Οι 10 καλύτερες εναλλακτικές εφαρμογές για video κλήσεις στο iPhone και στο iPad αντί του FaceTime

Οι 10 καλύτερες εναλλακτικές εφαρμογές για video κλήσεις στο iPhone και στο iPad αντί του FaceTime
ired.gr

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το πόσο καλή είναι η εργοστασιακή εφαρμογή της Apple για τις Video κλήσεις, που ακούει στο όνομα FaceTime. Ωστόσο, η εφαρμογή φαίνεται να έχει χάσει την παλιά της “αίγλη”, εξαιτίας της κυκλοφορίας αρκετών νέων χαρακτηριστικών στην αγορά.

Πιο συγκεκριμένα, “αντίπαλες” εφαρμογές όπως το Viber και το Skype, έχουν αποκτήσει αρκετά νέα χαρακτηριστικά, κάνοντας το FaceTime να φαίνεται πολύ “παραδοσιακό”. Αν και εσείς ψάχνετε εναλλακτικές λύσεις όπως το FaceTime, ρίξτε μία ματιά στις παρακάτω εφαρμογές που σας προτείνουμε για το iPhone και το iPad.

Όλες αυτές οι εφαρμογές για video κλήσεις στο iOS, υποστηρίζουν όλες τις πλατφόρμες. Πέρα όμως από τη δυνατότητα του να μπορείτε να πραγματοποιήσετε κλήσεις, σας δίνεται η δυνατότητα να στέλνετε μηνύματα, φωτογραφίες και άλλα videos.

Πάμε να τις δούμε αναλυτικά;

1. WhatsApp

2 whatsapp app ios

H πιο πολυαγαπημένη εφαρμογή μηνυμάτων, το WhatsApp, προσφέρει κορυφαία ποιότητα video κλήσεων. Μπορείτε να μιλήσετε με τους φίλους σας και με την οικογένειά σας, μέσω του WhatsApp, ακόμη και αν αυτοί βρίσκονται σε κάποια άλλη χώρα. Επιπλέον, δεν πρόκειται να χρεωθείτε το παραμικρό στέλνοντας μηνύματα στο εξωτερικό, μέσω της εφαρμογής.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα διαγραφής μηνυμάτων, ενώ παράλληλα υποστηρίζονται αρκετές διεθνείς γλώσσες όπως τα Αραβικά, τα Γαλλικά και τα Γερμανικά κ.α. Για να αποκτήσετε το WhatsApp πατήστε εδώ.

2. Skype

3 skype alternatives apps face time

To Skype όλοι το ξέρουμε. Ίσως να μιλάμε για την πιο διάσημη εφαρμογή video κλήσεων που κυκλοφορεί. Επιπλέον, είναι μία πολύ βολική εφαρμογή για ομαδικές video κλήσεις. Μπορείτε πολύ εύκολα να προσθέσετε τους φίλους σας και να αρχίσετε να κάνετε chat. Οι κλήσεις και τα μηνύματα είναι δωρεάν, ενώ αν θέλετε να καλέσετε σταθερά νούμερα παγκοσμίως, υπάρχουν πολύ φθηνά πακέτα για να αγοράσετε.

Παράλληλα με τις video κλήσεις, μπορείτε να στέλνετε φωτογραφίες, videos, emoticons, emojis και ηχητικά μηνύματα. Το Skype σας επιτρέπει επίσης να στέλνετε τις καλύτερες στιγμές της ημέρας σας. Αν θέλετε να κατεβάσετε το Skype, μεταβείτε εδώ.

3. Google Duo

4 google duo app ios

Aν μου λέγατε να επιλέξω μία εφαρμογή που να συναγωνίζεται το Skype και το Facebook Messenger, θα διάλεγα το Google Duo. Ο λόγος είναι πως προσφέρει κορυφαία ποιότητα video κλήσεων. Το user interface (UI) της εφαρμογής, είναι νοικοκυρεμένο και αρκετά φιλικό. Ένα πολύ καλό χαρακτηριστικό είναι πως υπάρχει η δυνατότητα το άτομο που καλείτε, να μπορεί να δει το πρόσωπό σας, πριν απαντήσει την κλήση. Αν το Google Duo σας αρέσει, κατεβάστε το από εδώ.

4. Tango

5 tango app ios

To Tango είναι μία διάσημη υπηρεσία video κλήσεων, η οποία προσφέρει κορυφαία ποιότητα video. Σας επιτρέπει να κάνετε video κλήσεις καθώς και φωνητικές κλήσεις παγκοσμίως. Όπως και στις προαναφερθείσες εφαρμογές, υπάρχει η δυνατότητα αποστολής video, φωτογραφιών και μηνυμάτων.

Αν θέλετε να διασκεδάσετε στέλνοντας μηνύματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αστεία αυτοκόλλητα που διαθέτει η εφαρμογή. Για να κατεβάσετε το Tango πατήστε εδώ.

5. Hangouts

6 hangouts ios app

Σταματήστε να βασανίζετε τα δάχτυλά σας, γράφοντας μακρόσυρτα μηνύματα, όταν έχετε το Hangouts της Google. To Hangouts είναι εξοπλισμένο με τη δυνατότητα να ενημερώνετε την κατάστασή σας, να στέλνετε φωτογραφίες, χάρτες, αυτοκόλλητα emoji και κινούμενα GIF. Ένα group συνομιλίας, μπορεί να ξεπεράσει τα 100 άτομα αν το επιθυμείτε.

Διαβάστε επίσης: Μπορεί η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων να προκαλέσει καρκίνο;

Οποιαδήποτε συζήτηση μπορεί να μετατραπεί σε video κλήση μέχρι 10 ατόμων. Με την ενσωμάτωση των χαρτών, μπορείτε να διαμοιράσετε σε οποιαδήποτε συζήτηση επιθυμείτε, την τοποθεσία σας σε ζωντανό χρόνο. Για να κατεβάσετε την εφαρμογή Hangouts, πατήστε εδώ.

6. Facebook Messenger

7 facebook messenger ios app

To Facebook Messenger είναι με διαφορά η καλύτερη εφαρμογή μηνυμάτων που κυκλοφορεί για όλες τις πλατφόρμες. Αυτό που την κάνει ξεχωριστή, είναι η πληθώρα χαρακτηριστικών. Πέραν των δυνατοτήτων αποστολής μηνυμάτων και video κλήσεων, η εφαρμογή σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε για παράδειγμα το Apple Music, κατά τη διάρκεια μίας συνομιλίας.

Ακόμη, μπορείτε να παίξετε παιχνίδια και να εκφράσετε τη διάθεσή σας μέσα από μία τεράστια ποικιλία από emojis. Για το Facebook Messenger, πατήστε εδώ.

7. imo

8 imo app ios

Μιας και η φήμη είναι πολύ σημαντική, θα σας διαβεβαιώσουμε πως μιλάμε για μία εφαρμογή που δε συναγωνίζεται το μέγεθος του WhatsApp, του Messenger ή του Viber. Ωστόσο, αν ψάχνετε μία εφαρμογή πλήρως λειτουργική και απλή στη χρήση της με τα βασικά στοιχεία για να επικοινωνήσετε, το imo είναι σχεδιασμένο αποκλειστικά για εσάς.

Η ποιότητα του video είναι καλή και γενικά το μενού της εφαρμογής είναι πολύ απλό. Μπορείτε επίσης να στείλετε φωτογραφίες, videos και μηνύματα, ώστε να έχετε μία διασκεδαστική συνομιλία. Για να κατεβάσετε το imo μεταβείτε εδώ.

8. WeChat

9 wechat app ios

To WeChat είναι μία εφαρμογή με την οποία μπορείτε να μιλάτε με τους φίλους και την οικογένειά σας δωρεάν! Μπορείτε να πραγματοποιήσετε κλήσεις υψηλής ανάλυσης οπουδήποτε στον κόσμο. Μπορείτε επίσης να βρείτε έναν επαρκή αριθμός αστείων κινουμένων αυτοκόλλητων, ώστε να εκφράσετε τα συναισθήματα σας, όταν μιλάτε.

Μπορείτε επίσης να βρείτε καινούργιους φίλους με το “Friend Radar” και το “People Nearby”. H εφαρμογή υποστηρίζει επίσης είκοσι (20) διαφορετικές γλώσσες, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να μεταφράσετε τα μηνύματα που λαμβάνετε σε οποιαδήποτε γλώσσα. Οπότε ας ξεκινήσουμε να μιλάμε με το WeChat, κατεβάζοντάς το από εδώ.

9. Viber

10 viber ios app

Με πάνω από 900 εκατομμύρια χρήστες, το Viber είναι μία από τις πιο φημισμένες και διάσημες εφαρμογές μηνυμάτων. Μέσα στα χαρακτηριστικά της περιλαμβάνονται και οι δυνατότητες να κάνετε video κλήσεις ή απλές φωνητικές κλήσεις με απόλυτη ελευθερία.

Μπορείτε επίσης να “τραβήξετε” ένα video 30 δευτερολέπτων και να το στείλετε στους φίλους σας. Η εφαρμογή σας αφήνει να δημιουργήσετε ομάδες μέχρι και 250 ατόμων. Τέλος, μπορείτε να κρύψετε τα μηνύματά σας με έναν κωδικό PIN. Το Viber είναι διαθέσιμο εδώ.

10. hike messenger

11 hike messenger ios app

H εφαρμογή Hike Messenger, είναι αξιοζήλευτα έξυπνη. Εκτός του εύχρηστου χαρακτηριστικού των video κλήσεων, η εφαρμογή μπορεί να λειτουργήσει και ως το δώρο για τους ανθρώπους που αγαπούν τα μηνύματα.

Η εφαρμογή διαθέτει μία μαζική βιβλιοθήκη με πάνω από 15.000 αυτοκόλλητα, ώστε να εμπλουτίσετε τις συνομιλίες σας. Μπορείτε αν το επιθυμείτε να δημιουργήσετε ομάδες μέχρι και 1.000 μελών κρατώντας μαζί τους επικοινωνία.

Ακόμη, υπάρχει ένα κρυμμένο χαρακτηριστικό που σας επιτρέπει να προστατεύσετε τις συνομιλίες σας με έναν κωδικό.

Διαβάστε επίσης: Η μάχη των video chat: Google Duo vs Apple FaceTime

Τέλος, διατίθενται 11 χρωματιστά θέματα που σας επιτρέπουν να τροποποιήστε την εμφάνιση των συνομιλιών, ανάλογα με τη συναισθηματική σας κατάσταση. Για να αποκτήσετε το hike messenger, μπορείτε να πατήσετε εδώ.

Αυτές είναι οι 10 εφαρμογές που μπορούν να αντικαταστήσουν κατά κάποιο τρόπο την εφαρμογή του FaceTime. Για οποιαδήποτε απορία, ρωτήστε μας στα σχόλια.