iOS: αναλυτικός οδηγός για να ορίσετε ένα ισχυρό συνθηματικό στο iPhone και στο iPad

iOS: αναλυτικός οδηγός για να ορίσετε ένα ισχυρό συνθηματικό στο iPhone και στο iPad
ired.gr

Αν επιθυμείτε να αυξήσετε την ασφάλεια στο iPhone ή στο iPad, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ορίσετε ένα ισχυρό συνθηματικό. Ήδη η Apple από το iOS 9, ζητά ως προ-επιλογή από τους χρήστες να ορίζουν έναν 6-ψήφιο κωδικό πρόσβασης, εν αντιθέσει με τον μέχρι τότε 4-ψήφιο.

Φυσικά, από τότε δίνεται και η επιλογή ορισμού 4-ψήφιου κωδικού, μαζί με κάποιες άλλες επιλογές, οι οποίες μπορούν να κάνουν την παραβίαση της συσκευής σας αδύνατη.

9 guide passcode change ios

Στις επιλογές που μας δίνονται για ορισμό συνθηματικού, μπορούμε να επιλέξουμε τον 4-ψήφιο κωδικό- τον 6-ψήφιο, τον προσαρμοσμένο αριθμητικό κωδικό και τον προσαρμοσμένο αλφαριθμητικό κωδικό.

Σε αυτό τον οδηγό θα σας παρουσιάσουμε βήμα βήμα τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να φτιάξετε έναν πανίσχυρο κωδικό μέσα, από το iPhone και το iPad.

Ας ξεκινήσουμε.

Ορισμός προσαρμοσμένου αριθμητικού κωδικού στο iPhone και στο iPad

Ανοίγουμε τις “Ρυθμίσεις” και βρίσκουμε την ενότητα “Touch ID και συνθηματικό”.

2 guide passcode iphone ipad

Θα μας ζητηθεί το συνθηματικό μας. Το εισάγουμε και πλέον βρισκόμαστε μέσα στην ενότητα όπου μπορούμε να ορίσουμε και να διαχειριστούμε το συνθηματικό μας. Επιλέγουμε το “Αλλαγή συνθηματικού”.

3 guide change passcode ios

Θα μας ζητηθεί να πληκτρολογήσουμε και πάλι το υπάρχον συνθηματικό μας. Στο επόμενο πεδίο θα πρέπει να πληκτρολογήσουμε το νέο συνθηματικό. Για να ορίσουμε όμως έναν προσαρμοσμένο αριθμητικό κωδικό, θα επιλέξουμε τις “Επιλογές συνθηματικού”.

4 guide change passcode ios

Ανάμεσα στις τρεις επιλογές επιλέγουμε το “Προσαρμοσμένος αριθμητικός κωδικός”. Θα μας εμφανιστεί ένα αριθμητικό πληκτρολόγιο. Μπορούμε πλέον να ορίσουμε ένα συνθηματικό, το οποίο θα αποτελείται από όσα νούμερα επιθυμούμε. Πατάμε “Επόμενο”.

5 guide passcode change ios

Επαναλαμβάνουμε τον κωδικό που πληκτρολογήσαμε πριν και επιλέγουμε “Τέλος”.

6 guide change passcode ios

Συνοπτικά η διαδικασία έχει ως εξής: Ρυθμίσεις > Touch ID και συνθηματικό > Αλλαγή συνθηματικού

Διαβάστε επίσης: iOS 11: πώς να διαγράψετε παλιά backups από το iPhone - iPad

Αυτό ήταν. Τώρα πλέον, για να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας θα πρέπει να πληκτρολογείτε τον αριθμητικό κωδικό που μόλις φτιάξατε.

Ορισμός προσαρμοσμένου αλφαριθμητικού κωδικού στο iPhone και στο iPad

Η διαδικασία ορισμού ενός προσαρμοσμένου αλφαριθμητικού κωδικού, δε διαφέρει σχεδόν καθόλου από αυτή του απλού αριθμητικού κωδικού.
Αφού έχουμε μπει στις “Ρυθμίσεις” και στην ενότητα “Touch ID και συνθηματικό”, επιλέγουμε και πάλι την “Αλλαγή συνθηματικού”. Αφού πληκτρολογήσουμε τον υπάρχοντα κωδικό, ανοίγουμε τις “Επιλογές συνθηματικού” και επιλέγουμε το “Προσαρμοσμένος αλφαριθμητικός κωδικός”.

7 guide change passcode ios

Αντί του απλού αριθμητικού πληκτρολογίου, θα δούμε το πλήρες πληκτρολόγιο να εμφανίζεται στην οθόνη μας. Πλέον, μπορούμε να γράψουμε οτιδήποτε εμείς θέλουμε που να περιλαμβάνει αριθμούς, γράμματα και σύμβολα. Επιλέγουμε “Επόμενο”. Επαναλαμβάνουμε το νέο μας συνθηματικό και πατάμε “Τέλος”.

8 guide change passcode ios

Τελειώσαμε.

Τώρα όποτε μας ζητηθεί να ξεκλειδώσουμε τη συσκευή μας, θα μας εμφανίζεται το πληκτρολόγιο στην “Οθόνη κλειδώματος”, ώστε να μπορούμε να καταχωρήσουμε το συνθηματικό μας.

Σημαντική σημείωση: Και στις δύο παραπάνω διαδικασίες, καλό είναι να βάλετε έναν ισχυρό κωδικό και όχι επιλογές του τύπου 12345 ή 1111 μιας και είναι πολύ εύκολο να παραβιαστούν.

Διαβάστε επίσης: iOS - Οδηγός απενεργοποίησης αναπαραγωγής ακατάλληλου περιεχομένου σε iPhone και iPad

Σας δείξαμε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να φτιάξετε ισχυρά συνθηματικά στο iPhone και στο iPad. Για την οποιαδήποτε απορία, είμαστε στη διάθεσή σας, κάτω στα σχόλια!