Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Rainbrow: Ένα νέο παιχνίδι για το iPhone X που χειρίζεστε με τα φρύδια σας

Rainbrow: Ένα νέο παιχνίδι για το iPhone X που χειρίζεστε με τα φρύδια σας
ired.gr

Ο απόφοιτος του τμήματος πληροφορικής του πανεπιστημίου της Washington, Nathan Gitter, κυκλοφόρησε το Rainbrow, ένα arcade game για το iPhone X, το οποίο ο χρήστης μπορεί να χειριστεί με τα φρύδια του.

Το απλό αυτό παιχνίδι, το μόνο που απαιτεί, είναι ο χρήστης να κουνά τα φρύδια του, ώστε ένα μικρό emoji να καταφέρει να κινείται πάνω και κάτω στην οθόνη, με σκοπό να συλλέγει αστέρια, αποφεύγοντας άλλα emojis όπως αυτοκίνητα, μπάλες του basket ή πάπιες, τα οποία λειτουργούν ως εμπόδια.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης, είναι να κουνά τα φρύδια του πάνω ή κάτω για να κινεί το emoji ανάλογα, ενώ κρατώντας μία ουδέτερη έκφραση το emoji θα παραμείνει στο “επίπεδο” στο οποίο βρίσκεται. Αν ο χρήστης κρατά σταθερά προς τα επάνω τα φρύδια του, το emoji θα ανεβαίνει συνεχώς και το αντίθετο όταν τα κρατάει προς τα κάτω, σαν να είναι συνοφρυωμένος.

2 rainbrow iphone x

Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν επίπεδα δυσκολίας, το παιχνίδι αρχίζει να γίνεται όλο και πιο απαιτητικό, από τη στιγμή που αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους, όλο και περισσότερα εμπόδια. Ο στόχος είναι ο χρήστης να επιτύχει το καλύτερο δυνατό σκορ, με τους παίκτες να μπορούν να συναγωνιστούν μόνο τον εαυτό τους προς το παρόν.

Ο Gitter ανέφερε ωστόσο, πως σχεδιάζει να εντάξει το Rainbrow, με επερχόμενο update, μέσα στο Game Center της Apple, ώστε να υπάρξει και η δυνατότητα multiplayer.

To Rainbrow είναι μία νέα ιδέα, αφού πρόκειται για ένα φρέσκο παράδειγμα παιχνιδιού που χρησιμοποιεί το ARKit, ένα εργαλείο για το iOS 11, με το οποίο μπορεί να εντοπιστούν η θέση, ο τόπος και η έκφραση του χρήστη σε πραγματικό χρόνο, μέσω της TrueDepth κάμερας του iPhone X.

Διαβάστε επίσης: iOS: Δείτε πώς να μπλοκάρετε τις αναβαθμίσεις - ενημερώσεις λογισμικού στο iPhone και στο iPad

Ο Gitter πιστεύει πως υπάρχει ένα πολύ καλό μέλλον για τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν το πρόσωπο του χρήστη, ιδιαίτερα γι’ αυτές που έχουν να κάνουν με την “προσβασιμότητα”. Επιπλέον, αναφέρθηκε και σε ένα ακόμα παιχνίδι που κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα, το Nose Zone, με το οποίο οι χρήστες καταστρέφουν διάφορους στόχους, με τη μύτη τους.

Πριν ανοίξετε για πρώτη φορά το Rainbrow, ενδέχεται να εμφανιστεί ένα μήνυμα, το οποίο θα σας ρωτάει για το αν η εφαρμογή θα μπορεί να έχει πρόσβαση στην μπροστινή κάμερα της συσκευής.

3 rainbrow iphone x

Όπως και με κάθε άλλη εφαρμογή, έτσι και στη περίπτωση του Rainbrow, τα δικαιώματα που έχουμε δώσει στις εφαρμογές, μπορούν να τροποποιηθούν ακολουθώντας τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Κάμερα και αφού βρούμε το Rainbrow, να κλείσουμε ή να ανοίξουμε τον διακόπτη, όποτε εμείς το επιθυμούμε.

Η πολιτική απορρήτου του Rainbrow, όπως άλλωστε και όλων των εφαρμογών που χρησιμοποιούν την ανίχνευση - χαρτογράφηση προσώπου, αναφέρει πως αυτά τα δεδομένα συλλέγονται μόνο για τις ανάγκες του παιχνιδιού και όσο ο χρήστης χρησιμοποιεί την εφαρμογή, ενώ παράλληλα “φυλάσσονται” τοπικά, στη κάθε συσκευή. Προστίθεται επίσης πως τα δεδομένα αυτά δεν αποθηκεύονται κάπου απομακρυσμένα, όπου έχουν πρόσβαση και διάφοροι “τρίτοι”, και πως δε χρησιμοποιούνται για κανέναν άλλο σκοπό πλην του παιχνιδιού.

Διαβάστε επίσης: Google Maps - Aναλυτικό αφιέρωμα στους χάρτες της Google για iPhone - iPad - Pc - Mac

Το Rainbrow είναι δωρεάν και υπάρχει και στο ελληνικό App Store, διαθέσιμο προς λήψη για τους χρήστες με iPhone X πατώντας εδώ. O Gitter δε ξέχασε να αναφέρει πως ενδέχεται να υπάρξουν και επιλογές αγορών εντός της εφαρμογής (in-app purchases) που θα αφορούν το ξεκλείδωμα νέων χαρακτήρων emoji. Πάντως τώρα αλλά και στο μέλλον, δεν αναμένεται να δούμε διαφημίσεις εντός της εφαρμογής.

Ο Gitter εργάζεται στο SwiftKick Mobile studio στο Austin του Texas ως προγραμματιστής και σχεδιαστής εφαρμογών.

Συμπερασματικά

Πρόκειται για μία εξαιρετική πρόταση για τους κατόχους του iPhone X, οι οποίοι θέλουν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες της TrueDepth κάμερας και στον τομέα του gaming. To να μπορεί κάποιος να παίζει “διαδραστικά”, αλληλεπιδρώντας με την εφαρμογή σε πραγματικό χρόνο, είναι αρκετά ενδιαφέρον, μιας και μπορεί να συνδυάσει τη διασκέδαση με την AR (Επαυξημένη Πραγματικότητα) εμπειρία.

Διαβάστε επίσης: 5 σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να αλλάξετε συσκευή!

Αναμένουμε να δούμε κι άλλα παιχνίδια τα οποία θα αξιοποιούν τη μπροστινή κάμερα του iPhone X και την AR τεχνολογία. Η Apple έχει επενδύσει αρκετά στην Επαυξημένη Πραγματικότητα οπότε η εμφάνιση ακόμα περισσότερων εφαρμογών (συμπεριλαμβανομένων και παιχνιδιών) που θα την υποστηρίζουν, δε φαίνεται να είναι και πολύ μακριά.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status