική beta έκδοση του iOS 11.3 για τους developers και σας διαβεβαιώνουμε πως τα νέα χαρακτηριστικά είναι πολλά!

Πάμε να δούμε τα πιο βασικά;

Μηνύματα στο σύννεφο

Επιτέλους, είναι γεγονός. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό ανακοινώθηκε από την Apple στην παρουσίαση του iOS 11 τον Ιούνιο, στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών, αλλά εν μέσω των δοκιμαστικών εκδόσεων, αποσύρθηκε. Τώρα, επανέρχεται. Με τα μηνύματα πλέον στο iCloud, θα εξοικονομούμε χώρο στις συσκευές μας, αφού τα συνημμένα αρχεία θα αποθηκεύονται στο σύννεφο!

4 messages icloud ios 11 3

Νέα Animoji

Για άλλους διασκεδαστικά, για άλλους άχρηστα. Όσοι λοιπόν, έχουν το iPhone X, θα έχουν παρατηρήσει την ύπαρξη των Animoji, τα οποία χρησιμοποιώντας την TrueDepth κάμερα, ανιχνεύουν το πρόσωπο του χρήστη και μιμούνται τις εκφράσεις του με ακρίβεια. Στο iOS 11.3 θα δούμε τέσσερα νέα Animoji (δράκο, αρκούδα, σκελετό και λιοντάρι) ανεβάζοντας τον αριθμό των διαθέσιμων Animoji στα 16.

3 iOS 11 3 animoji

ARKit 1.5

Για τους προγραμματιστές, το iOS 11.3 εισάγει το ARKit 1.5, μία αναβαθμισμένη έκδοση του ARKit με την οποία πλέον θα είναι δυνατή η ανίχνευση αντικειμένων σε κάθετη διάταξη όπως για παράδειγμα πάνω σε τοίχους, κάνοντας την εμπειρία πραγματικού κόσμου και Επαυξημένης Πραγματικότητας, ακόμα καλύτερη. Φυσικά, ήταν κάτι που η Apple είχε υποσχεθεί, δεδομένης της βαρύτητας που έχει δώσει η εταιρεία στην τεχνολογία AR.

2 iOS 11 3 preview

Υγεία και Health Records

Η εφαρμογή “Υγεία” θα έχει πλέον τη δυνατότητα να καταγράφει το ιστορικό των ασθενών από νοσοκομεία, κλινικές κ.α. συνδυάζοντάς το με τα υπάρχοντα δεδομένα της εφαρμογής. Η Apple έχει συνεργαστεί με πολλές κλινικές, κάτι που σημαίνει πως το χαρακτηριστικό αυτό, λογικά, δεν θα είναι διαθέσιμο για τη χώρα μας.

5 health records ios 11 3

iBooks

Το αγαπημένο μας “iBooks” πλέον χάνει το χαρακτηριστικό “i” και μένει πλέον ως σκέτο “Books”.

Διαβάστε επίσης: iOS: Δείτε πώς να μπλοκάρετε τις αναβαθμίσεις - ενημερώσεις λογισμικού στο iPhone και στο iPad

Ενημερώσεις εφαρμογών στο App Store

Πηγαίνοντας στην ενότητα “Ενημερώσεις” του “App Store” θα δούμε ότι δίπλα από τον αριθμό της έκδοσης της εφαρμογής, θα αναγράφεται και το μέγεθός της.

6 ios 11 3 app store

Face ID και App Store

Οι κάτοχοι του iPhone X θα έχουν παρατηρήσει πως πηγαίνοντας να κατεβάσουν κάποια εφαρμογή από το App Store, εμφανίζεται πάνω δεξιά μία ένδειξη που τους υποδεικνύει να πατήσουν δύο φορές το πλευρικό κουμπί, για να ενεργοποιηθεί η ταυτοποίηση μέσω του Face ID. Με το iOS 11.3 θα δούμε μία ένδειξη στο κάτω μέρος της οθόνης που θα μας δείχνει ακριβώς σχηματικά την κίνηση που θα πρέπει να κάνουμε. Το ίδιο ισχύει και για τις πληρωμές μέσω του Apple Pay.

8 ios 11 3 face id app store

Οθόνη Privacy

Με την εγκατάσταση του iOS 11.3 οι χρήστες θα απολαύσουν μία νέα λειτουργία. Όταν κάποια εφαρμογή θελήσει να αποκτήσει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, η οθόνη αυτή θα εμφανίζεται, ζητώντας από τους χρήστες να δώσουν την έγκρισή τους στην εκάστοτε εφαρμογή. Η ασφάλεια για την Apple είναι το παν. Μην το ξεχνάμε!

7 ios 11 3 privacy

Air Play 2

Με τον ερχομό του iOS 11.3 και του tvOS 11.3 θα υπάρξουν κάποια χαρακτηριστικά του Air Play 2. Πλέον, θα μπορούμε να διαχειριζόμαστε τη μουσική σε πολλά διαφορετικά Apple TVs, χρησιμοποιώντας μία συσκευή iOS, η οποία θα είναι ενημερωμένη στο iOS 11.3.

Οικογενειακές αγορές μέσω του Face ID

Με το iOS 11.3 οι οικογενειακές αγορές θα μπορούν να εγκρίνονται με το Face ID, κάτι που μέχρι στιγμής δεν είναι εφικτό.

Περισσότερες πληροφορίες για την μπαταρία

Μετά το τελευταίο σκάνδαλο που προέκυψε σχετικά με την επιβράδυνση των iPhone με φθαρμένη μπαταρία, η Apple ανέφερε πως θα ενσωματώσει κάποια εργαλεία, με τα οποία οι χρήστες θα μπορούν να έχουν σαφή εικόνα για την κατάσταση της μπαταρίας τους.

9 ios 11 3 battery tools

Διαβάστε επίσης: iOS 11: Αυτόματη απάντηση κλήσεων

Στην πρώτη beta έκδοση του iOS 11.3, τα συγκεκριμένα εργαλεία έχουν ενσωματωθεί στην ενότητα “Μπαταρία” στις “Ρυθμίσεις” των συσκευών από το iPhone 6 και ύστερα. Οι χρήστες θα μπορούν να απενεργοποιούν η να ενεργοποιούν τον υποχρονισμό των συσκευών τους και παράλληλα θα βλέπουν την κατάσταση της μπαταρίας! 

Πότε θα κυκλοφορήσει επίσημα για το ευρύ κοινό;

Σύμφωνα με την Apple, η έκδοση 11.3 αναμένεται να κυκλοφορήσει κάπου την άνοιξη. Αυτό σημαίνει πως θα έχουμε μία μακρά περίοδο δοκιμαστικών εκδόσεων. Σύντομα αναμένεται και η έναρξη των δοκιμαστικών εκδόσεων και για τους public beta testers.