To iPhone ήταν το τεχνολογικό προϊόν με τις περισσότερες πωλήσεις για το 2017

To iPhone ήταν το τεχνολογικό προϊόν με τις περισσότερες πωλήσεις για το 2017
ired.gr

Το iPhone ονομάστηκε ως το τεχνολογικό προϊόν με τις περισσότερες πωλήσεις για το 2017 από τον αναλυτή του GBH Insights, Daniel Ives.

To διάσημο smartphone της Apple πέτυχε να καταταγεί στην ίδια θέση το 2016 με τον Ives να επισημαίνει στο παρελθόν πως η εταιρεία θα πουλήσει το 2017 γύρω στα 223 εκατομμύρια μονάδες iPhone, σημειώνοντας αύξηση από το 2016, που οι πωλήσεις σταμάτησαν στα 211 εκατομμύρια.

2 sales iphone 2017

Το iPhone ακολούθησαν τα Samsung Galaxy Note 8 (33 εκατομμύρια), Amazon Echo Dot (24 εκατομμύρια), Apple Watch (20 εκατομμύρια) και το Nintendo Switch (15 εκατομμύρια).

Η κατάταξη στον όρο iPhone περιελάμβανε όλα τα μοντέλα, εξηγώντας ταυτόχρονα και το μεγάλο κενό από τα Samsung Galaxy S8 και Note 8.

“H Apple πούλησε περισσότερα iPhone συνολικά, αν και δεν έπιασε την κορυφή του 2015 με το ανασχεδιασμένο τότε iPhone 6 να πουλάει 230 εκατομμύρια μονάδες”.

3 iphone sales 2017

Ο Ives πιστεύει πως η Apple θα σπάσει όλα τα ρεκόρ το 2018, με μία “ενημέρωση” του iPhone SE και με καινούργια μοντέλα το ερχόμενο φθινόπωρο. Ως προς τους καταναλωτές που “αγαπούν” τα Plus μοντέλα, αναμένεται 350 εκατομμύρια εξ’ αυτών, να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους.

Διαβάστε επίσης: Η Apple κατάφερε να πάρει τη μερίδα του λέοντος στις ενεργοποιήσεις νέων συσκευών έως και τα Χριστούγεννα

H Samsung από την πλευρά της διαμαρτύρεται λέγοντας πως το αποτέλεσμα δεν είναι δίκαιο, αφού από τη μία έχουμε όλα τα iPhone μοντέλα συγκεντρωτικά και από την άλλη μόνο δύο μοντέλα της Νοτιοκορεάτικης εταιρείας. Από τη μία, τα iPhone είναι premium συσκευές, οπότε δεν μπορούν να συγκριθούν με την μεσαία κατηγορία της Samsung που αφορά τις σειρές Α και J.

Από την άλλη, η Samsung αυτοκτόνησε με το λάθος που προέκυψε στην μπαταρία του Note 7 πέρσι και οδήγησε στην ανάκληση της συσκευής παγκοσμίως.

4 iphone sales 2017

Όπως είπαμε και πιο πάνω, στην τρίτη σειρά έχουμε το έξυπνο ηχείο της Amazon, το Amazon Echo. Οι πωλήσεις του έφτασαν στα 24 εκατομμύρια μονάδες και μαζί με τη Google, κατάφεραν να πετύχουν αρκετά στον τομέα των έξυπνων σπιτιών.

Να σημειώσουμε επίσης πως εντυπωσιακές είναι και οι επιδόσεις για το Apple Watch, με τον Ives να αναφέρει πως το Apple Watch LTE Series 3, είναι αρκετά λιγότερο βασισμένο στο iPhone. O αναλυτής δε ξέχασε να αναφέρει πως οι εκπτώσεις στα προηγούμενα μοντέλα, η βελτιωμένη αυτονομία του νέου Apple Watch καθώς και το άλμα της Apple να κάνει το Apple Watch κάτι παραπάνω από ένα απλό αξεσουάρ, οδήγησαν στην επιτυχία.

5 amazon echo dot

Να θυμίσουμε πως μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε, η εταιρεία αναλύσεων Flurry, περιέγραψε πως το iPhone και το iPad, ήταν τα πιο διάσημα εορταστικά δώρα παγκοσμίως. Η Flurry εξέτασε το διάστημα μεταξύ 19 και 25 Δεκεμβρίου και κατέληξε πως οι περισσότερες ενεργοποιήσεις νέων συσκευών ανήκουν στο iPhone.

Μιας και η χρονιά κλείνει

Η χρονιά του 2017 κλείνει και μπορούμε να πούμε πλέον με σιγουριά πως ήταν μία επιτυχής χρονιά για την Apple, σχεδόν σε όλους τους τομείς.

Διαβάστε επίσης: Με ενημέρωση του iOS υποσχέθηκε να λύσει το πρόβλημα της ζωής της μπαταρίας των iPhone σε πρόσφατη απολογία της η Apple

Οι πωλήσεις του Apple Watch εκτοξεύθηκαν, του iPhone το ίδιο και σχεδόν σε όλους τους τομείς, τα ποσοστά της εταιρείας κλείνουν με θετικό πρόσημο. Αναμένουμε το 2018 να είναι αρκετά ενδιαφέρον και φυσικά να μας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις, όπως αυτές τους 2017.