Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οκτώ iPads άλλαξαν τη ζωή μαθητών με αυτισμό και μαθησιακές δυσκολίες

Οκτώ iPads άλλαξαν τη ζωή μαθητών με αυτισμό και μαθησιακές δυσκολίες
ired.gr

Ένας καθηγητής κλασικού πιάνου που διδάσκει σε ένα μουσικό σχολείο στο Queens της Νέας Υόρκης, ανέφερε πως τα iPads, έδωσαν τη δυνατότητα σε μαθητές με αυτισμό και μαθησιακές δυσκολίες να παίξουν μουσική για πρώτη φορά, μία εμπειρία που κατάφερε να αλλάξει ριζικά τη ζωή τους.

Για παράδειγμα, ένας μαθητής που δε μπορούσε καν να μιλήσει, τώρα όχι μόνο μιλάει, αλλά κατάφερε να τραγουδήσει και ένα τραγούδι που έγραψε ο ίδιος, πάλι με τη βοήθεια του iPad.

O CEO της Apple, Tim Cook, έκανε tweet στο CBS, λέγοντας χαρακτηριστικά πώς “αυτό που είδαμε, έκανε τη καρδιά μας να τραγουδήσει”.

2 ipad autism learning disabilities

Ο πιανίστας Adam Goldberg, είπε πως οι μαθητές έκαναν ιδιαίτερη προσπάθεια στο να καταφέρουν να παίξουν ένα συμβατικό μουσικό όργανο.

“Η έλλειψη της ικανότητας διατήρησης ενός ρυθμού καθώς και κινητικά θέματα δεξιοτήτων, δε τους άφηναν το περιθώριο ούτε καν να κρατήσουν το όργανο στα χέρια τους”, κατέθεσε ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης: iOS 11: Αποθηκεύστε μία ιστοσελίδα σε μορφή PDF μέσα από το iPhone και το iPad

Το CBS στην αναφορά του εξηγεί πως ο Adam Goldberg είχε προβληματιστεί αρκετά σχετικά με τους μαθητές του, μέχρι τη στιγμή που κάποιος φίλος του του πρότεινε ένα όργανο που όλοι μπορούν να παίξουν και δεν ήταν άλλο από το iPad.

“Ο Goldberg μπήκε στη διαδικασία να αγοράσει οκτώ iPads και τα χρησιμοποίησε για να οργανώσει την P177Q iPad Band. Τα αποτελέσματα έγιναν σύντομα εμφανή”, γράφει το CBS.

“Ήξερα πως η προσπάθεια αυτή θα απέδιδε καρπούς, αλλά ποτέ δεν πίστευα πως θα είναι κάτι τόσο ιδιαίτερο και εκπληκτικό. Οι μαθητές μου ξεπέρασαν τις προσδοκίες μου περί “εξαιρετικού” και πραγματικά κατάφεραν να πάνε πολύ παραπάνω από αυτό”, διηγείται ενθουσιασμένος o Goldberg.

3 ipad autism learning disabilities

H διευθύντρια του σχολείου Cathy Post, είπε ότι έμεινε έκπληκτη με αυτό που είδε από τους μαθητές του σχολείου που διηύθυνε.

“Μόλις διαπίστωσα πως αλληλεπιδρούσαν ο ένας με τον άλλο, είπα απλώς ένα wow, αφού επρόκειτο για κάτι παραπάνω από τη μουσική. Οι κοινωνικές ικανότητες που απέκτησαν μέσα από τα iPads, ήταν απίστευτες. Η αυτοπεποίθησή τους ανέβηκε κατακόρυφα και πλέον είχαν και πάλι το κεφάλι τους ψηλά”, δήλωσε η Post.

O πατέρας ενός παιδιού δήλωσε πως έκλαιγε, βλέποντας για πρώτη φορά το παιδί του να παίζει μουσική.

4 ipad learning disabilities

“Δεν πιστεύαμε αυτό που πραγματικά βλέπαμε. Τον είδαμε πάνω σε αυτή τη σκηνή, με την μπάντα του, να παίζει απολαμβάνοντάς το και ναι, τότε βάλαμε τα κλάματα. Κλαίγαμε από χαρά και υπερηφάνεια”.

Λίγες σκέψεις

Η τεχνολογία είναι ένας τομέας ο οποίος τα τελευταία χρόνια σημειώνει ραγδαία και σημαντική πρόοδο. Το παραπάνω παράδειγμα δηλώνει περίτρανα πως η χρήση ενός tablet (δε θα σταθώ στο ότι ήταν iPad), κατάφερε να βοηθήσει μία ομάδα παιδιών με αυτισμό και μαθησιακές δυσκολίες να ξεπεράσoουν τα όριά τους και να κάνουν πράγματα που κανείς δε θα είχε ποτέ φανταστεί.

Διαβάστε επίσης: Face ID vs Face Unlock (iPhone X vs OnePlus 5T)

Σίγουρα, υπάρχει και η μερίδα ανθρώπων που κατακρίνει την όλο και μεγαλύτερη επέμβαση της τεχνολογίας στη ζωή μας. Θα συμφωνήσω λέγοντας πως όλα χρειάζονται το δικό τους “μέτρο”. Γίνεται όμως να μη δώσουμε συγχαρητήρια και να μη χειροκροτήσουμε επιτεύγματα σαν το παραπάνω;

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status