Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μία εφαρμογή μάσκας προσώπου για το iPhone X αλλάζει τα δεδομένα στο “απόρρητο” των χρηστών

Μία εφαρμογή μάσκας προσώπου για το iPhone X αλλάζει τα δεδομένα στο “απόρρητο” των χρηστών
ired.gr

Οι προγραμματιστές που ασχολούνται με την Επαυξημένη Πραγματικότητα, ραγδαία πλέον, φέρνουν στοιχεία της επιστημονικής φαντασίας στον αληθινό κόσμο, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την μόχλευση της TrueDepth κάμερας του iPhone X, στην οποία προσαρμόστηκε η τεχνολογία Cloaking, που έγινε διάσημη μέσα από ταινίες όπως οι “Predator και “The Avengers” της Marvel.

2 ar invisible face

O Iάπωνας προγραμματιστής Kazuya Noshiro, μοιράστηκε μία demo έκδοση (που ανακαλύφθηκε από το Design Taxi) στο Twitter της δικής του “τεχνολογίας απόκρυψης”, η οποία χρησιμοποιεί την TrueDepth κάμερα και τις δυνατότητες ανίχνευσης προσώπου που διαθέτει, κάνοντας το πρόσωπο του Kazuya να εξαφανίζεται, αφήνοντας το στόμα του και τα μάτια του να φαίνονται στο κενό που έχει δημιουργηθεί.

Διαβάστε επίσης: Οι 10 καλύτερες εναλλακτικές εφαρμογές για video κλήσεις στο iPhone και στο iPad αντί του FaceTime

Σύμφωνα με τα tweets του ιδίου, o Noshiro ανέπτυξε την εφαρμογή στο Unity, χρησιμοποιώντας μία στατική φωτογραφία για το υπόβαθρο, με σκοπό να εξαφανίσει στη συνέχεια το πρόσωπο του χρήστη. Αν και γενικά τέτοιες προτάσεις σε κάνουν να υποκλίνεσαι, ειδικά όταν περιγράφονται τεχνολογικά επιτεύγματα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, το αποτέλεσμα είναι λίγο ιδιαίτερο.

3 ar invisible face

Βέβαια στην ουσία, το συγκεκριμένο demo είναι μία φτωχή έκδοση, που δείχνει έναν άντρα να εξαφανίζει το πρόσωπό του, σε μία τεχνολογία η οποία είναι ήδη υπό εξέλιξη για στρατιωτικούς λόγους. Σε μία περίπτωση χρησιμοποιήθηκε ειδικό υλικό στα ρούχα των στρατιωτών, τα οποία μέσω ενός εξαρτήματος, παγίδευαν το φως κάνοντάς τους αόρατους. Κάτι σαν τον Harry Potter δηλαδή.

Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο το χρονικό σημείο στο οποίο ο Noshiro θα δημοσιεύσει την εφαρμογή στο App Store μέσω της εταιρείας λογισμικού του, ViRD. Αν βέβαια εσάς σας ενδιαφέρει περιεχόμενο Επαυξημένης Πραγματικότητα (AR) της ViRD, η εταιρεία έχει διαθέσιμο το Makebox AR. H εφαρμογή αυτή επιτρέπει στους χρήστες να χτίσουν μοντέλα AR σε 3D μέσα από τουβλάκια, όπως συμβαίνει στο διάσημο παιχνίδι Minecraft.

Μέχρι στιγμής, οι ενεργές υπάρχουσες εφαρμογές που κάνουν χρήση της TrueDepth κάμερας, είναι κατά πολύ λιγότερες από αυτές που υποστηρίζουν την ARKit πλατφόρμα, κάτι που είναι πολύ λογικό, αν σκεφτεί κανείς τη φήμη του iPhone X και τη φήμη των συσκευών γενικότερα που υποστηρίζουν το ARKit.

Επιπλέον, θα πρέπει να επισημάνουμε πως ο πειραματισμός με την TrueDepth κάμερα δεν είναι τόσο πυρετώδης, όπως είδαμε για παράδειγμα στις beta εκδόσεις του iOS 11 με το ARKit.

4 invisible face ar

Σταδιακά βέβαια, η κοινότητα των προγραμματιστών έχει ήδη ξεκινήσει να δείχνει το αντίστοιχο ενδιαφέρον, σχετικά με το κατά πόσο είναι δυνατή η Επαυξημένη Πραγματικότητα μέσω της TrueDepth κάμερας, πέραν του Face ID και των Animojis.

Όπως ήδη γνωρίζουμε, η Apple ασχολείται πολύ με την Επαυξημένη Πραγματικότητα, έχοντας κάνει ήδη μεγάλα βήματα, μετά από τις αντίστοιχες επενδύσεις.

Διαβάστε επίσης: iOS: Δείτε πώς να μπλοκάρετε τις αναβαθμίσεις - ενημερώσεις λογισμικού στο iPhone και στο iPad

Αν τελικά η TrueDepth κάμερα θα καταφέρει να αποτελέσει την εφαλτήριο δύναμη για τη δημιουργία AR εφαρμογών, μέχρι στιγμής είναι κάτι που θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι υπό συζήτηση. Τέλος, η Apple όπως μας έχει συνηθίσει, θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, ώστε να προσφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σχετικά με την τεχνολογία της Επαυξημένης Πραγματικότητας.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status