Η Apple κατάφερε να πάρει τη μερίδα του λέοντος στις ενεργοποιήσεις νέων συσκευών έως και τα Χριστούγεννα

Η Apple κατάφερε να πάρει τη μερίδα του λέοντος στις ενεργοποιήσεις νέων συσκευών έως και τα Χριστούγεννα
ired.gr

Νέα δεδομένα από τη Flurry Analytics, δείχνουν την Apple να κυριαρχεί στις ενεργοποιήσεις νέων συσκευών, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που οδηγεί στην ημέρα των Χριστουγέννων. Τα iPhone και τα iPad κατέλαβαν το 44% των μετρήσεων της Flurry από τις 19 έως και τις 25 Δεκεμβρίου, με την δεύτερη κατά σειρά εταιρεία (Samsung) να συγκεντρώνει το 26%.

Η Flurry κατέγραψε όλους τους υπόλοιπους κατασκευαστές smartphone και tablet, οι οποίοι κινήθηκαν σε μονοψήφια νούμερα με τις Huawei, Xiaomi, Motorola, LG, Oppo και Vivo, να κυμαίνονται στο 2-5%. Η Flurry επεσήμανε πως τα αποτελέσματα προήλθαν από σχεδόν ένα εκατομμύριο εφαρμογές που βρέθηκαν σε 2.1 δισεκατομμύρια συσκευές.

2 apple activations devices

“Όπως και πέρσι, 44% των νέων smartphone και tablet που ενεργοποιήθηκαν, ήταν συσκευές της Apple. Τη στιγμή που η Samsung κυριαρχεί στην παγκόσμια αγορά, το ποσοστό που αφορά τις ενεργοποιήσεις συσκευών για την περίοδο των διακοπών, ήταν μόνο 26%. Βέβαια, αυξήθηκε κατά 5% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και αποδίδεται στην κυκλοφορία του S8, μετά την ανάκληση των συσκευών Note 7”.

Διαβάστε επίσης: Το Apple Watch κατάφερε να σώσει τη ζωή ενός άντρα!

H Apple με τη Samsung βρίσκονται σε μία κόντρα όπως όλοι γνωρίζουμε. Βέβαια αυτό που είναι εντυπωσιακό, είναι το ποιες συσκευές iPhone, κατάφεραν να κυριαρχήσουν.

3 activations apple devices

Το περσινό iPhone 7 κατάφερε να συγκεντρώσει το 15.1%, ακολουθούμενο από το iPhone 6 με 14.9% και το νέο iPhone X με 14.7%. Τα νέα iPhone 8 και iPhone 8 Plus, εκτοπίστηκαν από τα iPhone 6s και iPhone 7 Plus με τα ποσοστά τους να αγγίζουν τα 8.1% και 8.7% αντίστοιχα.

Η Flurry επίσης κατάφερε να συγκεντρώσει δεδομένα αρκετών χρόνων, αποδεικνύοντας πως οι συσκευές με μεγάλες οθόνες, είναι αυτές που κυριαρχούν στις ενεργοποιήσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, που καταλήγει στην ημέρα των Χριτουγέννων.

Πιο συγκεκριμένα, οι συσκευές που έχουν μέγεθος 5 με 6.9 ίντσες, κατάφεραν να κερδίσουν το 53% των νέων ενεργοποιήσεων, με τα μικρότερα smartphone (3.5 έως και 4.9 ίντσες) να αποτελούν το 35%.

4 activations apple devices

Ως προς τα iPad (μετρήθηκαν μόνο τα cellular μοντέλα), κατάφεραν να καταλάβουν το 8% των νέων ενεργοποιήσεων.

Αυτό που μας κάνει τρομερή εντύπωση, είναι το γεγονός πως το iPhone 6, μία συσκευή που έχει στην πλάτη της ήδη μία τριετία, κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις και να αποσπάσει ένα ποσοστό, το οποίο κατάφερε να ξεπεράσει και αυτό του iPhone X.

Διαβάστε επίσης: 5 σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να αλλάξετε συσκευή!

Δε ξέρω αν μπορούμε να αιτιολογήσουμε τον λόγο για τον οποίο κάτι τέτοιο συμβαίνει. Ίσως τελικά ένα μέρος του αγοραστικού κοινού να στρέφεται ολοένα και σε μικρότερες συσκευές. Τέλος, να σημειώσουμε πως το iPhone 6 είναι ακόμα μία πολύ καλή συσκευή, την οποία κάποιος πλέον μπορεί να τη βρει σε πολύ καλή τιμή.