Έλληνας φοιτητής έφτιαξε το δικό του dark mode για το iOS

Έλληνας φοιτητής έφτιαξε το δικό του dark mode για το iOS
ired.gr

Οι κάτοχοι του iPhone X, που αγαπούν και περιμένουν το dark mode εναγωνίως, σίγουρα θα λατρέψουν τη δημιουργία ενός Έλληνα φοιτητή, ο οποίος σπουδάζει στο βρετανικό Northumbria University.

To dark mode που δημιούργησε ο Μάξιμος Αγγελάκης για το iOS, περιέχει συνοπτικά διάφορες εικόνες που δείχνουν το πώς θα μπορούσε να είναι το dark mode στο iOS, μέσα από ένα πλήθος διαφορετικών εφαρμογών.

2 dark mode ios

Η δουλειά του, όπως ο ίδιος λέει, προέκυψε από το watchOS, το οποίο χρησιμοποιεί ένα μαύρο “υπόβαθρο” για να εξοικονομεί ενέργεια από τη δική του OLED οθόνη. Είναι γνωστό ότι οι οθόνες τεχνολογίας OLED, δεν καταναλώνουν ενέργεια όταν ανιχνεύουν “μαύρα πεδία” στην οθόνη.

Διαβάστε επίσης: iOS 11: Αποθηκεύστε μία ιστοσελίδα σε μορφή PDF μέσα από το iPhone και το iPad

Οι φωτογραφίες που παραθέτει, δείχνουν την οθόνη ειδοποιήσεων, την αρχική οθόνη, τους φακέλους, το κέντρο ελέγχου, την οθόνη εναλλαγής εφαρμογών, τις ρυθμίσεις, καθώς και μία ποικιλία εφαρμογών. Επιπλέον, παρουσιάζει το dark mode στα μηνύματα , στις επαφές, στα mail, στο App Store, στο Safari και στις εφαρμογές μουσικής.

3 dark mode ios

Η Apple είχε κάνει πολλούς να ελπίζουν πως το πολυπόθητο dark mode θα καταφέρει να έρθει στο iOS 11, αν και όπως όλα δείχνουν, ίσως η καλύτερη στιγμή να είναι το iOS 12.

Μιας και η Apple έχει μπει για τα καλά στο χώρο της OLED τεχνολογίας, θα μπορούσε να υιοθετήσει το dark mode και ως ένα μέσο με το οποίο μπορεί να αυξήσει την αυτονομία των συσκευών, αφού όπως είπαμε, οι OLED οθόνες δε σπαταλούν ενέργεια για το μαύρο χρώμα.

4 dark mode ios

Άλλωστε, η εταιρεία σύμφωνα με τις έως τώρα φήμες, θα κυκλοφορήσει τρία νέα μοντέλα iPhone, εκ των οποίων τα δύο τουλάχιστον θα φέρουν OLED οθόνη.

Επιπλέον, η Apple με το iOS 11, ενσωμάτωσε τη λειτουργία Smart Invert, η οποία παραπέμπει σε κάποιου είδους dark mode, χωρίς όμως να είναι αυτό που οι χρήστες επιθυμούν και ονομάζουν dark mode (Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητα > Βοηθήματα οθόνης > Αναστροφή χρωμάτων > Έξυπνη αναστροφή).

5 dark mode ios

Προσωπικά, βρίσκω πολύ καλαίσθητο τον τρόπο με τον οποίο το dark mode του Έλληνα φοιτητή ενσωματώνεται στο iOS, κρίνοντας τουλάχιστον μέσα από τις φωτογραφίες που έχουμε στη διάθεσή μας.

Μακάρι η Apple να εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματα των OLED οθονών και να ενσωματώσει κάποιο δικό της dark mode στο επόμενο iOS, με σκοπό να καταφέρει να προσφέρει στις νέες συσκευές iPhone, ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία.

6 dark mode ios

Εάν θέλετε να δείτε κι εσείς το dark mode του Μάξιμου Αγγελάκη πιο αναλυτικά, μπορείτε να μεταβείτε εδώ.

Διαβάστε επίσης: Google Maps - Aναλυτικό αφιέρωμα στους χάρτες της Google για iPhone - iPad - Pc - Mac

Ο Μάξιμος Αγγελάκης, είναι Έλληνας φοιτητής και σπουδάζει στο Northumbria University της Αγγλίας και του ευχόμαστε να βρει σύντομα τον τρόπο για να προωθήσει ακόμα καλύτερα το έργο του.