Με ενημέρωση του iOS υποσχέθηκε να λύσει το πρόβλημα της ζωής της μπαταρίας των iPhone σε πρόσφατη απολογία της η Apple

Με ενημέρωση του iOS υποσχέθηκε να λύσει το πρόβλημα της ζωής της μπαταρίας των iPhone σε πρόσφατη απολογία της η Apple
ired.gr

Πριν λίγες ώρες η Apple ανάρτησε στην ιστοσελίδα της ένα ανοιχτό γράμμα απολογίας, που εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται την απόδοση των συσκευών iPhone με φθαρμένη μπαταρία.

“Έχουμε ακούσει πολλά παράπονα από τους πελάτες μας, σχετικά με τον τρόπο που χειριζόμαστε την απόδοση των iPhone με φθαρμένες μπαταρίες και το πώς εξελίσσουμε την όλη διαδικασία".

Γνωρίζουμε πως πολλοί από εσάς πιστεύτε πως η Apple σας έχει απογοητεύσει. Απολογούμαστε. Υπάρχουν πολλά θολά σημεία σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, οπότε θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο σχετικά με κάποιες αλλαγές που έχουμε κάνει”.

Για να κατευνάσει λίγο την κατάσταση, η Apple προσφέρει φθηνότερες πλέον αντικαταστάσεις μπαταριών και αναφέρει επίσης πως μελλοντική ενημέρωση του iOS, θα περιλαμβάνει χαρακτηριστικά που θα προσφέρουν καλύτερη εικόνα σχετικά με την μπαταρία.

2 apple apologize battery

Χαρακτηριστικά η Apple ανέφερε πως θα μειώσει το κόστος αντικατάστασης των μπαταριών από τα $79 στα $29 στα μοντέλα iPhone από το 6 και ύστερα.

Διαβάστε επίσης: Η Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών της Νότιας Κορέας “ζητάει τα ρέστα” από την Apple για τη σκόπιμη επιβράδυνση των iPhone

Η έκπτωση αυτή θα ξεκινήσει από τα τέλη Ιανουαρίου και θα κρατήσει μέχρι και το τέλος του 2018 στις Η.Π.Α. Περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε σύντομα, σύμφωνα με την Apple.

“H Apple μείωσε το κόστος αλλαγής της μπαταρίας στα iPhone, κατά $50, για οποιονδήποτε έχει iPhone 6 ή νεότερο και πιστεύει πως χρειάζεται αλλαγή της μπαταρίας. Το συγκεκριμένο “πρόγραμμα” θα ξεκινήσει από τα τέλη Ιανουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2018 παγκοσμίως. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στο apple.com".

3 apple Apologize battery

Επιπλέον, η εταιρεία ανέφερε πως μέσα στο 2018, θα κυκλοφορήσει μία νέα έκδοση για το iOS, η οποία θα προσφέρει στους χρήστες μία καλύτερη εικόνα, σχετικά με την υγεία της μπαταρίας:

“Στις αρχές του 2018, θα διαθέσουμε μία ενημέρωση για το iOS με νέα χαρακτηριστικά, τα οποία θα επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν μία πιο σαφή εικόνα για την μπαταρία του iPhone, ώστε να μπορούν να διαπιστώσουν το αν η κατάστασή της, επηρεάζει την απόδοση”.

Η ανακοίνωση της Apple, προσπαθεί να “διασκορπίσει” την άποψη που κυκλοφορεί πως επιβραδύνει σκοπίμως τις συσκευές iPhone.

“Πρώτο και κύριο, δεν κάνουμε απολύτως τίποτα με σκοπό να μειώσουμε τη ζωή οποιουδήποτε Apple προϊόντος ή να επηρεάσουμε την εμπειρία χρήσης με σκοπό να οδηγήσουμε τους καταναλωτές στο να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους. Ο στόχος μας είναι να δημιουργούμε προϊόντα τα οποία οι πελάτες μας θα αγαπήσουν, κάνοντας έτσι τα iPhone να μπορούν να “επιβιώσουν” για όσο περισσότερο γίνεται”.

4 apple apologize battery

Μέσα σε όλα, η ανακοίνωση της Apple αναφέρεται και στον τρόπο που οι μπαταρίες ιόντων λιθίου “γερνάνε”.

“Η χρήση της συσκευής επηρεάζει την απόδοση της μπαταρίας. Για παράδειγμα, αν αφήσει ή φορτίσει κάποιος μία μπαταρία σε ζεστό περιβάλλον, θα καταφέρει να την κάνει να “γεράσει” γρηγορότερα. Αυτά είναι χαρακτηριστικά της χημείας των μπαταριών και είναι συνηθισμένα στις μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Επιπλέον, μία χημικά “γερασμένη” μπαταρία, είναι λιγότερο ικανή να μεταφέρει μεγάλα ποσά ενέργειας, ειδικά όταν η ενέργειά της είναι σε χαμηλό επίπεδο, γεγονός που οδηγούσε στις αναπάντεχες απενεργοποιήσεις”.

5 apple apologize battery

Η απολογία της Apple είναι αξιοσημείωτη και ήρθε σε μία χρονική στιγμή όπου τα παράπονα και οι κατηγορίες εναντίον της εταιρείας, είχαν αυξηθεί επικίνδυνα. Οι χρήστες που έκαναν παράπονα, πίστευαν πως η Apple τους είχε αγνοήσει.

Μετά τις αγωγές ορισμένων χρηστών, Γαλλία και Ν. Κορέα, κάλεσαν σε επίσημη απολογία την Apple, μετά την αποκάλυψη πως επιβραδύνει τις συσκευές iPhone, των οποίων η μπαταρία είχε παρουσιάσει δείγματα κόπωσης.

Διαβάστε επίσης: Το Face ID δεν εγκρίνει τις οικογενειακές αγορές, λόγω πιθανοτήτων αστοχίας στην αναγνώριση προσώπου

Είχα κατακρίνει την Apple για την τακτική της πως δεν ενημέρωσε τους χρήστες για το γεγονός πως επιβραδύνει τα iPhone. Από την άλλη όμως, δεν μπορούμε να μην επαινέσουμε την Apple για την ανακοίνωση αυτή, η οποία έστω και καθυστερημένα, έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις.