Εκτύπωση αυτής της σελίδας

To iPhone X κατά τον πρώτο μήνα της κυκλοφορίας του, “πούλησε” λιγότερο από τα iPhone 8 και 8 Plus

To iPhone X κατά τον πρώτο μήνα της κυκλοφορίας του, “πούλησε” λιγότερο από τα iPhone 8 και 8 Plus
ired.gr

Τη στιγμή που η Apple αναφέρει το πόσες μονάδες iPhone X έχει πουλήσει, οι εταιρείες ερευνών δίνουν τη δική τους εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει στην αγορά. Χθες, η Consumer Intelligence Research Partners (CIRP), δημοσίευσε μία καινούργια έρευνα, με την οποία προσπαθεί να δώσει το δικό της χρώμα, σχετικά με τις πωλήσεις του κάθε μοντέλου iPhone, μετά τον πρώτο μήνα της επίσημης κυκλοφορίας του iPhone X στην αγορά.

2 iphone x sales

H έρευνα της CIRP, η οποία ανέλυσε τις 30 πρώτες μέρες κυκλοφορίας του iPhone X, έδειξε πως η συσκευή κατέλαβε το 30% των συνολικών πωλήσεων iPhone. Τα iPhone 8 και iPhone 8 Plus, συνδυαστικά κατέλαβαν το 40% του συνόλου, με το πρώτο να κυμαίνεται στο 23% και το δεύτερο στο 17%.

Διαβάστε επίσης: Η Apple παραδέχτηκε πως όντως επιβραδύνει τις συσκευές iPhone με καταπονημένες μπαταρίες

Αξιοσημείωτα είναι και τα ποσοστά για τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus, δεδομένου ότι είναι ήδη κατά ένα χρόνο παλαιότερα μοντέλα. Αξίζει να αναφέρουμε πως πέρσι, κατέλαβαν κάτι παραπάνω από το 70% της αγοράς των iPhone, τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας τους.

Η CIRP επισημαίνει πως είναι δύσκολο να πει κανείς για το αν το iPhone X τα “πάει καλά” και αν πέτυχε τους αναμενόμενους στόχους του για τον πρώτο μήνα της κυκλοφορίας του, αφού η Apple για πρώτη φορά κυκλοφόρησε τρεις συσκευές ναυαρχίδες. Φυσικά, είναι πολύ πιθανό το πρόβλημα που αντιμετώπισε το iPhone X με τη διαθεσιμότητά του, να “φρέναρε” τις πωλήσεις του.

3 iphone x sales

“Αν και η φήμη του iPhone X κινείται σε υψηλά επίπεδα, εμείς απογοητευτήκαμε, δεδομένου ότι περιμέναμε μεγαλύτερο αριθμό πωλήσεων. Φυσικά, το αρχικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τη διαθεσιμότητα της συσκευής, μπορεί να ανέκοψε την πορεία της, αν και τώρα το πρόβλημα αυτό πλέον αποτελεί παρελθόν”, αναφέρει η CIRP.

Επιπλέον, η CIRP εξηγεί πως ορισμένοι αγοραστές, μπορεί να περίμεναν την άποψη των καταναλωτών που αγόρασαν το iPhone X και ενδεχομένως να κινήθηκαν προς τα πιο οικονομικά μοντέλα.

“Επί πρόσθετα πιστεύουμε πως η μειωμένη ζήτηση των iPhone 8 και iPhone 8 Plus στην αρχή, είχε να κάνει με τη συνολική κατάσταση. Μόλις η Apple ανακοίνωσε τα νέα μοντέλα τον Σεπτέμβριο, οι περισσότεροι περίμεναν το iPhone X. Ήθελαν να διαπιστώσουν το πώς είναι μία συσκευή των $1.000, αγοράζοντας εν τέλει τις πιο οικονομικές συσκευές”.

4 iphone x sales

Ο CEO της Apple Tim Cook, εξήγησε πως η εταιρεία δεν ήταν σίγουρη για την εξέλιξη των πωλήσεων γενικότερα, αφού όπως είπε και η CIRP, είναι η πρώτη χρονιά που η Apple κυκλοφορεί τρεις ναυαρχίδες iPhone.

Διαβάστε επίσης: 8 από τα καλύτερα δωρεάν First-Person Shooter παιχνίδια για το iPhone, το iPad και το iPod Touch

Θα συμφωνήσουμε με τον Tim Cook λέγοντας πως το καλύτερο θα ήταν να περιμένουμε τα οικονομικά αποτελέσματα της Apple στα τέλη Ιανουαρίου του 2018, ώστε να κάνουμε κάποιες παραπάνω σκέψεις και εκτιμήσεις.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status