Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Apple αντιμετωπίζει τις πρώτες μηνύσεις λόγω της “εσκεμμένης επιβράδυνσης” των συσκευών iPhone

Η Apple αντιμετωπίζει τις πρώτες μηνύσεις λόγω της “εσκεμμένης επιβράδυνσης” των συσκευών iPhone
ired.gr

H Apple χθες επιβεβαίωσε πως έχει ενσωματώσει ορισμένα χαρακτηριστικά για τη διαχείριση της ενέργειας των παλιότερων συσκευών iPhone, με σκοπό να βελτιώνει την απόδοσή τους και να αποτρέπει τις αναπάντεχες απενεργοποιήσεις, όταν η μπαταρία ξεκινά να παρουσιάζει τα πρώτα σημάδια κόπωσης.

Με αφορμή αυτές λοιπόν τις εξελίξεις, η Apple αντιμετωπίζει δύο μηνύσεις, ένα γεγονός που δημοσίευσε το TMZ.

Δύο άτομα από το Los Angeles, οι Stefan Bogdanovich και Dakota Speas, χθες κατέθεσαν μήνυση εναντίον της Apple με την κατηγορία της επιβράδυνσης των παλιότερων συσκευών iPhone, όταν τα νέα μοντέλα κυκλοφορούν, κάτι που φυσικά γίνεται “κάτω από τη μύτη” των χρηστών.

2 users sue apple battery performnace

Σύμφωνα με την αγωγή, οι δύο χρήστες από το Los Angeles είναι κάτοχοι του iPhone 7, αλλά παράλληλα έχουν και παλιότερα μοντέλα, τα οποία είχαν επηρεαστεί από την επιβράδυνση που δημιουργεί η Apple στις συσκευές.

Διαβάστε επίσης: Η Apple παραδέχτηκε πως όντως επιβραδύνει τις συσκευές iPhone με καταπονημένες μπαταρίες

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό ισχύει από το iOS 10.2.1, μετά δηλαδή τα προβλήματα που είχαν προκύψει με τις αναπάντεχες επανεκκινήσεις κάποιων iPhone 6s.

Η κατηγορία λοιπόν δεν έχει να κάνει με το χαρακτηριστικό ως χαρακτηριστικό, αλλά με το γεγονός πως αυτό λειτουργούσε χωρίς την έγκριση των χρηστών. Ο Bogdanovich επισημαίνει επίσης πως η Apple επέβαλλε αυτό το “μέτρο”, με σκοπό να ωθεί τους χρήστες στην αγορά νέων συσκευών μετά το πέρας κάποιου συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος.

3 users sue apple iphone performance

Ο Bogdanovich απαιτεί από την Apple αποζημίωση και παράλληλα την απόσυρση του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού από το iOS.

Όπως πολλοί παρατήρησαν, η Apple έδωσε φτωχές εξηγήσεις και δεν ανέλυσε ακριβώς τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει η συγκεκριμένη λειτουργία. Αρκετοί απαιτούν πλέον από την Apple να μπορούν να γνωρίζουν το πότε η μπαταρία τους αρχίζει να παρουσιάζει τα πρώτα δείγματα κόπωσης, καυτηριάζοντας την πολιτική της η οποία είναι αρκετά αυστηρή.

Ουσιαστικά οι χρήστες το μόνο που θέλουν είναι να ξέρουν το πότε η μπαταρία φθείρεται ώστε να αποφασίσουν για το αν θα προβούν ή όχι σε αντικατάστασή της.

4 users sue apple performance iphone

Είναι γνωστό πως οι μπαταρίες ιόντων λιθίου, είναι σχεδιασμένες ώστε να πέφτουν στο 80% της αρχικής τους απόδοσης, μετά από 500 κύκλους φορτίσεων. Φυσικά, αν η μπαταρία παρουσιάσει φθορά πριν το αναμενόμενο, τότε ο χρήστης, μπορεί να χρησιμοποιήσει την εγγύηση της συσκευής του.

Που καταλήγουμε;

Μέχρι στιγμής πουθενά. Και αυτό διότι η Apple δεν έχει σκοπό να συμβιβαστεί με την κατηγορία πως ωθεί τους χρήστες στην αγορά νέας συσκευής. Από τη μεριά τους οι χρήστες θα πατήσουν στο γεγονός πως ποτέ δεν ενημερώθηκαν για την προβλεπόμενη μείωση στην απόδοση των συσκευών τους.

Διαβάστε επίσης: iOS 11: Απεγκατάσταση αχρησιμοποίητων εφαρμογών. Μία έξυπνη λειτουργία για εξοικονόμηση αποθηκευτικού χώρου

Τέλος, αυτή η τακτική σίγουρα αναμένουμε να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην εμπιστοσύνη που έχουν πλέον οι χρήστες προς την Apple, με ό,τι πλέον θα μπορούσε αυτό να συνεπάγεται.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status