Το iPhone δεν αναγνωρίζει την κάρτα SIM: Τι να κάνω;

Το iPhone δεν αναγνωρίζει την κάρτα SIM: Τι να κάνω;
ired.gr

Σίγουρα είναι πολύ ενοχλητικό αν κάποια στιγμή εμφανιστεί ένα μήνυμα στο iPhone, το οποίο θα μας ενημερώνει πως δεν υπάρχει κάρτα SIM. Πολλοί μπορεί να είναι οι λόγοι που ένα τέτοιο μήνυμα εμφανίζεται, καθώς η συσκευή μας φαίνεται πως δεν αναγνωρίζει την κάρτα SIM που της έχουμε εισάγει.

Ορισμένες φορές το πρόβλημα λύνεται μέσα από κάποιες ενέργειες που πρέπει να κάνουμε και αφορούν φυσικά το λογισμικό της συσκευής. Από την άλλη, κάποιες φορές μπορεί να ευθύνεται και η SIM, ενώ σαν τελευταίο ενδεχόμενο θα αφήσουμε κάποιο πρόβλημα στο Hardware της συσκευής.

2 no sim card iphone

Πρώτες κινήσεις

  • Αρχικά θα πρέπει να βεβαιωθούμε πως το Sim trade (η ειδική θύρα για τη SIM) δεν είναι από κάποιο άλλο μοντέλο iPhone ή από κάποια συσκευή άλλης εταιρείας.
  • Κατά δεύτερον θα πρέπει να είμαστε σίγουροι πως χρησιμοποιούμε το σωστό μέγεθος της κάρτας SIM που προβλέπεται (κανονικό, microSIM ή nanoSIM).
  • Αν η κάρτα επίσης είναι βρόμικη, ενδέχεται να αποτρέψει τη σύνδεση της συσκευής μας, με το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Για να την καθαρίσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιεσμένο αέρα

Απενεργοποιούμε και ενεργοποιούμε ξανά τη "Λειτουργία πτήσης"

Μία από τις πρώτες ενέργειες που πρέπει να κάνουμε αν η SIM δεν εντοπίζεται από τη συσκευή μας, είναι να απενεργοποιήσουμε και να ενεργοποιήσουμε ξανά τη “Λειτουργία πτήσης”. Για να το κάνουμε αυτό, μπορούμε να ακολουθήσουμε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Λειτουργία πτήσης και αφού κλείσουμε για 5 περίπου δευτερόλεπτα τον διακόπτη, τον ανοίγουμε ξανά.

4 no sim card iphone

Επιπλέον, η “Λειτουργία πτήσης” μπορεί να εντοπιστεί σύροντας από το κάτω μέρος της οθόνης προς τα πάνω, για να φανεί το “Κέντρο ελέγχου”. Στο iPhone X απλά σύρουμε από το πάνω δεξιά μέρος της οθόνης, προς τα κάτω.

5 no sim card iphone

Αν μετά από αυτή την ενέργεια, η κάρτα SIM δεν εντοπιστεί, θα πρέπει να ρίξετε μια ματιά και στις επόμενες λύσεις.

Διαβάστε επίσης: iOS: Δείτε πώς να μπλοκάρετε τις αναβαθμίσεις - ενημερώσεις λογισμικού στο iPhone και στο iPad

Αφαιρούμε και τοποθετούμε ξανά την κάρτα SIM

Πολλές φορές τυχαίνει η συσκευή να μην εντοπίζει την κάρτα SIM, χωρίς να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος. Αφαιρούμε την κάρτα SIM και την τοποθετούμε ξανά, βέβαιοι πως το “πορτάκι” έχει “κουμπώσει” εντελώς και δεν εξέχει.

Κάνουμε μία επανεκκίνηση στο iPhone

Πολλά προβλήματα μπορούν να διορθωθούν, κάνοντας απλά στη συσκευή μας μία επανεκκίνηση. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε, είναι να πατήσουμε το πλευρικό κουμπί και να σύρουμε όταν εμφανιστεί το μήνυμα της απενεργοποίησης. Στη συνέχεια, αφού περιμένουμε λίγο, ενεργοποιούμε ξανά τη συσκευή μας, πάλι από το πλευρικό κουμπί.

Στο iPhone X, θα πρέπει να κρατήσετε πατημένο το πλευρικό πλήκτρο, μαζί με ένα από τα δύο πλήκτρα αυξομοίωσης της έντασης. Στη συνέχεια σύρετε για απενεργοποίηση.

3 no sim card iphone

Δοκιμάζουμε μία άλλη κάρτα SIM

Αν μετά τα παραπάνω, το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται, μπορούμε εύκολα να διαπιστώσουμε αν πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά μόνο το Hardware ή μόνο το Software της συσκευής. Τοποθετούμε μία άλλη κάρτα SIM (είτε δική μας είτε κάποιου γνωστού μας) και παρατηρούμε αν η συσκευή την αναγνωρίζει. Αν ναι, θα πρέπει να επικοινωνήσουμε με τον πάροχό μας, ώστε να διαπιστώσουμε ακριβώς το τι μπορεί να συμβαίνει στην “προβληματική” κάρτα SIM.

Ελέγχουμε αν υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις για το iOS

Αν το πρόβλημα δεν έχει υποχωρήσει ακόμα και βλέπουμε στη συσκευή μας πως “δεν υπάρχει κάρτα SIM” ή παρατηρούμε πως κάνει συνεχώς “Αναζήτηση”, θα πρέπει να ελέγξουμε για το αν υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις για το iOS. Ακολουθούμε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού.

Αν υπάρχει κάποια ενημέρωση που δεν έχουμε εγκαταστήσει, επιλέγουμε τη “Λήψη και εγκατάσταση”.

6 no sim card

Αν τίποτα από αυτά δεν πιάσει;

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, μάλλον δε θα χρειαστεί να φτάσουμε έως εδώ. Αλλά μη ξεχνάμε πως όλα είναι πιθανά. Αν λοιπόν τίποτα από τα παραπάνω δεν αποδώσει, μάλλον μιλάμε για κάποια βλάβη στη συσκευή μας.

Διαβάστε επίσης: Google Maps - Aναλυτικό αφιέρωμα στους χάρτες της Google για iPhone - iPad - Pc - Mac

Σας εξηγήσαμε αναλυτικά τα βήματα που θα χρειαστεί να κάνετε στην περίπτωση που το iPhone δεν εντοπίζει την κάρτα SIM. Αν όμως εξακολουθείτε να έχετε κάποια απορία, είμαστε στη διάθεσή σας, κάτω στα σχόλια.