Εκτύπωση αυτής της σελίδας

DigiTimes: Η Apple συνεργάζεται με την MediaTek για τα modems των iPhone του 2018

DigiTimes: Η Apple συνεργάζεται με την MediaTek για τα modems των iPhone του 2018
ired.gr

Η Apple εδώ και αρκετούς μήνες, όπως αρκετοί θα γνωρίζουν, βρίσκεται σε δικαστική κόντρα με τη Qualcomm. Το τελευταίο διάστημα, η συγκεκριμένη διαμάχη δείχνει να κορυφώνεται, τη στιγμή που η Apple δε χάνει την ευκαιρία να τονίζει επιδεικτικά την όλο και λιγότερη συνεργασία με τη Qualcomm.

Πιο συγκεκριμένα, η DigiTimes επεσήμανε σε πρόσφατη αναφορά της πως η Apple ψάχνει έναν ακόμα συνεργάτη, ο οποίος θα κατασκευάσει τα modems των iPhone μοντέλων του 2018, μετά την ανάθεση των μισών παραγγελιών που είχε αναλάβει η Qualcomm, στην Intel.

2 apple qualcomm

Η αναφορά επικαλείται ανώνυμες πηγές και εξηγεί πως η MediaTek έχει την τεχνολογία, τη δυνατότητα και την τιμολογιακή υπεροχή απέναντι στον ανταγωνισμό, ώστε να προμηθεύσει την Apple με modems για τα επερχόμενα iPhone.

Διαβάστε επίσης: Γιατί το σημαντικότερο μέρος της συσκευής μας είναι τελικά η κάμερα;

“Ορισμένοι παρατηρητές της βιομηχανίας, ανέφεραν πως η MediaTek καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις της Apple σχετικά με την προμήθεια των chips. Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι ο τεχνολογικός ανταγωνισμός , η κατανόηση των σχεδίων της εταιρείας, καθώς και η αξιόπιστη υλικοτεχνική υποστήριξη”.

3 mediatek modem apple

H DigiTimes εξηγεί περαιτέρω πως η συνεργασία μεταξύ της MediaTek και της Apple θα μπορούσε να εξελιχθεί πολύ περισσότερο πέρα από το επίπεδο των modems, τη στιγμή που η MediaTek είναι μία εταιρεία η οποία είναι πρωτοπόρος στην αλυσίδα προμηθειών που μπορεί να προσφέρει λύσεις σε πολλούς τομείς, όπως στην κατασκευή έξυπνων ηχείων και συσκευών ασύρματης φόρτισης.

Η συγκεκριμένη αναφορά έρχεται να συνοδεύσει μία αντίστοιχη της The Wall Street Journal τον προηγούμενο μήνα, η οποία εξηγούσε αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο η Apple εργάζεται στο να καταφέρει να απομακρυνθεί πλήρως από την Qulacomm, κινούμενη παράλληλα προς το μέρος της Intel και της MediaTek.

Μπορεί η αναφορά της DigiTimes να είναι λίγο υπερβολική, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν ισχύει ή πως είναι ψευδής. Φυσικά, όταν μία οποιαδήποτε αναφορά έρχεται να επιβεβαιώσει αντίστοιχες δημοσιεύσεις ειδησεογραφικών πρακτορείων, όπως είναι η The Wall Street Journal, σίγουρα δεν πρέπει να την προσπερνάμε έτσι απλά.

4 intel mediatek apple modem iphone

Όσοι κάνουν λόγο πως η Apple ψάχνει να συνάψει εναλλακτικές συνεργασίες με σκοπό να απεξαρτηθεί από τη Qualcomm, ίσως να έχουν δίκιο. Είναι λογικό οι δύο εταιρείες να φτάσουν (αν δεν έχουν φτάσει ήδη) σε ολική ρήξη, που αφορά και το επίπεδο συνεργασίας, πέραν του νομικού πλαισίου, στο οποίο ήδη εμπλέκονται. Δε θα μπορούσε να είναι λογικό η Apple να συνεργαστεί με μία εταιρεία η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο να την πλήξει.

Διαβάστε επίσης: iOS 11: Απεγκατάσταση αχρησιμοποίητων εφαρμογών. Μία έξυπνη λειτουργία για εξοικονόμηση αποθηκευτικού χώρου

Η Apple είναι σίγουρο πως θα κοιτάξει το συμφέρον της. Το κατά πόσο θα συνεργαστεί με την Intel και τη MediaTek, αναμένεται να το μάθουμε σύντομα, αφού η Apple θα πρέπει να καλύψει την τεράστια ζήτηση που πρόκειται να έχουν τα iPhone του 2018.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status