Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών της Νότιας Κορέας “ζητάει τα ρέστα” από την Apple για τη σκόπιμη επιβράδυνση των iPhone

Η Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών της Νότιας Κορέας “ζητάει τα ρέστα” από την Apple για τη σκόπιμη επιβράδυνση των iPhone
ired.gr

Πριν κάποιες ημέρες ξέσπασε ένα σκάνδαλο, το οποίο αρκετοί μπορεί να νόμιζαν πως η Apple θα καταφέρει να ξεπεράσει γρήγορα. Τα πράγματα όμως δε δείχνουν να εξελίσσονται και τόσο καλά.

Πάμε όμως να δούμε τα πράγματα από την αρχή. Πρόσφατα αποκαλύφθηκε πως η Apple εν αγνοία των χρηστών, ρίχνει την απόδοση των συσκευών που παρουσιάζουν φθορά στην μπαταρία, με σκοπό να αποφευχθούν οι αναπάντεχες απενεργοποιήσεις.

Μετά τις διαπιστώσεις στο Reddit και στο Geekbench, η Apple υποχρεώθηκε να παραδεχτεί πως η παραπάνω θεωρία ισχύει και πως συμβαίνει για να παραταθεί η διάρκεια ζωής της συσκευής και συνάμα η απόδοσή της.

2 iphone decreased performance

Μετά από αυτή τη σοκαριστική για πολλούς αποκάλυψη, ορισμένοι χρήστες κινήθηκαν δικαστικά, αξιώνοντας από την Apple να αποζημιωθούν, ενώ ζήτησαν την άμεση απόσυρση του χαρακτηριστικού αυτού, μετά τη δήλωση της εταιρείας πως θα το ενσωματώσει και σε μελλοντικές συσκευές.

Διαβάστε επίσης: iOS: αναλυτικός οδηγός για να ορίσετε ένα ισχυρό συνθηματικό στο iPhone και στο iPad

Από εκείνη τη στιγμή και ύστερα, οι νομικές αγωγές χρηστών, συνεχώς πληθαίνουν. Σήμερα, η Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών της Νότιας Κορέας, όπου το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς της ανήκει στη Samsung, ζητάει εξηγήσεις από την Apple σχετικά με το ζήτημα της επιβράδυνσης των συσκευών iPhone με φθαρμένη μπαταρία.

Η The Korea Herald μας δίνει ακριβώς τη δήλωση του Συμβουλίου Τηελεπικοινωνιών:

“Ο Κορετικός ρυθμιστής των τηλεπικοινωνιών, ζητάει επισήμως μία εξήγηση από την Apple, σχετικά με τις κατηγορίες πως προσπαθεί να εξαπατήσει τους καταναλωτές, επιβραδύνοντας σκόπιμα και χωρίς καμία προειδοποίηση τις συσκευές, σύμφωνα με πηγές από τη διεθνή βιομηχανία την 28η Δεκεμβρίου.

3 iphone decreased performance

Ελπίζουμε πως θα λάβουμε σύντομα ορισμένες απαντήσεις για το αν η Apple σκοπίμως περιορίζει την απόδοση των παλαιότερων iPhone μοντέλων, προσπαθώντας να το αποκρύψει από τους χρήστες”, αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Συμβουλίου Τηελπικοινωνιών της Νότιας Κορέας.

Επιπλέον, η δήλωση επισημαίνει πως “η εξήγηση”, είναι το λιγότερο που μπορεί να απαιτήσει το Συμβούιο Τηλεπικοινωνιών, αφού με βάση τον νόμο, δεν έχει δικαιοδοσία σε πολυεθνικές εταιρείες που δεν έχουν ως έδρα την Νότια Κορέα.

Η Apple όπως είπαμε και παραπάνω, έχει ήδη εξηγήσει πως το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, αποσκοπεί στην αποφυγή των αναπάντεχων απενεργοποιήσεων όταν τα iPhones που έχουν φθαρμένες μπαταρίες χρειάζονται μεγάλα ποσά ενέργειας για κάποιες διεργασίες, στις οποίες η “γερασμένη” μπαταρία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει.

Πάντως, ρίχνοντας μία γρήγορη ματιά, θα διαπιστώσουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που η Νότια Κορέα διεξάγει έρευνες σχετικά με ζητήματα που αφορούν την Apple. Φέτος είχε λάβει χώρα άλλη μία έρευνα, η οποία ουσιαστικά εξέταζε τις κατηγορίες πως η Apple δήθεν είχε σκοπό να συνάψει συμφωνία για άδικα συμβόλαια με διάφορους παρόχους. Η “έρευνα” περιελάμβανε και επιδρομή στα γραφεία της Apple, λίγο πριν την κυκλοφορία του iPhone X.

4 iphone decreased performance

Όπως είχαμε γράψει κι εμείς, η τακτική της Apple να μην ενημερώσει τους πελάτες της σχετικά με την επερχόμενη μείωση της απόδοσης των συσκευών με φθαρμένη μπαταρία, είναι κάτι το οποίο μία εταιρεία του βεληνεκούς της Apple θα έπρεπε να αποφύγει, από τη στιγμή που προσπαθεί συνεχώς να χτίζει μία σχέση εμπιστοσύνης με το κοινό της.

Διαβάστε επίσης: Η Apple παραδέχτηκε πως όντως επιβραδύνει τις συσκευές iPhone με καταπονημένες μπαταρίες

Τώρα, ως προς την περίπτωση της Νότιας Κορέας, μπορούμε να γίνουμε αρκετά καχύποπτοι. Η Apple παραδέχτηκε επίσημα την τακτική της και αιτιολόγησε γιατί κάνει ό,τι κάνει. Δεδομένου όμως του ιστορικού της Ν. Κορέας να είναι συνεχώς “στο πλευρό” της Apple, θα μπορούσε κάποιος να εντοπίσει και έναν ενδεχόμενο ηθικό αυτουργό όλων αυτών των περιστατικών, που δεν είναι άλλος από τη Samsung.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status