Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tim Cook: Οι χρήστες θα μπορούν να απενεργοπoιούν το χαρακτηριστικό μείωσης της απόδοσης των iPhone σε μελλοντικό update

Tim Cook: Οι χρήστες θα μπορούν να απενεργοπoιούν το χαρακτηριστικό μείωσης της απόδοσης των iPhone σε μελλοντικό update
ired.gr

Η Apple έχει ήδη εδώ και κάμποσο καιρό ανακοινώσει πως σε μελλοντικό update του iOS οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν καλύτερα την κατάσταση της μπαταρίας του iPhone. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ABC News, ο CEO της εταιρείας Tim Cook, ερωτήθηκε για το τι ακριβώς θα κάνει σχετικά με τη μειωμένη απόδοση των iPhone με φθαρμένη μπαταρία!

Αποκάλυψε λοιπόν πως η δοκιμαστική έκδοση των προγραμματιστών περιλαμβάνει αυτά τα χαρακτηριστικά και πως θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα, ενώ παράλληλα αναμένεται και η beta έκδοση για το κοινό.

2 iPhone decrease performance

Επιπλέον, συμπλήρωσε πως η επόμενη ενημέρωση θα δίνει στους χρήστες την επιλογή να απενεργοποιούν τη μείωση της απόδοσης των συσκευών τους, ενημερώνοντάς τους ταυτόχρονα πώς μία τέτοια επιλογή θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναπάντεχες απενεργοποιήσεις. Η απόδοση ωστόσο των CPU και GPU δεν θα έχει μειωθεί καθόλου!

Διαβάστε επίσης: Οι 10 καλύτερες εναλλακτικές εφαρμογές για video κλήσεις στο iPhone και στο iPad αντί του FaceTime

Στη δημόσια απολογία της η Apple αναφερόμενη στα iPhone που υπέστησαν την επιβράδυνση, γράφει τα εξής:

“Στις αρχές του 2018, θα διαθέσουμε μία ενημέρωση για το iOS με νέα χαρακτηριστικά τα οποία θα δίνουν στους χρήστες καλύτερη εικόνα σχετικά με την υγεία της μπαταρίας των iPhone, ώστε να βλέπουν οι ίδιοι για το πότε η κατάστασή της θα επηρεάζει τη συνολική απόδοση”.

3 iphone performance decrease

Η δήλωση αυτή υπονοούσε πως στην ενότητα “Μπαταρία” των ρυθμίσεων του iOS θα υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υγεία της μπαταρίας καθώς και για το πότε οι χρήστες θα αρχίσουν να επηρεάζονται από τις ανάλογες “παρενέργειες”.

Ουσιαστικά η ανακοίνωση της Apple δεν αναφέρει τίποτα σχετικά με κάποιο χαρακτηριστικό που θα επιτρέπει στους χρήστες να απενεργοποιούν την μείωση της απόδοσης των συσκευών τους. Αυτό σημαίνει πως ο Tim Cook είτε έκανε εσφαλμένη δήλωση ή πως όντως μοιράστηκε κάποια καινούργια στοιχεία.

Αν τελικά κάτι τέτοιο αποτελέσει μελλοντική πραγματικότητα, πολλοί χρήστες θα είναι αυτοί που θα χαρούν, αφού ζήτησαν ανοικτά να μπορούν να χρησιμοποιούν τις συσκευές τους με την καλύτερη δυνατή απόδοση, γνωρίζοντας πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναπάντεχες απενεργοποιήσεις αν η μπαταρία δεν καταφέρει να ανταπεξέλθει στις υψηλές απαιτήσεις ενέργειας!

4 iphone performance decrease

Μπορείτε να ακούσετε τον Tim Cook στο video που ακολουθεί από τα 4:30 λεπτά και μετά να αναφέρεται στο ζήτημα της επιβράδυνσης των iPhone. Οι εκφράσεις του δεν είναι ανακριβείς. Λέει ξεκάθαρα πως η επόμενη σειρά των δοκιμαστικών εκδόσεων (iOS 11.3;) θα περιλαμβάνουν τη δυνατότητα οι χρήστες να απενεργοποιούν τον υποχρονισμό της συσκευής τους.

Από την πλευρά της η Apple προτείνει στους χρήστες να μην απενεργοποιήσουν τον υποχρονισμό, επισημαίνοντας πως μπορεί να βρεθούν σε δύσκολη θέση (αναπάντεχη απενεργοποίηση) αν χρειαστούν τη συσκευή τους σε μία περίπτωση ανάγκης.

Ο υποχρονισμός αφορά τα iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus και iPhone SE.

Μέχρι στιγμής η προσωρινή λύση της Apple αφορά την μείωση της τιμής αντικατάστασης της μπαταρίας στα $29 (39€ για την Ελλάδα) μέχρι το τέλος του 2018.

Κλείνοντας

Ο Tim Cook δεν έκανε λάθος. Πολλοί θα αναρωτηθούν το γιατί ο CEO της Apple αποκάλυψε κάποια τόσο σημαντικά στοιχεία, από τη στιγμή που η Apple δε μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες εκπλήξεις. Η απάντηση είναι απλή. Ο Tim Cook θέλει να μαζέψει χρόνο και φήμη. Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασε τόσο με τη μορφή απλών διαμαρτυριών όσο και με τη μορφή μηνύσεων η Apple δε θέλει να χάσει άλλο έδαφος. Αναμένουμε λοιπόν να δούμε τη δυνατότητα απενεργοποίησης της μείωσης της απόδοσης των iPhone στις Ρυθμίσεις του iOS το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε επίσης: iOS: Δείτε πώς να μπλοκάρετε τις αναβαθμίσεις - ενημερώσεις λογισμικού στο iPhone και στο iPad

Ο Tim κατά πάσα πιθανότητα, υποχρεώθηκε εκ των συνθηκών να μιλήσει! Έτσι ή αλλιώς, η Apple δεσμεύτηκε απέναντι στο κοινό της οπότε το μόνο που μένει είναι να τηρήσει τα λεγόμενα του Tim Cook.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status