H Apple θα αντικαταστήσει τις μπαταρίες των iPhone στην τιμή έκπτωσης, χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν η φθορά που έχουν υποστεί

H Apple θα αντικαταστήσει τις μπαταρίες των iPhone στην τιμή έκπτωσης, χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν η φθορά που έχουν υποστεί
ired.gr

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Apple “έριξε” την τιμή αλλαγής μπαταρίας από τα $79 στα $29 για τα iPhone που βρίσκονται εκτός εγγύησης. Η συγκεκριμένη απόφαση ακολούθησε ένα κύμα αντιδράσεων που έφτασε μέχρι και τις αίθουσες των δικαστηρίων, που αφορούσε την σκανδαλώδη συμπεριφορά της Apple να επιβραδύνει τις συσκευές iPhone με καταπονημένες μπαταρίες, χωρίς την έγκριση των χρηστών.

2 battery replacement iphone

Σε μία ανακοίνωση-απολογία της, η Apple εξηγεί πως η προνομιακή τιμή αντικατάστασης της μπαταρίας, αφορά τα μοντέλα iPhone 6 ή νεότερα, χωρίς να διευκρινίζει αν ένα τεστ διάγνωσης είναι απαραίτητο για να εξακριβωθεί η οποιαδήποτε φθορά στην μπαταρία.

Διαβάστε επίσης: Πάνω από 250 παιχνίδια για το Android χρησιμοποιούν το μικρόφωνο για να ακούνε τι λένε οι χρήστες

Λίγες ώρες πριν, το γαλλικό τεχνολογικό blog, iGeneration, ανέφερε πως μία εσωτερική ανακοίνωση στα Apple Store, εξηγεί πως αν ένας πελάτης με iPhone 6 ή νεότερο μοντέλο, ζητήσει αντικατάσταση στη μπαταρία, τότε το ειδικό εργαλείο της Apple (Genius Bar) θα την επιτρέπει, ακόμα και αν οι “προϋποθέσεις” δεν τηρούνται.

3 iphone battery replacement

Για να είμαστε ακριβείς σε όσα σας μεταφέρουμε, η Apple έχει ένα εργαλείο με το οποίο μετράει την κατάσταση υγείας της μπαταρίας ενός iPhone. Αν η υγεία της έχει πέσει κάτω από το 80%, τότε χρήζει αντικατάστασης. Η εντολή όμως που δόθηκε στα Apple Stores, παρακάμπτει την παραπάνω διαδικασία, επιτρέποντας σε όλους τους χρήστες με iPhone 6 ή νεότερο μοντέλο, να αλλάξουν την μπαταρία της συσκευής τους στα $29, ανεξάρτητα της κατάστασης στην οποία μπορεί να βρίσκεται.

4 iphone battery replacement

Η Apple επιβεβαίωσε αυτήν την είδηση στο MacRumors σχεδόν άμεσα. Η συγκεκριμένη πολιτική της εταιρείας αποσκοπεί στο να καταφέρει να κατευνάσει τους εξαγριωμένους και παράλληλα απογοητευμένους πελάτες της, οι οποίοι δημιούργησαν ένα τεράστιο κύμα διαμαρτυρίας, επιβεβαιώνοντας πως οι συσκευές iPhone με καταπονημένη μπαταρία, σκοπίμως επιβραδύνονται από την Apple.

Διαβάστε επίσης: Το iPhone δεν αναγνωρίζει την κάρτα SIM: Τι να κάνω;

Σε πολλές πάλι περιπτώσεις, οι κατηγορίες εναντίον της Apple έφτασαν στα άκρα, με τους χρήστες να εξηγούν πως η “επιβράδυνση” έχει σκοπό να τους ωθήσει να αγοράσουν κάποιο νεότερο μοντέλο, κάτι που φυσικά δεν ισχύει.

5 iphone battery replacement

Άλλες πάλι φήμες που φτάνουν τα όρια του ανεκδότου, έκαναν λόγο πως η Apple θα επιστρέψει τα χρήματα στους χρήστες που άλλαξαν μπαταρία στις συσκευές τους όταν η τιμή ήταν στα $79, πριν δηλαδή πέσει στα $29 από τις 30 Δεκεμβρίου του 2017.

Μέχρι στιγμής, επίσημη τιμή για το συγκεκριμένο πρόγραμμα αντικατάστασης μπαταρίας από την ελληνική αντιπροσωπεία δεν έχει ανακοινωθεί. Ελπίζουμε αφενός να “έρθει” σύντομα και αφετέρου σε μία καλή τιμή, ώστε να είναι προσιτή από το μεγαλύτερο μέρος των χρηστών. Ενδεχομένως, οι χώρες που διαθέτουν Apple Store να μπορούν να “τρέξουν” τη διαδικασία πιο ομαλά.

6 iphone battery replacement

Στην Ελλάδα μιας και δεν έχουμε κάποιο επίσημο Apple Store, θα πρέπει να καταφύγουμε στην info-quest, με ό,τι αυτό συνεπάγεται από πλευράς καθυστερήσεων, αφού οι συσκευές θα πρέπει να μείνουν μακριά από τα χέρια μας για κάποιες μέρες αν κρίνουμε από το ισχύον καθεστώς.

Διαβάστε επίσης: To iPhone ήταν το τεχνολογικό προϊόν με τις περισσότερες πωλήσεις για το 2017

Ας ελπίσουμε πως όταν το πρόγραμμα έρθει στη χώρα μας, τα πράγματα θα κυλήσουν ομαλά ώστε οι χρήστες να μην ταλαιπωρηθούν και να μην αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα που αφορούν το διάστημα που θα μείνουν χωρίς την αγαπημένη τους συσκευή.