Zanco Tiny T1: το μικρότερο κινητό τηλέφωνο στον κόσμο είναι εδώ

Zanco Tiny T1: το μικρότερο κινητό τηλέφωνο στον κόσμο είναι εδώ
ired.gr

Το Zanco Tiny t1, φαίνεται να είναι το μικρότερο κινητό τηλέφωνο που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή παγκοσμίως, σύμφωνα με την εκστρατεία της Kickstarter. H συγκεκριμένη εκστρατεία, έχει καταφέρει να συγκεντρώσει $29.524 αντί $33.480, που είναι ο επίσημος στόχος.

Το Zanco tiny t1, μας ταξιδεύει πολλά χρόνια, για να μην πούμε δεκαετίες, πίσω, την εποχή που τα tablets και τα phablets, ήταν μάλλον σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Γενικότερα δηλαδή, η μόδα των μεγάλων συσκευών όπως τις ξέρουμε σήμερα, δεν φαινόταν να παίρνει σάρκα και οστά στο κοντινό μέλλον. Σίγουρα κάποιοι θα έζησαν την εποχή όπου τα μηνύματα κειμένου και οι τηλεφωνικές κλήσεις, ήταν τα βασικότερα και πιο σημαντικά στοιχεία των τότε συσκευών.

2 zanco tiny t1

Το Zanco tiny t1 είναι μικρότερο από έναν αντίχειρα και ελαφρύτερο από ένα νόμισμα. Η Zancο παρουσιάζει το δημιούργημά της, ως ένα τηλέφωνο ομιλίας και μηνυμάτων, που έχει και ένα αλφαριθμητικό πληκτρολόγιο. Οι διαστάσεις της συσκευής είναι 46.7x21x12mm και το βάρος της περιορίζεται στα μόλις 13 γραμμάρια.

Η συσκευή υποστηρίζει μία Nano SIM, έχοντας τη δυνατότητα να αποθηκεύσει έως και 300 επαφές μέσα στον κατάλογό της.

Διαβάστε επίσης: Nokia 3310: Επανασχεδιάστηκε και κυκλοφορεί

Επιπλέον, το Zanco tiny t1 μπορεί να αποθηκεύσει έως και 50 SMS, καθώς και 50 εισερχόμενες / εξερχόμενες κλήσεις στο πεδίο της δραστηριότητας κλήσεων, χρησιμοποιώντας τα 32 MB αποθηκευτικού χώρου που διαθέτει.

3 zanco tiny t1

Η Motherboard του μικρού Zanco tiny t1 είναι η MediaTek MTK6261D, με τη μνήμη RAM να περιορίζεται και αυτή με τη σειρά της, στα 32 ΜΒ.

Η οθόνη της συσκευής είναι OLED στις 0.49” ίντσες και έχει ανάλυση 32x64 pixels. Ακόμη, η μπαταρία είναι χωρητικότητας 2.000 mAh.

Ως προς τη συνδεσιμότητα του Zanco tiny t1, περιορίζεται μόνο σε δίκτυα 2G. Διαθέτει επίσης Bluetooth και Micro-USB θύρα. Μπορεί να συνδεθεί σε δύο συχνότητες 2G (850/1900 και 900/1800). Η σύνδεση σε συχνότητες 3G και 4G δικτύων, δυστυχώς δεν είναι εφικτή

4 zanco tiny t1

Να σημειώσουμε πως η συσκευή δε διαθέτει δυνατότητα εισόδου στο διαδίκτυο (internet). Στην κάτω μεριά του Zanco tiny t1 ενσωματώνονται το μικρόφωνο και το ηχείο.

Δαιβάστε επίσης: Το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης της Google AlphaZero κατάφερε να γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος στο σκάκι

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα διαθέσιμες πληροφορίες, οι πρώτες αποστολές της συσκευής, θα ξεκινήσουν κάπου τον Μάιο του 2018. Αν θέλετε να αγοράσετε το μικρό Zanco tiny t1, μπορείτε να το κάνετε από εδώ.

Κλείνοντας

Είναι πολλές οι φορές που αναπολούμε εκείνες τις εποχές που οι συσκευές είχαν κουμπάκια και απλά παίρναμε τηλέφωνα ή στέλναμε μηνύματα, παίζοντας στο ενδιάμεσο και κανένα φιδάκι. Πλέον, το Zanco tiny t1 έρχεται να καλύψει τις απαιτήσεις ορισμένων “παραδοσιακών” χρηστών οι οποίοι πολλές φορές αναφέρουν πως εκείνες, οι παλιές εποχές, έφυγαν και δε ξαναγυρίζουν.