Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H LG θα προμηθεύσει την Apple με OLED οθόνες για το iPhone X Plus του 2018

H LG θα προμηθεύσει την Apple με OLED οθόνες για το iPhone X Plus του 2018
ired.gr

H αδερφή εταιρεία της LG, η LG Display, η οποία ουσιαστικά είναι η LG που φτιάχνει οθόνες, χθες σημείωσε ρεκόρ στο χρηματιστήριο για τον τελευταίο μήνα, γεγονός που ακολούθησε μία πρόσφατη αναφορά πως η LG θα είναι η εταιρεία που θα προμηθεύσει την Apple με OLED οθόνες για το iPhone X Plus, του 2018.

Το απόθεμα της LG, σύμφωνα με την αναφορά της Electronic Times, αυξήθηκε, με τη Νοτιοκορεάτικη εταιρεία να αναφέρεται πως θα καταφέρει να παράγει πάνω από 15 εκατομμύρια OLED panels για τα iPhone του 2018. Η LG προμηθεύει την Apple ήδη με οθόνες LCD, οι οποίες χρησιμοποιούνται στα iPhone 8 και iPhone 8 Plus, τη στιγμή που η Samsung αποτελεί τον βασικό προμηθευτή των OLED οθονών, για το iPhone X.

2 lg oled display iphone x plus

Ωστόσο, την προηγούμενη εβδομάδα, η LG Display αποκάλυψε πως δεν εφοδίασε σε καμία περίπτωση την Apple με OLED οθόνες που να προορίζονταν για το iPhone X.

Βέβαια, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει τη φετινή χρονιά, από τη στιγμή που η Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει δύο μοντέλα iPhone με OLED οθόνη. Το ένα iPhone θα έχει τις διαστάσεις του τωρινού iPhone X (5.8”) και το άλλο θα κυμαίνεται στις 6.5” ίντσες.

Διαβάστε επίσης: Σημαντική μείωση στην απόδοση των υπολογιστών μας θα επιφέρει η διόρθωση ενός σοβαρού κενού ασφαλείας στους επεξεργαστές της Intel

Σύμφωνα με τη χθεσινή αναφορά, η LG Display θα εφοδιάσει την Apple με οθόνες OLED για το μεγάλο iPhone, με τη Samsung να αναλαμβάνει το μικρότερο μοντέλο.

3 lg samsung oled iphone

Οι αναφορές βέβαια “έδιναν και έπαιρναν” από τον Ιούλιο του 2017, όταν η Apple επένδυσε δισεκατομμύρια δολαρίων στην LG για την παραγωγή OLED οθονών για smartphones, με τους καρπούς αυτής της επένδυσης να αργούν να φανούν.

Η LG αρχικά δήλωσε πως παράγει 45.000 οθόνες κάθε μήνα για τα iPhone του 2019, όταν τον Σεπτέμβρη του 2017 δήλωσε πως η Apple θα πρέπει να περιμένει μέχρι την επόμενη χρονιά μέχρι να καταφέρει να ξεπεράσει τη Samsung και να γίνει ο βασικός προμηθευτής OLED οθονών.

Ωστόσο, η χθεσινή αναφορά επισημαίνει πως η LG προστατεύει τη δεύτερη θέση της ως ο προμηθευτής OLED οθονών για τα iPhone της Apple του 2018.

4 iphone oled display apple lg

Η LG από τη πλευρά της αναφέρει πως σχεδιάζει τη μαζική παραγωγή οθονών για την Apple, στο εργοστάσιο που κατασκευάζονται οι 6ης γενιάς OLED εύκαμπτες οθόνες που βρίσκεται στο Paju της Νότιας Κορέας.

Σχετικά πρόσφατα, η LG διεξήγαγε έναν αυστηρό έλεγχο στην παραγωγή της, όταν οι OLED οθόνες με τις οποίες εφοδίασε το Google Pixel 2 XL, παρουσίασαν το φαινόμενο burn-in ή ζητήματα που σχετίζονταν με τη διατήρηση της εικόνας.

Μέχρι στιγμής δεν έχουμε σαφή εικόνα για το από που μπορεί να προήλθαν τα συγκεκριμένα προβλήματα. Δε ξέρουμε για το αν προήλθαν από την LG ή από άλλους παράγοντες που μπορεί να έπαιξαν ρόλο, αν και το μικρότερο Pixel 2 ή τα πρώτα Pixel που φοράνε οθόνες OLED από τη Samsung, αντιμετώπισαν πολύ λιγότερα προβλήματα.

5 iphone oled panels lg samsung apple

Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός πως και η ίδια η Apple έχει παραδεχτεί πως οι OLED οθόνες μπορούν να παρουσιάσουν μικρές οπτικές αλλαγές, μετά από αρκετό καιρό χρήσης ενώ το burn-in μπορεί επίσης να δημιουργηθεί ως κάτι φυσιολογικό.

Διαβάστε επίσης: H Apple θα αντικαταστήσει τις μπαταρίες των iPhone στην τιμή έκπτωσης, χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν η φθορά που έχουν υποστεί

Όπως έχουμε πει και στο παρελθόν αλλά και κατά γενική ομολογία, σύμφωνα πάντα με το χρονοδιάγραμμα που η ίδια η Apple έχει θέσει, τα iPhone X και iPhone X Plus, αναμένεται να κυκλοφορήσουν κάπου τον Σεπτέμβρη με Οκτώβρη του 2018, μαζί με ένα οικονομικότερο iPhone, το οποίο θα φέρει LCD οθόνη στις 6.1” ίντσες.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status