Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Facebook ανακοίνωσε τη λειτουργία “Snooze” για καλύτερο έλεγχο του περιεχομένου που θέλουν να βλέπουν οι χρήστες

Το Facebook ανακοίνωσε τη λειτουργία “Snooze” για καλύτερο έλεγχο του περιεχομένου που θέλουν να βλέπουν οι χρήστες
ired.gr

Το Facebook ανακοίνωσε ένα νέο χαρακτηριστικό για τις “Ενημερώσεις”, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να έχουν περισσότερο έλεγχο του περιεχομένου που βλέπουν. Πιο συγκεκριμένα, η λειτουργία Snooze, επιτρέπει στους χρήστες να μπορούν να σταματήσουν να ακολουθούν προσωρινά ένα άτομο, μία σελίδα ή μία ομάδα.

Το Snooze θα μας δίνει τη δυνατότητα να μην ακολουθούμε κάποιον μέχρι και για 30 ημέρες, απαλλάσσοντας τις ενημερώσεις μας από περιεχόμενο που μπορεί να βρίσκουμε ενοχλητικό ή κουραστικό. Ο χρήστης ή η σελίδα που θα γίνεται “Snooze”, δε θα ενημερώνεται πως τον έχετε τοποθετήσει σε “λειτουργία σίγασης”, οπότε δεν υπάρχει και λόγος να έρχεστε σε δύσκολη θέση, φοβούμενοι μη σας ζητηθούν εξηγήσεις.

2 snooze facebook

“Με το Snooze, δε σημαίνει πως θα σταματήσετε να ακολουθείτε ή να έχετε κάποιον ως φίλο στο Facebook για μόνιμα. Απλά δε θα βλέπετε τις δημοσιεύσεις και το περιεχόμενο που δημοσιεύει για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Οι χρήστες, οι σελίδες, καθώς και οι ομάδες που θα βάζετε σε λειτουργία Snooze, δε θα ενημερώνονται με κάποιο μήνυμα. Εσείς από την άλλη, θα ενημερώνεστε λίγο πριν η snooze περίοδος λήξει, με τη ρύθμιση που έχετε κάνει, να μπορεί να αλλάξει όποτε εσείς το θελήσετε”, επισημαίνει το Facebook.

Διαβάστε επίσης: O πρώτος in-display αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων της Synaptics είναι γεγονός

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που το Facebook προσπαθεί να δώσει στους χρήστες λίγο περισσότερο έλεγχο, σχετικά με το περιεχόμενο που επιθυμούν να βλέπουν.

3 snooze facebook

Οι χρήστες της πιο διάσημης πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, του Facebook, έχουν διαμαρτυρηθεί κατ’ εξακολούθηση, πως ο αλγόριθμος που χρησιμοποιείται στις ενημερώσεις, δε τους εμφανίζει το περιεχόμενο που πραγματικά επιθυμούν να δουν. Έτσι λοιπόν, χαρακτηριστικά σαν το Snooze, θα μπορούσαν να βοηθήσουν αποτελεσματικά και να λειτουργήσουν ως μία απάντηση προς τους χρήστες.

Η λειτουργία Snooze, έχει κάνει την εμφάνισή της στο Facebook, και είναι πλέον διαθέσιμη προς χρήση από όλες τις συσκευές (iOS, Android κ.α).

To νέο χαρακτηριστικό που ακούει στο όνομα Snooze, αναμένεται να βοηθήσει όλους του χρήστες που δε θέλουν να σταματήσουν να ακολουθούν ένα φίλο, μία σελίδα ή μία ομάδα και απλά θέλουν να κάνουν ένα μικρό διάλειμμα, το οποίο θα μπορεί να φτάσει στο μέγιστο τις 30 ημέρες.

4 facebook snooze

Ας φέρουμε ένα παράδειγμα, το οποίο θα αναδείξει καλύτερα τη σημασία του Snooze στο Facebook. Ας υποθέσουμε πως ανήκουμε σε μία ομάδα, η οποία ασχολείται με ένα αντικείμενο, το οποίο εμάς μας ενδιαφέρει. Παρατηρούμε όμως ότι υπάρχουν συνεχείς δημοσιεύσεις στη συγκεκριμένη ομάδα, οι οποίες μας έχουν κατακλύσει την αρχική σελίδα και έχουν αρχίσει να μας κουράζουν. Κάνουμε ένα snooze την ομάδα για όσο εμείς επιθυμούμε, με ανώτατο όριο τις 30 ημέρες, επιλέγοντας έτσι να μπαίνουμε “χειροκίνητα” σε αυτή και να βλέπουμε αυτά που μας ενδιαφέρουν.

Διαβάστε επίσης: Νέα στο iPhone: αυτά είναι τα Apps που με κέρδισαν από την αρχή

Εσάς πώς σας φαίνεται η επερχόμενη λειτουργία Snooze στο Facebook; Ενημερώστε μας στα σχόλια.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status