Μία νέα πατέντα της Apple παρουσιάζει την ασύρματη φόρτιση εξ’ αποστάσεως

Μία νέα πατέντα της Apple παρουσιάζει την ασύρματη φόρτιση εξ’ αποστάσεως
ired.gr

Μία νέα πατέντα της Apple παρουσιάζει μία RF ασύρματη φόρτιση, η οποία θα μπορεί να γίνεται από απόσταση, σε συνδυασμό με το σύστημα Energous, που πρόσφατα πήρε την πιστοποίηση FCC.

Όπως είναι συνηθισμένο με τις πατέντες της Apple, δε χρησιμοποιούνται συγκεκριμένες λέξεις, οπότε το λεξιλόγιο είναι όσο πιο γενικό γίνεται. Η συγκεκριμένη πατέντα, αν τελικά υλοποιηθεί, θα καταφέρει να μετατρέψει την υπάρχουσα ασύρματη φόρτιση σε κάτι που σήμερα δεν υπάρχει. Στην πραγματική ασύρματη φόρτιση.

2 apple wireless charging

Η RF φόρτιση έχει δύο βασικά προβλήματα. Το πρώτο είναι πως η ενέργεια που φεύγει από τον φορτιστή, μειώνεται δραματικά στην πορεία της μέχρι να φτάσει στη συσκευή. Φυσικά όσο η απόσταση μεγαλώνει, η συσκευή δέχεται ακόμα λιγότερη ενέργεια.

Το δεύτερο πρόβλημα είναι πως ο φορτιστής περιορίζεται στο πόση ενέργεια θα στείλει, για λόγους ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης: Μία εφαρμογή μάσκας προσώπου για το iPhone X αλλάζει τα δεδομένα στο “απόρρητο” των χρηστών

Το αποτέλεσμα είναι πως με βάση τα παραπάνω, οι συσκευές θα δέχονται πολύ μικρά ποσά ενέργειας. Η Apple συνειδητοποιώντας και αυτή με τη σειρά της τα προβλήματα που προκύπτουν, μας παρουσιάζει τη δική της πρόταση, η οποία εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο θα καθορίζεται η σειρά που μπορούν οι συσκευές να φορτιστούν.

3 apple patent wireless charging

"Ένας online λογαριασμός θα υπολογίζει τον εξοπλισμό του συστήματος. Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός θα επικοινωνεί με τις ηλεκτρονικές συσκευές ή με τον φορτιστή, μέσα από ένα δίκτυο. Ο φορτιστής ή άλλα μέρη του συστήματος, θα μπορούν να συγκεντρώνουν πληροφορίες από τον online λογαριασμό, από τις ηλεκτρονικές συσκευές, ώστε να ταυτοποιηθεί η ποσότητα ενέργειας που θα μεταφέρεται, καθώς και το ποια συσκευή θα έχει προτεραιότητα. Η συγκεκριμένη στρατηγική, θα μπορεί να στείλει διαφορετικά ποσά ενέργειας σε διαφορετικές ηλεκτρονικές συσκευές.

Οι πληροφορίες που θα χρησιμοποιούνται στην ταυτοποίηση των σωστών ποσοτήτων ενέργειας για την κάθε συσκευή, θα έχουν να κάνουν με την προτεραιότητα της εκάστοτε συσκευής, την κατάσταση της μπαταρίας, τον τύπο της συσκευής, το ιστορικό χρήσης και άλλες διάφορες πληροφορίες".

Με άλλα λόγια δηλαδή, θα μπορούμε να είμαστε σε θέση να λέμε στο σύστημα να φορτίσει για παράδειγμα πρώτα το iPad και μετά το iPhone ή αντίστροφα.

4 patent apple wireless charging

Βέβαια, η όλη ιδέα θα μπορούσε να είναι και πιο εξελιγμένη αν κρίνουμε από τα παραπάνω, αφού ενδέχεται να μπορούμε να δώσουμε εντολή στο σύστημα να φορτίσει τη συσκευή για όσο χρειάζεται για να αντέξει μία ημέρα, ανάλογα με τη χρήση που της κάνουμε, πριν προχωρήσει στη φόρτιση της επόμενης κατά σειρά συσκευής. Μη ξεχνάμε πως το σύστημα θα έχει το ιστορικό χρήσης μας, οπότε θα γνωρίζει λίγο πολύ και τις ανάγκες μας.

Όπως και με όλες τις υπόλοιπες πατέντες της Apple, έτσι και τώρα δε ξέρουμε τίποτα παραπάνω σχετικά με το αν θα έρθει στην αγορά ή την πιθανή ημερομηνία που μπορεί να κυκλοφορήσει!

Διαβάστε επίσης: Χρειάζεται ένας υπολογιστής Mac, προστασία;

Αν φυσικά υπάρξουν εξελίξεις πάνω στην RF ασύρματη φόρτιση της Apple που εξετάσαμε σε αυτό το κείμενο, θα φροντίσουμε να σας ενημερώσουμε άμεσα.