iOS 11: Απεγκατάσταση αχρησιμοποίητων εφαρμογών. Μία έξυπνη λειτουργία για εξοικονόμηση αποθηκευτικού χώρου

iOS 11: Απεγκατάσταση αχρησιμοποίητων εφαρμογών. Μία έξυπνη λειτουργία για εξοικονόμηση αποθηκευτικού χώρου
ired.gr

Με το iOS 11 παρατηρήσαμε διάφορες αλλαγές, αλλά και νέα χαρακτηριστικά τα οποία θα μπορούσαμε να πούμε πως μας εντυπωσίασαν. Η Apple με το “λανσάρισμα” της νέας έκδοσης του iOS, δε ξέχασε να φροντίσει και για τους χρήστες που έχουν συσκευές iPhone και iPad, με λίγα GB αποθηκευτικού χώρου.

Έτσι λοιπόν, ενσωμάτωσε στο νέο iOS 11, μία έξυπνη λειτουργία, με την οποία ο χρήστης μπορεί να δώσει εντολή στο Software της συσκευής, να διαγράφει αυτόματα τις εφαρμογές οι οποίες δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για αρκετό καιρό.

Η συγκεκριμένη λειτουργία απαλλάσσει τους χρήστες με πολλές εφαρμογές στη συσκευή τους, από το να κάθονται και να ψάχνουν αυτές τις οποίες δε χρησιμοποιούν και θέλουν να απεγκαταστήσουν, ώστε να εξοικονομήσουν αποθηκευτικό χώρο.

6 offload unused apps ios

Η λειτουργία της απεγκατάστασης των αχρησιμοποίητων εφαρμογών, ενεργοποιείται μόνο όταν το iOS αντιληφθεί πως ο διαθέσιμος αποθηκευτικός χώρος της συσκευής, βρίσκεται σε αρκετά χαμηλό επίπεδο.

Όταν μία εφαρμογή απεγκατασταθεί, το εικονίδιό της θα γίνει γκρι. Για να εγκατασταθεί ξανά, ο χρήστης θα πρέπει απλά να την αγγίξει, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της λήψης και κατόπιν της εγκατάστασης.

Διαβάστε επίσης: iOS 11 - Πώς να δείτε το αναλυτικό ιστορικό αγορών του App Store στο iPhone και στο iPad

Πάμε να δούμε αναλυτικά τους δύο τρόπους ενεργοποίησης της λειτουργίας απεγκατάστασης αχρησιμοποίητων εφαρμογών στο iOS 11;

Πρώτος τρόπος (περίπλοκος)

Ο πρώτος τρόπος για να ενεργοποιήσουμε την απεγκατάσταση αχρησιμοποίητων εφαρμογών στο iPhone και στο iPad, είναι λίγο πιο περίπλοκος σε σχέση με τον δεύτερο, που θα δούμε παρακάτω.

Αρχικά ανοίγουμε τις “Ρυθμίσεις” της συσκευής μας και επιλέγουμε την πάνω μεγάλη μπάρα που γράφει το όνομά μας.

2 ios offload unused apps

Ανοίγουμε την ενότητα “iTunes και App Store”. Κατεβαίνουμε προς τα κάτω μέχρι να δούμε την επιλογή “Απεγκατάσταση αχρησιμοπ.”. Σύρουμε τον διακόπτη προς τα δεξιά για να γίνει πράσινος. Η λειτουργία, έχει πλέον ενεργοποιηθεί.

3 offload unused apps

Συνοπτικά η διαδικασία έχει ως εξής: Ρυθμίσεις > Apple ID > iTunes και App Store > Απεγκατάσταση αχρησιμοπ. και ενεργοποιούμε τον διακόπτη.

Δεύτερος τρόπος (εύκολος)

Αν ο πρώτος τρόπος δε σας δυσκόλεψε, τότε αυτός, θα σας φανεί παιχνιδάκι. Ανοίγουμε και πάλι τις “Ρυθμίσεις” και κατεβαίνουμε λίγο πιο κάτω, για να βρούμε την ενότητα “iTunes και App Store”.

4 offload unused apps ios

Αφού την επιλέξουμε, θα βρούμε και πάλι στην κάτω μεριά της οθόνης στην οποία βρισκόμαστε, την “Απεγκατάσταση αχρησιμοπ.”. Σύρουμε όπως και πριν τον διακόπτη προς τα δεξιά, για να ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία. Από τη στιγμή που ο διακόπτης είναι πράσινος, η λειτουργία έχει ενεργοποιηθεί.

5 offload unused apps ios

Συνοπτικά η διαδικασία έχει ως εξής: Ρυθμίσεις > iTunes και App Store > Απεγκατάσταση αχρησιμοπ. και σύρουμε τον διακόπτη προς τα δεξιά για να γίνει πράσινος.

Διαβάστε επίσης: Προστατέψτε τις αναπάντητες κλήσεις σας στο iPhone

Σας δείξαμε αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να επιτρέψετε στο iOS 11, να απεγκαταστήσει τις αχρησιμοποίητες εφαρμογές από το iPhone ή το iPad, για να εξοικονομήσετε αποθηκευτικό χώρο. Αν εξακολουθείτε να έχετε απορίες πάνω στη διαδικασία, ρωτήστε μας στα σχόλια.