Το Face ID δεν εγκρίνει τις οικογενειακές αγορές, λόγω πιθανοτήτων αστοχίας στην αναγνώριση προσώπου

Το Face ID δεν εγκρίνει τις οικογενειακές αγορές, λόγω πιθανοτήτων αστοχίας στην αναγνώριση προσώπου
ired.gr

Χρήστες της πιο πολυσυζητημένης συσκευής του έτους, του iPhone X, διαμαρτυρήθηκαν πως το Face ID, δεν επιτρέπει να ολοκληρωθούν οι αγορές που προσπαθούν να κάνουν τα παιδιά τους.

“Κάθε αίτημα που λαμβάνω (και έχοντας τρία παιδιά πιστέψτε με πως λαμβάνω πολλά), αναγκάζομαι να πληκτρολογήσω τον κωδικό του Apple ID, κάτι που είναι απογοητευτικό αν σκεφτεί κανείς το πόσο περίπλοκο είναι πλέον να μείνεις ασφαλής. Παραδόξως για τις ίδιες αγορές, μπορώ να χρησιμοποιήσω το Touch ID στο iPad, κάτι που σημαίνει πως το συγκεκριμένο ζήτημα, αφορά το Face ID του iPhone X”.

2 kids purchases face id

Οι χρήστες επιβεβαιώνουν την παραπάνω διαπίστωση και αναφέρουν πως μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Touch ID για να εγκρίνουν αγορές των παιδιών τους αλλά όχι το Face ID.

H ιστοσελίδα Arstechnica, σημειώνει πως ο συγκεκριμένος περιορισμός, είναι εν μέρει ένα πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτρικό καρδιογράφο αναμένεται να δούμε στα μελλοντικά μοντέλα Apple Watch

“Οι γονείς που έχουν μεγάλες οικογένειες με αρκετά παιδιά, καθένα από τα οποία μπορεί να έχει μία iOS συσκευή, θα διαπιστώσουν πως τα αιτήματα αυξάνονται ραγδαία, ειδικά την περίοδο των διακοπών. Τα παιδιά που πληρώνουν με gift cards στο App Store, προσθέτουν τα νέα αιτήματα αγορών στα ήδη υπάρχοντα τα οποία προέρχονται από “κανονική” και όχι υπερβολική χρήση, λόγω διακοπών για παράδειγμα. Επιπλέον, τα αιτήματα αφορούν και αγορές εντός των παιχνιδιών”.

3 kids purchases face id

Η ιστοσελίδα επισημαίνει πως το Face ID είναι πλήρως συμβατό με εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών, που χρησιμοποιούσαν το Touch ID.

“Διαπιστώσαμε όταν δοκιμάζαμε τo iPhone X, πως οι εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών που χρησιμοποιούν αυτόματα το Touch ID, χρησιμοποίησαν αυτόματα το Face ID, χωρίς η Apple να επέμβει. Είναι παράδοξο όμως να μην μπορεί να δουλέψει με ένα χαρακτηριστικό το οποίο είναι καθαρά στο iOS και προσφέρεται από την Apple”.

Ωστόσο, φαίνεται σαν να πρόκειται για μία σκόπιμη κίνηση από την Apple, η οποία αποφάσισε να εξαιρέσει το Face ID από το να εγκρίνει τις οικογενειακές αγορές, φοβούμενη μήπως το σύστημα ξεγελαστεί από κάποιο παιδί. Η εταιρεία προειδοποίησε όταν κυκλοφόρησε το iPhone X, πως οι πιθανότητες να ξεγελαστεί το Face ID είναι 1:1.000.000.

4 kids purchases face id

Η Apple τόνισε συγκεκριμένα πως η πιθανότητα λανθασμένης ταυτοποίησης ήταν πιο εύκολο να συμβεί στις περιπτώσεις που μιλάμε για δίδυμα και παιδιά κάτω των 13 ετών. Φυσικά, όλοι έχουμε δει παραδείγματα όπου κάποιο παιδί ή κάποια δίδυμα μπόρεσαν να “ξεγελάσουν” το Face ID.

Η σημασία της ύπαρξης του χαρακτηριστικού Ask to Buy, αποσκοπεί στο να αποτραπούν οι αυθαίρετες αγορές από παιδιά, χωρίς την έγκριση των γονιών. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό μέτρο που φυσικά βοηθάει στον έλεγχο της “παιδικής πλεονεξίας”, αν θα μπορούσαμε να ονομάσουμε έτσι την τάση των παιδιών, να “αγοράζουν” ανεξέλεγκτα.

Διαβάστε επίσης: 8 από τα καλύτερα δωρεάν First-Person Shooter παιχνίδια για το iPhone, το iPad και το iPod Touch

Από την άλλη, ίσως η Apple να υπερβάλει όταν ζητάει τον κωδικό του Apple ID από τον γονέα για να εγκρίνει κάποια αγορά που θέλουν να κάνουν τα παιδιά. Έχει κάθε δικαίωμα στο να μην επιτρέπει στo Face ID να εγκρίνει τις οικογενειακές αγορές, αλλά από την άλλη θα μπορούσε απλά να ζητείται ο 4ψήφιος ή 6ψήφιος κωδικός που έχει καταχωρήσει ο κάθε χρήστης για να ξεκλειδώνει τη συσκευή του.